Autor: N1

Info
12.04.2019.
17:40
U organizaciji udruženja srpske, jevrejske i romske nacionalne manjine, kao i antifašista, u Jasenovcu je danas održana komemoracija za žrtve ustaškog logora iz Drugog svetskog rata, što je prva od ukupno dve ovogodišnje komemoracije.
  • Katica

    12.04.2019 22:17
    Sasečeno stablo Danonovih
    Umesto dužeg komentara, za sve dobronamerne ljude ali i one koji mogu podnete najteža svedočanstva genocida poput ovog, evo link:

    Cadik Braco Danon, beogradski Jevrejin i ugledni arhitetka u posleratnoj Jugoslaviji svedoči o tome kako je sa grupom logoraša izveden iz Jasenovca radi kopanja velike rake ispred koje je nakon par sati dovedeno 200 srpske i jevrejske dece i od strane ustaša uz njima smešne dosetke pobijeno udarcem stolarskim čekićima u potiljak i potom pokopano.
    Danon je objavio i knjigu koju možete i dalje nabaviti i koja pored ovoga donosi strašna svedočenja o masovnim klanjima Srba i Jevreja, žena, dece i staraca.
    Naziv knjige: "Sasečeno stablo Danonovih".

    https://www.youtube.com/watch?time_continue=103&v=TnR-jCpSlPo
  • Mrva

    12.04.2019 21:28
    @ Lazar L.
    Sve sto ste rekli stoji do poslednje tacke i zapete. I opet ste na tu izrecenu istinu dobili dva minusa. Srbima je ocigledno temeljno ispran mozak u ime utopije o bratstvu-jedinstvu.
  • leoni

    12.04.2019 21:02
    arhivi, gde su
    Znaju arhivi, nek ih konačno otvore
  • Lazar L.

    12.04.2019 20:10
    Genocid
    Za neupućene, neke bitne napomene: kada N1 izveštava o komemoraciji u Jasenovcu ili uopšte pomene taj pojam nećete nikad pročitati u tekstu reč "genocid". Dakle, ovde se radi o ustaškom genocidu nad Srbima, Jevrejima i Romima ali to naši novinari izbegavaju već decenijama da napišu. Šta onda da očekujemo od hrvatskih?
    Već godinama se zbog ovakvih organizacija u treći plan stavlja suština obeležavanja godišnjice proboja iz tog genocidnog pakla a stalno zapravo u 80% sadržaja ovakvih tekstova čitamo objašnjenja i pravdanja. Nigde, u ovom tekstu, a ni u ostalim objavljenim danas na ovu bolnu temu niko nije pomenuo ustaškog poglavnika Antu Pavelića kao ni sveštenstvo katoličke crkve čiji su mnogi fratri učestvovali direktno u izvršenju genocida.
    I još jedna važna stvar: Iz spomen područja Jasenovac još pre 20 i više godina sklonjene su fotografije, video materijali, hladno oružje kojim su ustaše masakrirale zarobljenike i sve ostalo. Vi tamo kad dođete, ako ne znate gde se nalazite, ni po čemu na prvi pogled to ne možete da pretpostavite, pre ćete pomisliti da ste na nekom izletištu.
    Spomen područje finansira država Hrvatska i njima je skroz u cilju da ostane ovako stanje a broj žrtava da se smanji ako je moguće i ispod tih 80-100.000. Niko ne navodi nemačke i italijanske izvore-koji su još dok je rat trajao izveštavali svoje komande da su ustaše poklale najmanje pola miliona Srba. Ko je prebrojao i ko zna imena onih mučenika koji su spaljeni u pećima ili ih je odnela reka Sava?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna