Autor: Politika

Info
03.06.2019.
23:09 > 23:24
Neimarsko pravo koje uvodi prednacrt građanskog zakonika označava pravo oročene svojine na zgradi koja će biti podignuta na tuđem zemljištu, uz nadoknadu vlasniku parcele.
  • Vanzemaljac

    04.06.2019 21:47
    Veni vidi
    U gradu gde stanujem (a I u par mesta koja sam posetio u SAD) postoje nekretnine (zgrade uglavnom) koje su leasehold. Liz na 100 g, obicno na indijanskim rezervatima, cesto na jako privlacnim lokacijama u gradu. Te nekretnine su vrlo ocigledno jeftinije, pogodovo one koje su blizu isteka liza.
    Mislim da vlada samo kopira stvari koje vec rade na zapadu. Pa ko voli, nek izvoli.

    PS
    Da li znate da veliki % stanova se iznajmljuje u evropskim metropolama? Mislim da u Berlinu cak 80% od svih stanova se rentiraju, ostali su naseljeni vlasnicima. Sto je zemlja siromasnija, to ljudi vise stanuju u svojim stanovima. Paradoksalno. Nemam objasnjenje za taj fenomen.

    Pozz iz bela sveta
  • Trulež vlada

    04.06.2019 08:53
    Majku im kapitalističku!
    Neko planira da deci ili unucima oduzme stanove po pravilu:
    - Puj, pike, ne važi, došli su nam investitori, naši veeeliki prijatelji i sada je parcela njihova,
    vrli nam političari je prodali - pa je samim tim njihov i objekat.
    Eto, baš su osmislili da od Limana naprave golf terene, pa će porušiti kompletan kraj.
    Zaboga, pa njihovo je vlasništvo.

    U svakom slučaju u ovom podmuklom zakonu se ne krije ništa dobro za narod.

    Shvatili su socijalizam nije gradio drvene kuće koje propadaju, već armirane objekte koji traju a u rukama su roblja.
    Ali, nemojte narode da se brinete, to je tek za 100 godina, bićete reciklirani u međuvremenu. A š'a vas briga za unuke, oni su naša briga?
    Te, kako im sad to oduzeti i ostaviti ih bez ikakvog kapitala?
  • ex chapman

    04.06.2019 08:35
    šta zna svinja...
    jedva čekam kad krenu zloupotrebe sa ovim. ničija zemlja više neće biti sigurna! ima i žardinjere na terasi da vam okupiraju!
  • Šta reći a ne zaplak

    04.06.2019 08:33
    Nisu vam dovoljne legalizacije, ozakonjenja...a sve na uštrb tudjih parcela koje su ipak nečije vlasništvo, gde vlasnik mora da nezakonitom graditelju proda deo svoje parcele,....Nisu rešeni ni ostaci i posledice tzv društvene svojine .... strašno...samo bam je neimarsko pravo falilo pa da uredimo sve imovinsko pravne odnose. Užas!!!
  • Stojko

    04.06.2019 08:29
    Jednom rečju, nadziđivanje u turbo režimu.
  • Vlada

    04.06.2019 08:21
    ---
    Ovim zakonom će da legalizuju sva arhitektonska zla, Beogra na vodi, Kupleraj na vrhu Kopaonika, Tomine vikendice u zaštićenom području kraj obale Save itd itd. Kolju bika zbog par šnicli.
  • Ivan

    04.06.2019 05:59
    .
    Ove budale umesto da resavaju postojece i goruce probleme ovog drustva,njima je dosadno pa smisljaju nove
  • Boris

    04.06.2019 00:39
    U zadnjih 100 godina imali smo 6 ratova, etnička čišćenja, puč, revoluciju, sankcije i sad imamo naprednjake.
    Neko planira na 100 godina u Srbiji...
  • Ne dirajte nista

    04.06.2019 00:32
    Nahranite Lajku

    USKORO CE IZMISLITI I NOVU TABLICU MNOZENJA
    Ne dirajte nista i ovako je sve zamrseno kao u prostoriji krivih ogledala. Sve vise lici na ludnicu i odista je pitanje DA LI SU ZAKONI ZA VANREDNO STANJE.???????????
    Izlaz iz lavirinta zna samo oanj kome je dozbvoljenoi da buši prečicom. NI Ajnstajn ne bi resio problem ali svako u poziciji ga resi jednim potezom po pravu jačeg i svaki put za isti problem resenje je drugačije.

  • M

    04.06.2019 00:29
    Ovo postoji u mnogim zapadnim gradovima. Kupite stan, a placate rentu zemljista na kojem se nalazi (uz racun sa porezom). U nekim slucajevima moze da bude i na 999 godina, zavisi od drzave do drzave. Uglavnom se radi o atraktivnim lokacijama u centrima gradova, a vlasnik parcele je grad. Inace na slican nacin je izgradjen deo Veternika, ne znam detalje, ali ugovor je bio na 99 godina.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna