Autor: Tanjug

Info
16.04.2019.
21:58 > 22:09
Mladi koji odlaze iz Srbije, u proseku imaju 28,7 godina, a svaki peti ima fakultetsku diplomu, izjavila je danas ministarka zadužena za demografiju Slavica Đukić Dejanović.
  • Vanzemaljac

    17.04.2019 21:46
    @Djuro
    Djuro prijatelju zasto tako? I zasto pricas napamet o necemu sto ne znas?

    Zavrsio sam FTN I otisao preko pre 25 godina . Moji roditelji su placali porez za moje skolovanje I zdravstveno osiguranje. Sve radili po zakonu. Obavio sve obaveze i odjavio se u vojnom odseku, pozdravio se I vratio vojnu knjizicu. Vec 20 g radim kao inzenjer sa licencom (tzv odgovorni inzenjer). Supruga mi je menadzer. Zavrsila FTN. Nasi prijatelji su partneri u inzenjerskim firmama, direktori u bolnicama, inzenjeri specijalisti, menadzeri. Po koji ima i svoju firmu. I sve smo to postigli ozbiljnim ucenjem i postenim radom. Da li sam duzan Srbiji nesto? Sumnjam. Mozda. Saljem pare vec jako dugo. Skolujem (savetom i parama) dva sestrica koji su ostali bez oca I majke. Jedan ce da diplomira na FTN do kraja godine. Itd, itd.
    Covek je gospodar samo svoje neizgovorene reci.
    PS
    Nemam problem sto govoris ijekavski, razumem te divno. I moji roditelji su se spustili u ravnu Vosu ne tako davno.
    Pozdrav iz bela sveta
  • xyz

    17.04.2019 11:14
    ZEMLJO
    I moja deca su otišla jer žele da se bave samo svojim poslom za koji su se školovali a ne i politikom.Ali, kod nas to prosto nije moguće.Država ništa nije uradila sa novim zakonom o podršci porodici-već mesecima se buduće i sadašnje majke bune i ništa se ne dešava.I sin g-đe
    Dejanović je u inostranstvu pa odakle njoj pravo sa 1 detetom u inostranstvu da nama "soli" šta treba raditi i gde živeti.I treba svako da ode ko može i zna jer ovde još dugo neće biti normalnog života dostojnog čoveka.
  • Nemanja

    17.04.2019 09:57
    I treba. Da za deset godina od ove hrpe balege ostanu samo Đuro i drugari pod zakržljalom šljivom.
  • Rade

    17.04.2019 09:54
    Od toga jedan ima diplomu koja ima neku primenjivu vrednost ako bude imao srece da nadje posao .Ostali na lose placene poslove u manjim privatnim firmicama koje domaći izbegavaju u velikom luku .Najgore je sto se pale da zaradjuju tamo velike pare konstantno poredeci zivot u srbiji dok im tamo zivot prolazi na nekim minimalnim platama i utehom da imaju vise para od komsije kad se vrate na godisnji u svoje selo .
  • vesna

    17.04.2019 09:54
    @drzavna sluzba
    Gde ce sa pravnim faksom u inostranstvo? Verujem da im je dosta toga poklonjeno od ocena jer su bili u stranci. Imam kolege kojima pise 10 u indeksu i koji su u strankama a dolazili su svaki drugi mesec na predavanje.
  • Zemo

    17.04.2019 09:41
    @Djuro
    Najvise odlaze nasi mladi posto imaju hrvatske pasose. Boli ih uvo i za tebe i sve ostale, ako tu ne mogu da zive od svog rada, naravno da ce otici.
  • državna služba

    17.04.2019 08:39
    Svaki treći student sa državnog i privatnog fakulteta želi da ode, bilo bi dobro da svi sa privatnih fakulteta odu.
    @
    Svi oni koji su poslednjih decenija uništili ovu zemlju su do jednog završili državne fakultete. Aktuelni predsednik i ministar spoljnih poslova su bili najbolji studenti i imali prosek 10 na državnim fakultetima. Da su barem negde otišli.
  • Kiseli

    17.04.2019 07:34
    Ali zato svaki drugi SNS-ovac koji ostane kupi istu!
  • najeD

    17.04.2019 07:24
    Djura bi trebao u skolu neku..
    @Djuro

    Djuro ne znam sto bih morao da se stidim i da me bude sramota sto sam otisao?
    Kao sto sam se u Srbiji skolovao, skolujem se i ovde besplatno. Jer placam drzavi porez a i u srbiji su ga moji roditelji placali.

    Djuro to sto se ti nekom stranackom gospodaru SAVIJAS I KLECIS je tvoja samovoljna odluka.
    Svako treba da ima slobodu da odluci sta ce sa svojim zivotom da radi.
    Iz tvog komentara vidimo isto da nisi poreklom iz Novog Sada i Srbije?
    Ja ti predlazem da pre nego sto se upustis u bilo kakve diskusije preispitas ko si,sta si, oklen si i zasto su tvoji roditelji i ti zajedno dosli do Srbije/Novog Sada

    Ljudi su se vekovima selili i selice se u razne krajeve sveta. Sto nam ne dozvoljava da ih osudjujemeo.
    Prijatan dan ti zelim.
  • @Djuro

    17.04.2019 07:23
    majkane, ajd ti kući svojoj polako......Što biste vi rekli, sa kog brda si "sašo"?
  • Za Đuru

    17.04.2019 07:08
    Bog i batina?
    Konkretno, naš apelacioni Sud u NS će oterati nas dvoje, sa 3 fakultetske diplome i dvoje dece, jar su nam u saradniji sa advokatom odredili , korupcijsku sumu815.000 eura) da platimo lopvima i neradnicima jer imsmrdi naša farma, za koju imamo sve dozvole i papire!? Šta mi tu da očekujemo??? Zatvaranje farme, pakovanje i naše znanje i trud, nekom tamo napolju će nešto značiti.
  • kimi

    17.04.2019 00:24
    Srz problema crne demografije Srbije je ekonomija, odnosno mantra ili crni marketing nazvan "Jeftina radna snaga". Jos gore je po meni je, nazalost, sto mi Srbi ne cenimo i ne postujemo sebe, svoj rad, svoje vreme, svoje bliznje, svoj narod i na kraju svoj zivot. Koliko svako od nas zaista ceni sam sebe?
  • Djuro

    17.04.2019 00:14
    Neka idu! Sunce tuđeg neba neće ih grijati kao našeg! Sramota je da svi oni koji su dobili besplatno školovanje, zdravstveno osiguranje, koru hleba... Okreću leđa državi nakon svega pruženog. Nisu navikla gospoda da saviju leđa, svi bi da sa 27 godina imaju nove aute, letuju, zimuju, nose markiranu garderobu,a nezapitaju se kako je bilo njihovim roditeljima ili babama i dedama koje ostavljaju, da im se jave jednom mesečno. Svi ti koji odlaze ponižavaju Srbiju na dva načina:
    1.odlazeći nezahvalni prema svemu što im je pružila
    2.ponižavaju je radeći najgore poslove u inostranstvu i samim tim gaze po svojoj diplomi...
    E Srbijo, tužna li si i čijom krvlju si zaslužila ovakvu decu! Idite, vi pohlepni i zlobni, vaše namere nisu da uzdignete sebe već da ponizite nas. Ali nećete uspeti!
  • Ivana

    16.04.2019 23:47
    Da da ostace obrazovani ovde
    A svakih pet koji se zaposle u drzavnoj sluzbi imaju kupljenu diplomu.
  • A

    16.04.2019 23:04
    Znači 80 % otišavših su neobrazovani.
  • a

    16.04.2019 23:01
    a
    Svaki treći student sa državnog i privatnog fakulteta želi da ode, bilo bi dobro da svi sa pvatnih fakulteta odu.
  • Петровград

    16.04.2019 22:53
    Нису толико проблем паре, колико Славица, Вучић, Вулин, Дачић, Палма, Мркоњић, Стефановић, керамичар, итд. Људи се дословно гаде дотичних. Мука им је не од неправде, већ од ругања и смејања у лице, вређања интелигенције, непостојања реда, свеприсутног јавашлука...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna