Autor: Novosti

Info
25.01.2020.
19:34 > 19:43
Nova uredba Vlade Srbije o subvencijama za televizijske serije i reklame potresla je filmski esnaf.
  • Trt

    27.01.2020 13:13
    @Orwell Vegan

    Potpuno nam je jasno da ti nikada ne 'lažeš', tj. da si potpuno ubeđen u sve sumanute gluposti koje pišeš.
  • Orwell Vegan

    26.01.2020 14:41
    @Istina
    Nazalost, sve je istina sto sam napisao, ja nikada ne lazem. Zar mislite da takvih nema u Srbiji? Takodje, nikakav monopol nisam uzivao od strane politike, Sto se tice veganizma, kako to vama objasniti kad vi mrzite zivotinje, jer ste groblje za zivotinje.
  • Limanac

    26.01.2020 13:26
    Domaća produkcija su i "Senke nad Balkanom", ali i "južni vetar" i "ubice mog oca".
    Naravno, ima i puno blata: uglavnom sve što izađe sa Pinka ili od Radoša Bajića.

    @Boža
    Navijački grafiti označavaju teritoriju na kojoj ta grupa prodaje narkotike našoj deci. Probaj jedan da prekrečiš, pa ćeš u roku od pola sata videti kome pripada, jer će se pojaviti ekipa da brani svoje "umetničko delo".
  • Istina...

    26.01.2020 11:07
    ...
    @Orwell Vegan

    Ti si "genije"! Sve si ti u komentarima, a sada si, eto, i neki "autor" nečega što su ti ukrali "oni iz Beograda". Taj vaš agitprop je providan, boli mozak od njega.

    Svrha izmena propisa je monopol TVOJIH tj. VAŠIH na propagandnu mašineriju za kreiranje svesti. Sjebavate sve redom.

    Agente "Orwell Vegan", i Orwell i veganstvo su vaši projekti.
  • Kostadin

    26.01.2020 10:59
    Nova uredba preti da uništi do
    Radoš Bajić iz kuće "Kontrast studiosa" i Lazar Ristovski su se debelo okoristili na svojim projektima u kojima su uposlili svoju užu , širu i najširu porodicu. Posle vladavine interesnih filmskih klanova sada je na sceni otimačina porodičnih klanova. Naravno da ova halavost i nezajažljivost donosi pored nezaslužene zarade i zaslužene gubitke, kao što je slučaj kod izvikane serije SERNKE...
  • Orwell Vegan

    26.01.2020 09:54
    Istina
    Ko god je pogledao barem jednu epizodu neke nase serije, recimo Selo gori, moze zakljuciti da trosak ne moze biti veci od 10 000 Evra. Da imamo istrazivacko novinarstvo i da se zakon o slobodi informacija postuje lako bi se utvrdilo koliko je recimo RTS placao po epixzodi. E onda bi gradjani videli kolika je razlika i gde im ide ono sto placaju kao pretplatu. Ne manje je bitno da je nemoguce dobiti sredstva na konkursima bez dogovora unapred, to svi znaju, bez obzira da li imate film za Oskara. Stavise, ima sanse da vam ukradu ideju kao sto su meni. A istina je i da novac iz Pokrajine isto ide BG produkcijama, a Vojvodjani mozda dobiju koju mrvicu, ali i to samo preko veze, Dakle, Srbija kao drustvo izgubljeno u korupciji samo sebe zakida za bolja ostvarenja i unistava kreativni potencijal, posebno i Vojvodini.
  • stasa

    26.01.2020 09:14
    E pa, ko je jamio,jamio je. Da li je to neko spomenuo Nenada? Iznenadicete se gospodo poreski obveznici ako ikada saznate kako se lapaju pare iz budzeta. Zuti su bili cisti amateri.
  • Boža

    26.01.2020 07:38
    U Holandiji generalno subvencija ne može da pređe visinu onoga što sami skupite u bilo kojoj grani privrede, uključujući proizvodnju i puštanje u promet filmova. To garantuje da niste kompletan duduk i da ćete deo tih para vratiti kroz porez na zaradu koju proizvod ostvari. Ovde je svakako reč o komercijalnim ostvarenjima i nemojmo se zamlaćivati da tu ima ičeg više. Kada kažete da će uredba uništiti domaću filmsku produkciju, meni to zvuči kao da ste rekli da će mera ministarstva poljoprivrede uništiti našu proizvodnju avokada i ananasa. Samo me zanima da neko ne izvlači više mojih para preko toga i to je to.

    Uzgred, kada će biti prekrečen navijački kural u dvorištu škole na Grbavici i sva ostala navijačka zapis..avanja teritorije po gradu?
  • NsCitizen

    26.01.2020 05:38
    Zna se kome ovo odgovara
    Kratko i jasno,ovo odgovara Tv Pink-u da dobija ovakve subvencije jer to posle završi u rukama SNS kao izvor finansiranja i svima lepo.I Pinku i SNS a vi opozijo bojkotujte a oni ovako imaju još jedan vid finansiranja koji će im omogućiti da ostan na vlasti u nedogled i na propast svih nas.Koja je svrha bojkota izbora kad će finansijske poluge ostati kod njih.Zato treba ova sujetna opozicija da izađe na izbore ali i građani da je masovno podrže,jer kakva god da je biće lakše smenjiva nego ovi sada.E pa gosodo botovi i jedni i drugi navalte.
  • Istina...

    26.01.2020 05:02
    ...
    Eto vam Peti oktobar. Od njega nadalje "domaće" ne postoji.
  • Serjoža Bupka

    26.01.2020 00:01
    Radoš se buni, iju
    izgore selo, gospode bože, a državni blagajnik trlja ruke u frizerskom saloonu. Šta su pravili sreća njihova da ne plaćaju kazne i nemaju izvršitelje na vratu, bolje im da ne jadikuju, nego da se hvataju motke pa neg` preskaču. Lepo im Skot objasnio, "vi ste svet", al` izgleda im sporo to do mozgova putovalo, sada bi u svoje malo selo, a njega neeeeema, izgorelo.
  • Dosta je bilo 2. deo

    25.01.2020 22:47
    Svašta živ čovek može da čuje
    Bedna je ta domaća produkcija, omastili su se dobro beogradski glumci-preduzetnici, nije loše da malo probaju i tržišnu varijantu. Znači, odleteće rode.
    Neće nikom biti žao.
  • novosađanka

    25.01.2020 22:26
    Ako ovi ikada odu sa vlasti u Srbiji neće ostati kamen na kamanu. Čeka se late unište.
  • Labud

    25.01.2020 21:52
    Zasto neko moze da ostavri subvenciju ako snimi reklamu??? Kakvu korist svi mi imamo sto ce neko tamo da poveca prodaju svog proizvoda? Iako je domaca produkcija poprilicno jadna i niske umetnicke vrednosti, reklame tek nemaju sta tu da traze. Hocu i ja subvenciju za cetiri zimske gume
  • /

    25.01.2020 21:38
    /
    znaci, honorari u produkciji ce skociti ili ipak...
  • /

    25.01.2020 21:38
    /
    e pa bilo je nisovih i telekomovih reklama koje su kostale i pola milionara evra
  • Tunel Jeftinoće

    25.01.2020 21:01
    Poltroni, ulizice, snishodljivi uvlakači, pragmatični ćutači i profesionalci podržavači kad zatreba,
    eto i po vas su došli ti vaši. Uvek tako bude, svima i svuda.
    Sad je kasno da se žalite.
  • Eww

    25.01.2020 20:22
    Koju domacu produkciju???
    Smesna je!
  • Milan

    25.01.2020 20:02
    Ne reagujete ni na šta! I šta onda očekujete da okupator radi...? Radi svoj posao. A vi i dalje ćutite. Tišina onda!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna