Autor: Tanjug/Mondo

Info
18.02.2019.
19:49 > 21:40
Bezbednost dečijih igračaka u Srbiji regulisana je Zakonom o zdravstvenoj ispravnosti predmeta opšte upotrebe, a stručnjaci ukazuju na to da bi trebalo detaljnije regulisati i definisati metode i kriterijume koje igračke treba da ispunjavaju u pogledu bezbednosti, kao i kontrolu.
  • @Dejan

    19.02.2019 08:11
    Sad jos i Rajevica da pomenes
    To nema veze sa sposobnostima dece i roditelja već bezobzirnošću proizvodjača koji koriste ali bukvalno otrove dok prave igračke i ništa ne označavaju. Te neke kineske i dr. firme ne haju ni za šta. Za njih to što su krajnji korisnici deca nije lampica za opreznost, već za još veću halapljivost. Mrak.
  • Lekar

    19.02.2019 07:43
    Domaći zadatak
    U našoj zemlji bar 3 instituta za javno zdravlje i 6 zavoda (a od toga nekoliko u Vojvodini) bi imali i umeli kompetentnije i iz većeg iskustva da vam daju odgovore za ovaj članak.
  • Dejan

    18.02.2019 22:40
    Cccc
    Igracke su toliko bezbedne toliko koliko zna dete da se igra ! Bicikl je ne bezbedan jer ne zna da ga vozi, drvo ne ne bezbezdno jer ne zna da se popne i sidje sa njega, banane rastu u super marketu, ne razlikuje se konj od jelena a sve ide od rodtitelja, koliko su oni ne sposobni za zivot toliko sva ta (ne)znanja prenose na svoju decu !!
  • Onaj koji zna

    18.02.2019 22:05
    Imate u NS osobu koja je ucestvovala u pisanju novog Pravilnika o POU koji stoji u nekoj fijoci vec 5g, pa njuu pitajte o onome sto nije jasno. Kakav CIF, CIP....nastale pre par godina. U NS imate laboratoriju staru 98g.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna