Autor: Snežana Miletić

Info
05.04.2020.
17:40 > 17:34
Premijer Konte, koga su do epidemije smatrali banalnim tehnokratom, pokazao se kao političar svetskog kalibra. Njegova staloženost, odlučnost i afirmativni diskurs, te način kako se obraća naciji, ulili su Italijanima poverenje da ga neki čak porede sa Čerčilom.
  • Mix

    09.04.2020 08:37
    Firenca
    Mi o svemu sve znamo najbolje, jedini smo u pravu i mislimo da smo jedinstveni!
    Znamo kako se živi u bilo kojoj državi, kakav je koji narod, a nismo kročili iz svog dvorišta.
    Ta nabeđenost da smo mi nešto posebno je izraženija kod ljudi koji nikada nisu upoznali ni jednog Italijana, Engleza, Nemca, Francuza......a kamoli upoznali život u drugim državama!
    Bila sam dosta puta u Italiji, ne mislim da poznajem celu naciju, ali sam mogla da poredim situacije.
    Rođenje mog unuka je bio dobar povod da boravim duže vremena.
    Toplina i empatija svih sa kojima sam bila u kontaktu je za nas potpuno neverovatna.
    Šetajući sa bebom u kolicima bila sam zbunjena i zapanjena, nije prošla ni jedna žena, muškarac, stariji, mlađi, dete....da mi nisu uputili osmeh, poneku reč ili klimnuli glavom, decu su primicali da vide bebu....
    Tekst iz Rima je iskren i istinit, hvala!
  • Satir

    05.04.2020 20:20
    Tihi

    A što ima budala, svašta bi pričali jer im se ne dopada nečiji politički stav, još zamisli, kaže stop fašizmu. Jel' da treba biti poseban misliti da fašizam nije dobar?
  • Fini

    05.04.2020 19:28
    Fini i uljudni a poste skoro mesec dana od uvodjenja mera 4000+ novih slucajeva dnevno...pa sve da nisu pobegli iz Milana i raširili bolest ti fini, da su bili uljudni pa ostali van kuća donoseći ih svojim porodicama koje su opet to dalje nesvesno širile dalje...setimo se samo finih i uljudnih pretnji italijskih gradonacelnika, onaj koji je nudio zabavu na proslavi mature sa karabinjerima opremljenim bacačima plamena, onim sto su prozivali sve sto odjednom postali trkaci a pre tog nijednu trku tracli nisu s njim već 20god...ti? Nismo ništa bolji, ne zanosite se, isti smo nažalost. A i pored toga i drugaciji stradaju kad broj zaraženih predje kritičnu tačku, pa ko misli da treba da izadje nek nastavi do Sajma šetnju, primaju volontere i možete odbiti da nosite masku ako ste hrabri...
  • Mentalitet

    05.04.2020 18:56
    Pa to je vidite razlika, ti "zreli i odgovorni ljudi". U Srbiji takvih je malo, svi bi da teraju inat, bahate se, uvek smatraju da su pametniji od svih i najveće dostignuće u životu im je da nekome napakoste. Stoga i mere koje funkcionišu u jednoj ne moraju funkcionisati u drugoj državi.
  • Tihi

    05.04.2020 18:47
    Puzeci fasizam
    Sad mi je jasno zasto Lalic (neki je smatraju novinarom) izlazi iz pritvora sa natpisom "stop fasizmu". To je ista prica globalista poput "puzeceg fasizma" u Madjarskoj sa jasnom aluzijom na Srbiju. Rezultat finog i uljudnog nastupa premijera Italije je najveca nesreca koja je zadesila ovu zemlju posle drugog svetskog rata - ocistilu su staru populaciju u Lombardiji. Sramotno za "fine" i "uljudne" - gadite mi se !!!
  • ns

    05.04.2020 18:41
    Odličan tekst . Sveobuhvatan . Bravo Aleksandra .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna