Autor: 021.rs

Info
03.04.2020.
14:50 > 14:51
Advokatska komora Vojvodine izrazila je zabrinutost za stepen poštovanja ljudskih prava, za demokratske vrednosti i vladavinu prava u Republici Srbiji nakon uvođenja vanrednog stanja.
  • Lektor

    04.04.2020 11:39
    Uzgredno pitanje
    Da li AKV krši Ustav kada naziv svoje organizacije istakne na latiničnom pismu?
  • Gile

    04.04.2020 07:42
    Objava za koga
    Ja stvarno ne znam ko normalan ovu suspenziju ljudskih prava čita na ovakav način, tj. kao priliku da se počne sa urušavanjem demokratije? Žešće paranoisanje. Bolje bi bilo da kupite nekoliko respiratora, maski, vizira i poklonite. I vi i vaši roditelji ćete ih možda zatrebati. Virus ne bira. Zatvori su vam puni "klijenata". I oni su ljudi, kao i ovi što ih čuvaju, leče, hapse. Opremite ih da ih pošast ne pokosi. Od koga ćete sutra živeti? Ah, da, od honorara za obuke o prekršenim ljudskim pravima za vreme vanrednog stanja.
  • Advokat

    03.04.2020 21:08
    Kasno...
    Advokatska komora Vojvodine je nekada bila lider u regionu kada su ovakva reagovanja u pitanju. Sada, sa onima koji se nalaze u prostorijama AKV uz pomoć pajsera, ova komora kaska ne samo za AK Srbije koja je saopštenje izdala pre dva dana već i za grupom beogradskih advokata koja je već pokrenula postupak ocene ustavnosti odluke o vanrednom stanju. Sporo. Nedopustivo sporo. Nekada bi se ovako reagovalo 16.03. a ne posle tri nedelje. Mada, možda je toliko i trebalo da se osmisli ovakvo saopštenje.
  • Fortuna

    03.04.2020 18:16
    Zivot
    Osnovno i neprikosnoveno pravo je pravo na ZIVOT. Da li se predlaze da se sedne I da se pregovara sa virusom po principima demokratije? Ili sa nekim drugim? Ili? Buduci da Homo sapiens, u svoj svojoj demokraticnosti i pameti, nije u stanju da sam razumno postupa, zakoni su neophodni. A za njihovo postovanje, zapreceno je upotrebom sile (definicija). U cemu je problem? Vanredne situacije zahtevaju vanredne mere. Dajte, kritizeri, osvrnite se oko sebe i pogledajte svet! I budite posteni pa priznajte (makar sami sebima) da je najveci uzas upravo tamo gde su se "postovala ljudska prava" koja su direktno izbrisala osnovno ljudsko pravo - pravo na zivot! A i pravo na dostojanstvenu smrt (viljuskari, hladnjace, ledene dvorane, ostavljeni lesevi po gerontoloskim centrima i ulicama...). I, kome je, uopste, problem, da sedi u SVOM domu i cuva svoj i tudje ZIVOTE? Ovo pise jedna do srzi demokraticna osoba, svojevremeno sa pistaljkom, odranih djonova i grla, pravnica i pedagoskinja. Demokratija nije anarhija.
  • sd

    03.04.2020 18:01
    Ja ih tuzim, to je vec odluceno. Ali ne drzavu vec odgovorne pojedince za ukidanje mojih osnovnih ljudskih prava, narusenih krsenjem ustava. Tako da 100 eura mogu da okace macku o rep. Isplatice mi mnogo vise. Kontaktirajte svoga advokata. Zasrali su i sada ce da plate.
  • Nema

    03.04.2020 17:50
    Love
    Pa frka!
  • Bravo!!!

    03.04.2020 16:40
    Bravo Vladimire Beljanski!!!
    Apsolutno podržavam i potpisujem svaku reč ovde napisanu. Sve je tako.
    Ima nade kada se oglasi čovek sa znanjem, integritetom i punom svesnošću o svim aspektima i slojevima situacije u kojoj smo. Čovek koji poštuje integritet ljudi kojima se obraća, integritet svih nas.
    Poštovani Gospodine Beljanski, ukoliko Advokatska komora Vojvodine pokrene jednog dana tužbu protiv ove vlasti, države ili koga god zbog ovog maltretiranja, i ukoliko mi kao građani budemo mogli dati svoj potpis, računajte da ćemo biti uz AKV.
  • Smetalo

    03.04.2020 15:26
    Respekt
    Pravna struka se oglasila na pravi način. Kako god da se završi ova priča u kojoj smo trenutno, Advokatska komora i njeni članovi su, ako ništa drugo, barem svoj obraz sačuvali.
    Bilo bi sjajno kada bi se Ustavni sud i Kasacioni sud oglasili sa svojim stavom, koji je presudan.
    Da podsetim samo: Predsednik Srbije Vučić, po obrazovanju dipl. pravnik; predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković, po obrazovanju dipl.pravnik...
    Ustav Srbije je najviši pravni akt; Skupština Srbije je najviši zakonodavni organ.
    Ko kanda da će neko od pravnika morati na popravni ispit?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna