Autor: Blic, Glas Amerike

Info
28.03.2019.
09:04 > 09:07
Srbija godišnje gubi i do dve milijarde evra godišnje za sve mlade koji napuste našu zemlju odlazeći u inostranstvo, pokazuju rezultati istraživanja pod nazivom "Troškovi emigracije mladih iz Srbije" koje je sproveo Institut za razvoj i inovacije uz podršku Vestminister fondacije za demokratiju.
  • opetJa

    29.03.2019 12:19
    Jos jedna Djuri i slicnim
    I jos nesto lepi zatucani nasi sto ostaste tu gde ste ucaureni i zakrzljali sto mrzite sve sto je imalo sansu koju vi nemate ili niste iskoristili,
    Najvece zlo je sto su u poslednjih 30 godina uspeli da vas nabede da je imati za hranu i daj Boze krov nad glavom sreca - a da je sve preko toga cist luksuz.

    Poceo sam da zivim kao covek i da osecam sta znaci biti slobodan, neopterecen i stvarno srecan sa svojih skoro 30 godina u zemlji koju ne mogu jos uvek da nazovem svojom, dok me je zemlja koju sam zvao svojom tretirala kao zla maceha, a sada me naizgled najblizi prijatelji, vi i takvi kao vi ne smatraju vise njihovim i smatraju da nemam vise sta da komentarisem niti ikakvih prava u zemlji iz koje poticem i koju i dalje smatram svojom. Ali neka... mojoj porodici i meni je bolje - sto je bio i krajni cilj ovog podviga i odluke.

    Vama i slicnima vama stvarno zelim sve najbolje, sa iskrenom zeljom da vidite koliko je gomila sarene laze koju vam prodaju na domacem trzistu i da cete osetiti sta zapravo znaci biti srecan i slobodan.
  • opetJa

    29.03.2019 12:01
    e moj Djuro
    Dragi moj Djuro,
    Sve moje sam platio drzavi kroz poreze sto sam im davao godinama kroz poreze pre nego sto sam otisao, a i moji roditelji dok sam odrastao kroz iste.
    Na fakultetu sam bio na samofinansiranju posto su mamicini i taticini sinovi i kcerke pokupili sva budzetska mesta sa manjim brojevima poena nego ja sto sam imao.
    Moje posete Srbiji i mesecne doznake roditeljima u Srbij i dalje doprinose budzetu iako sam zemlju napustio pre pola decenije.
    NISTA vise ne dodjem nikome, a savetujem vam da se raspitate kako poreski sistem funkcionise i sta se zapravo pokriva iz poreza a da nisu samo ekstravagancije politicara.
    S postovanjem,
    Emigrant
  • He he he

    28.03.2019 19:59
    Privatna srednja škola i privatni fakulteti koštaju oko 1.200 eur po godini najviše.
    Neće biti da državno školovanje košta pet puta više
  • Smešna računica

    28.03.2019 19:57
    Po kojoj to računici država ulaže 21.000 eur u srednjoškolsko obrazovanje po mladom čoveku?
    PRIVATNA SREDNJA ŠKOLA košta oko 1.200 eur godišnje, što znači najviše 4.800 eur za četiri godine.
    Baš svašta
    Osim toga, ko je završio privatnu srednju školu završio ju je o svom trošku, a takvih ima.
  • DEDEMOGA

    28.03.2019 19:55
    DRŽAVA SAMO DOBIJA!
    Dok i Roditelji ne rasprodaju sve i odu za svojom Decom i Unucima!
    Roditelji su mi plačali takozvano besplatno Školovanje preko RADNIČKOG POREZA!!!
    15 meseci sam Služio Vojsku Narodu,A ne ko neki od 15dana i odslužili 3dana i zakleli se SNSu!
    Mogu da mi...!Neka im 9000 stranaca i DALJE Rade!
  • Novosadjan

    28.03.2019 14:32
    Ko ima makar malo mozga gleda da pobegne iz ove septicke
  • Vlada

    28.03.2019 14:01
    @Djuro

    I meni je muka od vas 'Đura' i 'Bora', što ste pobegli iz svoje divljine da u tuđoj zemlji nabijate patriotske poene.
  • Marinko

    28.03.2019 12:55
    DDR
    Samo da se naši vlastodršci ne dosete pa da primene DDR sistem, zidine oko Zemaljskog Raja i automatski mitraljezi koji streljaju sve koji hoće da pomole njuškicu na truli Zapad. Ima nekoliko primera ZRova, prvi je SSSR, drugi je DDR, treći DRK, a PRC se opametila i sada drma svetom...
  • Činjenica

    28.03.2019 12:29
    e Pa Drugovi(komunistički)
    Đuro,jesi li to na 20 minutnoj pauzi od motanja kablova stigao da ispišeš?
  • Okupirani Vojvodjan

    28.03.2019 12:13
    Ulepsali mi dan ovim vestima.
  • ex chapman

    28.03.2019 12:11
    @Orko, Mile i Profke
    nek ide Djura nek blokira aerodrom :D
  • N.Sad

    28.03.2019 12:01
    Mile@ Tebi je bitno samo promeniti vlast jer verovatno pokušavaš nešto ispod žita ostvariti.Verovatno bi ti doveo na vlast one u čije vreme se ništa nije radilo niti rešavalo pa će kao oni sad da zasuču rukave i od Srbije da naprave zemlju iz snova.Proziran si. Ovaj proces iseljavanja traje već 80 godina pa će sad Mile to da reši za naše dobro. Mile bi to rešio samo za svoju korist i za svoj džep.Zabrinuo se Mile toliko da je bitno samo promeniti vlast da bi Mile kao nekad jahao na belom konju i ubeđivao nas kako nam je odlično dok nas on gleda onako sa visine.
  • /

    28.03.2019 11:56
    /
    @Djuro
    ta sto onda nisi is'o u tu skolu kad si ost'o o'de
  • Lala

    28.03.2019 11:52
    Mene zanima kol'ko kostaju svi prekobrojno zaposleni na nivou drzave vec 30-tak godina umnozavajuci se k'o pacovi ?!
  • N.Sad

    28.03.2019 11:52
    U Srbiji se nikad nije dobro živelo ako si živeo od svoga rada i ako nisi koristio sistem, bio član komunističke partije ili sad neke od stranaka. Oni koji su koristili sistem za ličnu promociju i svoj džep nekad su dobijali stanove za džaba, išli preko sindikata na more, podizali kredite koje nikad otplatili nisu jer im je zadnja rata bila kutija šibica itd. kao što su neki od tih istih promenili ploču, postali članovi demokratskih partija pa opet ista priča, mogli da kradu koliko hoće a da nisu odgovarali.Običnom narodu, seljaku to nikad nije bilo dozvoljeno pa su odlazili vani. Moji roditelji su otisli šezdesetih godina prošloga veka, mnogi rođaci krajem osamdesetih, drugi tokom i krajem devedesetih pa je nastalo kratko zatišje i sad se opet masovno odlazi. Taj problem je prisutan već nekih 80 godina i nikom nikad nije palo na pamet da to pokuša rešiti pa neće ni sada.Kabadahije su dovoljni sami sebi i misle da samo oni treba da žive pa su u stanju sve poslati preko samo da je njima dobro.Neće se ništa promeniti niti ko o tome razmišlja i ovo je mlaćenje prazne slame.
  • Orko

    28.03.2019 11:21
    @Djuro
    Djuro a sta mislis za sta sluzi porez i 20% na sve sto se placa i prodaje?

    To sto mladi odlaze je iskljucivo krivica drzavnog vrha, odnosno same drzave. I ti mladi ne duguju njima ni nama nista.
    Vise drzava duguje mladima (emotivno) jer ih tera iz svoje zemlje.
  • Mile

    28.03.2019 11:18
    @Đuro
    Đuro, Đuro! Ti bi da rođeni u Srbiji postanu robovi odmah nakon rođenja. Svaki zakržljali um teško može da sagleda bilo kakav drugačiji izlaz iz sadašnje situacije u zemlji. Dobro bi bilo razmišljati o promeni vlasti čiji kapaciteti ne dosežu do mogućnosti racionalnog rešavanja aktuelnih razvojnih problema.
  • ex chapman

    28.03.2019 10:56
    doznake
    zapravo Srbija je postala zemlja prosjaka koji žive od onoga što im udele oni koji zarade nešto napolju. ljudi koji su se snašli u "belom svetu" šalju svojim ostarelim roditeljima da prežive u ovoj rupi od države. mada ima i obrnutih slučajeva - da ostarela tetka iz Kanade šalje svojoj sestričini pare da se skući, jer se udala za onog kilavka što joj ništa nije mogao da obezbedi. a lepo sam joj ja govorila, ko nije za vojsku taj nije ni za ženidbu; a ona meni - tetka ja ga volim, tako je sladak sa tim naočarima dioptrije -8 ili beše +12 sa cilindrima...
    i od toga se izdržava vaša ekonomija?
  • s

    28.03.2019 10:51
    Nema brige, sve je to otplaceno kroz razne namete drzave ....
  • Profke

    28.03.2019 10:46
    Roditelji placaju skolu
    @Djuro
    Ko je tebi placao skolu?
    Ako je drzava, od cega je placala?
    Od poreza.
    Ko placa porez?
    Tvoji roditelji.

    Imas premise pa provuci konkluziju.
  • Kać

    28.03.2019 10:18
    Najveci gubitak je sto Srbija ostaje bez kvalitetnog kadra. Odlaze najbolji i najperspektivniji, jel i stranci biraju. A, nama ostaju partijski kadrovi koji do diploma dolaze preko veze, a da skole i fakultete nisu ni videli. I, kakva je buducnost Srbije sa takvima, koji niti znaju, niti hoce da rade. Ovaj problem se vec oseca, a bice sve veci i veci.
  • Servus

    28.03.2019 10:06
    To je sve ocekivana posledica kao rezultat odnosa Srbije prema mladima, kao sto rece Cane partibrejkers "Srbija ne voli svoju decu" ..
  • Djuro

    28.03.2019 10:03
    Rešenje je lako - hoćeš da se seliš u inostranstvo - plati svu školu, i sve što ti je država pružila. Na taj način bi bilo para za vrtiće, zdravstvo, i sve ostalo. Muka mi je od svih tih šatro stručnjaka kojima Srbija ne valja, svi misle da zaslužuju ne znam šta bolje, kao da su viša rasa i pametniji od nas koji ostajemo ovde jer volimo našu zemlju.
  • 66

    28.03.2019 09:37
    Ne lomite mi bagrenje
    Izabrani od strane naroda i ovi i svaki naredni moraju da smanje korupciju, partokratiju i pocnu da cene prave vrednosti, znanje, rad, postenje. A pre svega moraju da shvate da su oni u sluzbi naroda i da treba da sluze narodu a ne da gospodare nad narodom. A narod mora da pocne da se i ponasa prema njima kao prema svojim slugama a ne gospodarima, jer oni moraju da slusaju narod a narod mora da im daje svakodnevne radne zadatke. U suprotnom ostvarice se Tarabicevo prorocanstvo te ce mo svi stati pod jednu sljivu u Beogradu.
  • /

    28.03.2019 09:21
    /
    kako se pravi ovakva racunica?

    sns bot kosta jos vise

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna