Autor: Tanjug

Info
09.11.2019.
07:07 > 07:37
Na zahtev 38 lokalnih samouprava u Srbiji ponovo je počeo popis imovine i ažuriranje baza podataka o nekretninama.
  • Simo

    12.11.2019 09:30
    simo.markovic@gmail.com
    Sta vi ljudi ovde lupetate to je prosto neverovatno!

    @ Mila
    A sta sa nezakonitim objektima

    Kakve veze imaju nezakonito izgradjeni objekti sa porezom na imovinu? Jesi ti citala zakon? Svaki objekat je oporeziv po zakonu o porezima na imovinu ako je priveden nameni. Nema veze da li je legalizovan ili ne. Ajde opismeni se prvo pa onda pisi. Ovo je mlacenje prazne slame.

    @Vidoviti Limanac

    Crkva ne placa porez na imovinu iz jednog prostog razloga-poseduje skoro cetvrtinu zemljista na teritoriji Srbije a koje sada nije u njenom vlasnistvu jer su se usled konfiskacije posle 2.svetskog rata te nepokretnosti dodelile drugima. Kad bi drzava oporezovala crkvu za sve sto ima ona bi pokrenula zahteve za restituciju neceg sto vise nije moguce odraditi pa bi drzava morala da im plati u novcu naknadu za izgubljene nepokretnosti i pogadjaj-taj iznos bi mnogostruko premasivao iznos poreza. To je politicka odluka i bespredmetno je o njoj raspravljati jer bi tu drzava platila mnogo vecu cenu nego sto bi dobila.

    @dragan perković

    Svajcarska vlada je dala donaciju i ucinili ono sto mi nismo bili u stanju godinama da ucinimo. Sve troskove popisa i plate popisivaca je ona snosila tako da tvoje lupetanje nema svrhu.
  • Mila

    09.11.2019 16:29
    A sta sa nezakonitim objektima
    Jel ovo znaci da ce lokalni mocnici, clanovi lokalnih stranki i oni koji su na nezakonit nacin ozakonjavali svoje nezakonito gradjene objekte dobiti idealnu priliku da svoje nelegalne aktivnosti provuku kroz ovaj popis i proglase za validne.
    Ja dve godine cekam da se ispravi nezakonit upis u katastar po kome mi je otet deo imovine. I ako je ovo krivicno delo, do sada niko nije reagovao niti odgovorio na moje zahteve. Jel ce se sa ovim popisom ono sto mi je oteto ozakoniti? Ja, znaci, nemam prava na pravdu.
  • novosađanka

    09.11.2019 15:26
    Popisali su nam imovinu, više puta, porez stiže uredno, viši svake godine. Vlast nema nekkretnine, predsednik ima samo garsonjeru, a ostali iz kartela sve što imaju od nekretnina i novca je van Srbije.
  • Predragg

    09.11.2019 15:10
    Zanimljivo kako neke stvari idu zacudjujuce brzo,a neke bas i ne (covek bi pomislio da se nesto skriva,ali ne i ja,ja verujem). Manipulator je odavno obecao Zakon o Poreklu Imovine (nema ga,za cudo),Borbu protiv Tajkuna (ima svoje),obecao je i da ce javno reci koji se Ministar sastao sa Vukom Bojevicem i upozorio ga da sto pre pobegne. Obecao je i objavljivanje ugovora o Karadjordjevu,Beogradu na Vodi,AirSerbia,Zelezara Smederevo, Valjaonica Bor. Mozda je poslao pismo preko Monrovije i Ognjene zemlje,pa nikako da stigne. Ali hoce-obecao je.
  • dragan perković

    09.11.2019 14:46
    Ah
    Sve otpustiti.Uzeti ljude koji svakodnevno rade i proveravaju imovinu a švajcarska nek gleda svoja posla.Znači mi uzimamo kredit da bi platili sluźbenika da radi svoj posao.Njima radno mesto nije u kancelariji nego na terenu.
  • Mile

    09.11.2019 12:18
    na Dunav pod zelenu vrbu.
    U Srbiji imam majicu, sorc , japanke, savijene novine pod miskom i nakrivljen slameni sesir. Meni vise nista necete uzeti bando lopovska.
  • Laza

    09.11.2019 12:12
    na zatev 38 lokalnih samouprav
    Ciji su kadrovi u lokalnim samoupravama ? Zar onda nije jasno ko to trazi i iz kojih razloga. Dele drustvo i zavadjuju jer samo tako mogu drzati vlast u svojim rukama. Jos malo ce nas naterati da dizemo ruku jedni na druge.
  • LALA

    09.11.2019 11:06
    samo u smrdiji
    Da li se popis odnosi i na clanove vladajuce stranke ?
  • Neša

    09.11.2019 09:32
    Ah
    Čije je ono sedište Švajcarska!?
  • maca

    09.11.2019 08:19
    a Katastar i dalje u tihom st
    Dzaba sve kad ne mozete ninonaj ko hoce da se upise u katastar U N Safu je stanje i dačje loše,ka ceksm 18, meseci u katastru u Jevrejskoj ulici da upišem stan !!!!
  • Vidoviti Limanac

    09.11.2019 08:01
    Porez na imovinu?!
    Dakle u tekstu se spominje "Reforma poreza na imovinu".
    Plaća li crkva porez na imovinu (stvarno ne znam ali mogu da predpostavim)?
    Ako mene pitate najbitnija reforma je i crkvi klepiti porez na imovinu. SVIMA porez na imovinu. Ako već ne mogu da im uvedu fiskalne kase za sve onje njihove proizvode mogli bi makar porez na imovinu da plaćaju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna