Autor: Snežana Miletić

Info
18.11.2019.
14:55 > 12:33
"Diana me je osvojila svojom upornošću, nepolitičnošću, zdravim razumom, intuicijom. Za mene je ona moralna vertikala i u tom smislu sam se za 10 godina priprema ovog filma trudila da što više po tom pitanju budemo u rodu", kaže za 021 Dana Budisavljević, rediteljka pulskog pobednika "Dnevnik Diane Budisavljević".
  • milan

    22.04.2020 22:41
    opet isto
    o umenickom kvalitetu filma nemam komentar, ali ono sto sam odmah primetio je to da se u filmu ne govori o stradanju Srba. Sta je poenta? Hrvati nikako da priznaju genocid nad Srbima. Da, Srbi jesu pravoslavci ali su SRBI... i nigde se u filmu ne spominju sto je razocaravajuce, kao sto je i porazavajuce sto nisu naveli i sta se desilo sa spasenom srpskom decom( ko su postali)?!
  • Go to haven

    28.11.2019 21:57
    e sad
    Diana Budisavljevic je bila zena Srbina Budisavljevica , doktora iz Zagreba.
    A znate li ko se jos prezivao Budisavljevic u tadasnjoj drzavi Hrvatskoj?

    ....
    Jovanka Budisavljevic , ili ti opstim masama poznata kao Jovanka Broz, zena Josipa Broza Tita.
  • Y

    19.11.2019 10:38
    ludilo...
    Čini mi se da kritičari filma film nisu ni gledali. Pojedini iz razloga što nisu informisani da film mogu pogledati npr. u bioskopu Arena u Novom Sadu, naravno ne besplatno.Zamislite, karta se naplaćuje. A rediteljka film je snimila iz razonode, kad nije znala šta da radi. Čak i ona bi da naplati svoj rad. Zamislite.
  • Neša

    19.11.2019 06:37
    Ah
    @Starac Vukašin

    Trajna nekrivica je osnov svih zlodela. I budućih. Postoje dežurni krivci i trajno nevini. Veoma prosto.
  • Svetlana

    19.11.2019 05:43
    Dirljivo
    Bilo bi jako lepo kada bi citaoci pogledali film, malo citali o svemu (u valjanim izvorima, ne samo preko interneta) i shvatili odeju pre nego sto komentarisu ovako kvalitetan intervju o vaznoj osobi i njenoj humanosti i razumevanju razlicitosti. To trazi svakakve vestine i kompetencije, samo ne ostrascenost. Odlican film i divan intervju.
  • dzo

    19.11.2019 03:01
    ma nije valjda
    mislim ovo su krupne stvari, autorka MORA da se odluči širi li istinu ili pravi profit? u prvom slučaju da bi istina bila svima dostupna staviti film javno na internet ili slobodan ulaz u bioskope a u drugom slučaju malo je degutantno praviti karijeru na tuđim mukama pa kao se nazivati humanistom.. ukini ulaznice u bioskopima pa onda pričaj o svrsi filma, pobogu... šta mi znači ovaj članak ako nigde ne mogu da vidim film
  • Neša

    18.11.2019 15:47
    Ah
    Zašto zvanični sistem obrazovanja u program ne uvrsti istinu o svim ratovima u poslednja dva veka, ko ih izaziva i sa kojom namerom! Za mlade, a iza sve ostale, bitno je da se ne truju agitpropagandom što ovaj film, "naprasno" snimljen i na sva zvona hvaljen iz interesa skorog novog rata, jeste. Da li ovaj "slobodni" medij sme da objavi komentar?
  • Starac Vukašin

    18.11.2019 15:28
    Izbegavanje suštine
    Koliki opsežan i očigledno dugo spreman intervju koji podržavam naravno, ali nigde, nigde ni novinar ni autorka ne koriste reč genocid niti reč holokaust!?!?

    Zašto, zar ni 75 godina kasnije ne može da cela istina izađe na videlo, nego i dalje čitamo o "stradanju"? (pogledajte tekst). Stradati se može i u saobraćajnoj nesreći, i u kupatilu ali biti pogubljen na najsuroviji način u ustaškom koncentracionom logoru hladnim oružjem nije stradanje nego je masovno organizovano uništenje jednog ili više naroda, u slučaju Nezavisne Države Hrvatske reč je prvo o Srbima, zatim o Jevrejima, potom Romima i antifašistima među kojima je bilo i Hrvata.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna