Autor: FoNet

Info
24.12.2019.
21:26 > 21:27
Koncern Agrokor podneo je žalbu na rešenje slovenačke Agencije za zaštitu konkurencije o oduzimanju akcija Merkatora toj hrvatskoj kompaniji, u cilju obezbeđenja sprovođenja nepravosnažnog rešenja Agencije kojim je u septembru 2019. sa 53,9 miliona evra kaznila Agrokor zbog neprijavljivanja koncentracije, saopštila je ta kompanija.
  • Realista

    26.12.2019 13:44
    Realnost
    Neprijavljivanje koncentracije predstavlja na neki način neprijavljivanje radnji koja se mogu smatrati nelojalnom konkurencijom. U to spada i prekomerno subvencionisanje, pokrivanje gubitka od strane države, udruživanje više firmi da bi se osvojilo tržište,... To je prema našem zakonu kažnjivo sa iznosom koji može biti ekvivalentan 10% dobiti koju preduzeće može ostvariti na teritoriji na kojoj plasira svoj proizvod ili usluge. Sitnica u odnosu na kaznu koju imaju Slovenci.
    Mislim da treba da se naučimo od Slovenaca kako se uzima. Mi samo dajemo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna