Info
10.04.2020.
10:00 > 09:36
Mada svako veče aplauzima iskazujemo zahvalnost lekarima, medicinskim sestrama i tehničarima na stručnosti i požrtvovanju, zarade junaka borbe protiv koronavirusa su primetno manje nego u ostalim segmentima javnog sektora.
  • Sava

    14.12.2020 13:55
    Trogovci
    Svedok sam iskoriscavanja radne snage od strane vlasnika trgovackih radnji, uglavnom svi dobijaju minimalac a retki plus koverta do nekih 100 eura
    Ako jedna trgovkinja koja radi sama u smeni ima Pazar od 150.000,00dinara Kolika bi njena plata trebala biti?
    Kada dodje kuci nije joj ni docega, kolika ce njena penzija biti? Bice siromasnija nego ikad, zdravlje izgubiti u hladnom i kicmu slomiti od robe, a zivce od svakakvih musterija, dok ce se gazda obogatiti,kako drzava da zastiti te ljude da ih ne iskoriscavanja.?
  • /

    12.04.2020 14:54
    /
    Ti si jos uvek med. tenicar.
    Tako da se jos nisi dovoljno naradio uceci
  • botfucker

    12.04.2020 10:15
    Djura je bezobrazan. On bi radije drugom da nanese stetu nego da poopravi svojje stanjje. Kolika tebi treba plata kada ti tvoje kolege odvlace posao u svoje privatne ordinacije? Tada cutis. Koliko radis? Vikendom sedite u dezurani i prevrcete ocima kada dodje pacijent. Tvoj doktor ima osnovnu platu koja nije ispod 70 hiljada plus MIINIMUM 4 dezurstva koje JEDNO nije ispod 12 000. Za nase uslove ti je malo? Gde su projekti i jos svakakva grebanja. Ah da, a radna nedelja od 35 sat? Da ponovim, buni se sto ti doktor odvodi musterije, pacijjente u svoju privatnu ordinaciju jer svaka intervencija se fakturise. Tebi je to manje. Nisi znao? Ima jos puno toga na medicinarski racun, al od tome drugi put.
  • bora

    12.04.2020 01:08
    @med.tehnicar
    Ne osecam se prozvanim,ti se osecas prozvanim.Nista nisam pricao o radu
    med.tehnicara i vrsio analizu ti to radis.A sto se tice razlika nigde ne postoje
    kao kod med.tahnicara i u zdravstvu(intezivna nega,hitna pomoc ili salteri)
  • Torpedo

    11.04.2020 01:17
    Djuro legendo kaži nam koji ti fax imaš završen i koji posao radiš? Ekonomista? Pravnik?
  • Med.tehničar

    10.04.2020 18:58
    @Bora
    Zašto ste se osetili prozvanim?Da li sam rekao da je u prosveti sjajno,NE.Govorim o primanjima u zdravstvu a zahvaljujući takvima kao što ste Vi,stanje je ovakvo kakvo je.Vi cenite svoj rad ali primanja ne možete porediti jer šta to znači ? Vama je malo a vidite koliko je meni sa fakultetom.Poređenje pravite unutar prosvete(kao prvo),da li je prof fizičkog i prof matematike isto i bibliotekarka ima fakultet....Efektivan rad na nivou čitave godine,svaki praznik slobodni,svaki vikend slobodni , 1 mesec zimi + bar 2 leti....meni ne smeta ali ima prostora za raspravu,kojoj nikad kraja.Samo najčudnije u svemu NE SMETAJU VAM PRIMANJA u JP,gde čak rade bez ikakvih kvalifikacija a neki čak ni to....
  • Hitnaš

    10.04.2020 17:54
    Teško je
    Čim se ovo završi palim preko grane.
  • @EU

    10.04.2020 16:46
    Istini za volju, s obzirom da je svaki rad osim onog vezanog za koronu ukinut, mogu ti reci da vecinom poprilicno ladimo. Ginu opsta praksa, infektolozi i anestezija. Mi specijalisti, kao i brojne sestre iz specijalistickih sluzbi i klinika se nikad ovako dobro nismo odmorili.
    Da iskoristim ovu priliku da vas sve na ovoj vesti zamolim da uvece tapsete jednom serpom i kasikom, umesto rukama, za dobro svih nas.
  • Dzaba ti taj tvoj

    10.04.2020 15:05
    fakultet
    Đura
    10.04.2020 • 13:15
    Bata p.

    A koliko bi po tebi servirka trebala da ima platu kada ja koji sam završio fakultet i radim u privatnom sektoru po deset sati dnevno i svaku subotu imam 40000 dinara platu? Da li je pravedno da medicinska sestra koja je završila neki kurs ima veću platu od mene a pritom ona dobija platu iz budžeta koji i ja punim? Ponoviću još jednom. Uslovi rada su daleko bolji u javnom sektoru nego u privatnom. Prosečne plate u javnom sektoru su daleko veće nego u privatnom. Ako treba neko da se buni zbog uslova rada i plate to su pre svega zaposleni u privatnom sektoru i oni koji su nezaposleni pa tek onda oni koji su u javnom tj.državnom sektoru. Šta treba da kažu oni koji su nezaposleni i više od godinu dana i koji sada zbog ove krize ni ne mogu da nađu zaposljenje? Da li je država preduzela mere da se pomogne u ovoj situaciji toj kategoriji stanovništva koja je po meni i najugroženija? Nije. Zašto?

    Stvarno mislis da medicinske sestre imaju zavrsen "neki kurs"???
  • /

    10.04.2020 15:03
    /
    @Đura
    zato sto servirke u tim sistemima ulazu natprirodne napore za razliku od tebe lelemuda
  • /

    10.04.2020 15:01
    /
    @bata p.
    napokon da se neko seti i tog osoblja.

    licno sam prisustvovao nekoliko puta kada im neki doktori ne odgovore ni 'dobar dan' kada prodju jedan pored drugoga na ulici a rade zajedno

  • Medicinska sestra

    10.04.2020 14:44
    Realna plata
    Plata mi je u periodu 2008-2010, ne sećam se baš tačno, bila oko 22-23.000 dinara. U narednih deset godina, do danas, kada iznosi 52.000, porasla je REALNO za celih 50 evra. Znači kada uračunamo inflaciju i kurs evra, kao i kupovnu moć, moja plata je kroz 10 godina "narasla" 6.000 dinara.
    E sad ide interesantan deo. Račun za internet i kablovsku je tada bio 700 dinara recimo, sad je najmanji sbb paket 3.100, struja ne znam koliko je otišla, informatika takođe, porez na imovinu se utrostručio, benzin, hrana, garderoba. Pre ste za 100€ mogli ozbiljno da se ponovite, danas teško.
    I onda prva usna izađe i bez srama kaže digli smo plate u zdravstvu 50%. Kome to? Kada? Izgleda prespavasmo svi te povišice.
    Nije ovo samo problem u zdravstvu, i jasno je meni da živimo u siromašnoj zemlji gde i da se ne krade gde se stigne ne može biti drastično bolje, ali MOLIM VAS da ne pravite debila od mene i da me lažete u lice.
    Ps. Zna li neko kolike su plate u EPS- u i šta oni rade ovih dana?
    Veliki pozdrav.
  • Sekant

    10.04.2020 14:12
    @Đura Vidite vaš je problem ugao iz kojeg posmatrate problem. Nije problem to što medicinska sestra ima veću platu od vas, ta plata je i tako bedna za posao i odgovornost koju obavljaju. Ono što jeste problem je zašto je vaša plata niža od njene kad imate visoku stručnu spremu. Ne bi trebala ta "pravda" kojoj ovde težite da se proteže u pravcu da toj sestri treba umanjiti primanja, već videti kako da se vama uvećaju. Ne slažem se međutim da su prosečne plate u javnom sektoru daleko veće nego u privatnom, iz razloga što u javnom sektoru se plate isplaćuju pošteno, dok u privatnom sektoru su bile procene da čak dve trećine posluje u sivoj zoni, sa prijavljenim platama daleko nižim od stvarnih dok se ostatak isplaćuje "na ruke". Takođe je nejasno ovo što ste napisali o nezaposlenima. Ako nezaposleni nisu mogli naći zaposlednje i više od godinu dana, to sigurno nije proizvod ove krize već možda zato što su nekvalifikovani ili kvalifikovani za suficitarnu granu privrede.
  • Mugabe

    10.04.2020 13:52
    Uvek sam dobijao proliv od ovih sto imaju fakultet.. Po cemu ti mislis da si ti vredniji sto imas fakultet od npr. medicinske sestre koja radi sa teskim bolesnicima? Druga stvar vidim ovi sa fakultetima stalno omalovazavaju servirke, spremacice... Pa te zene su sto puta kao ljudi bolji od vas sto imate fakultete sa podignutim nosem u vis......
  • EU

    10.04.2020 13:19
    Vecina zdravstvenih radnika se ovih dana zaista zrtvuje to jeste istina
  • Đura

    10.04.2020 13:15
    Bata p.

    A koliko bi po tebi servirka trebala da ima platu kada ja koji sam završio fakultet i radim u privatnom sektoru po deset sati dnevno i svaku subotu imam 40000 dinara platu? Da li je pravedno da medicinska sestra koja je završila neki kurs ima veću platu od mene a pritom ona dobija platu iz budžeta koji i ja punim? Ponoviću još jednom. Uslovi rada su daleko bolji u javnom sektoru nego u privatnom. Prosečne plate u javnom sektoru su daleko veće nego u privatnom. Ako treba neko da se buni zbog uslova rada i plate to su pre svega zaposleni u privatnom sektoru i oni koji su nezaposleni pa tek onda oni koji su u javnom tj.državnom sektoru. Šta treba da kažu oni koji su nezaposleni i više od godinu dana i koji sada zbog ove krize ni ne mogu da nađu zaposljenje? Da li je država preduzela mere da se pomogne u ovoj situaciji toj kategoriji stanovništva koja je po meni i najugroženija? Nije. Zašto?
  • gradjaninX

    10.04.2020 13:07
    Poslednji put kad sam bio hospitalizovan, skoro svo medicinsko tehnicko osoblje su bili volonteri. Sakupljali su "iskustvo u obavljanju posla" potrebno za odlzak na radno mesto za zapad. Ovo je bilo pred kraj 2019. Obaska sto u samoj bolnici nije bilo sapuna, papira bilo koje vrste i sl. Najveca briga je da na natkasnama ne sme nista da stoji. Pored toga, spremacice su dobro obavljale svoj posao. Sve je bilo cisto i brisalo se stalno i tako to. No to su starje zene bile, njihova perspektiva je bila "cutim radim sta cu, jos malo pa cu u penziju".
    E sad sta ce biti za par godina, da li ce neko hteti da se bakce sa ovim socijalistickim bezobrazlukom, nakon sto vecina ode "napolje", videcemo. Verovatno ce narod biti opet kriv.
  • Đura

    10.04.2020 13:02
    Plate u javnom sektoru su veće nego u privatnom sektoru. Medicinska sestra koja je završila kurs od nekoliko meseci ima veću platu od mene koji radim u privatnom sektoru i koji sam pet godina išao na fakultet. To po meni nije pravedno. Slažem sa da trebaju veće plate. Ali svima. Ne samo onima u javnom i državnom sektoru. Zašto ne napišete i objavite neki tekst o tome kakvi su uslovi rada u privatnom sektoru? Drastično gori neko u javnom sektoru. Zašto ne napišete kolike su prosečne plate u privatnom sektoru? Daleko manje nego u javnom sektoru? Zašto ne napišete da je Srbija jedna od retkih država gde su prosečne plate u javnom sektoru daleko veće od prosečnih plata u privatnoim sektoru? Da li je pravedno da oni u privatnom sektoru pune budžet a da ovi u javnom sektoru koji primaju plate iz tog budžeta imaju daleko veće plate od onih u privatnom sektoru? Da ne pričamo o tome što je većina njih primljena na posao preko stranačke linije.Kažete odlaze zdravstveni radnici? Ne odlaze samo zdravstveni radnici. Odlaze svi. Pa ne vidim da je neko pomenuo da treba podići plate u privatnom sektoru iako i oni koji su radili u privatnom sektoru odlaze u inostranstvo. Daleko su u lošijem položaju oni koji rade u privatnom sektoru od onih koji rade u javnom sektoru. I po uslovima rada i po platama i po svim ostalim parametrima. Da ne pominjem nezaposlene od kojih su neki i po više od godinu dana nezaposleni i sada zbog ove situacije teško da mogu da nađu zapošljenje. Pravda?
  • bora

    10.04.2020 13:01
    @b
    Oni su njihov menadzment.Zato ih hvata prpa pred izbore,da ne bi dosao
    novi menadzment.
  • bata p.

    10.04.2020 12:28
    filliipe
    ne lupetaj !!skoro 70% procenata zaposlenih nezdravstvenih radnika na institutu u kamenici je na garantovanoj minimalnoj zaradi !!servirka sa svim dezurstvima , radom nedeljom , ima do 30.000 dinara,neki mesec i manje !! kao i cistacice , radnici u perionici , svi majstori do 4 stepena , vozaci , obezbedjenje .. dakle , ako vec ne znate pravo stanje , onda ne lupetajte - nije fer !!
  • Nekad Radnička

    10.04.2020 12:24
    Izvanredna a jeziva analiza
    Dragi Živane, svaka čast i samo dalje tako, istina mora kad tad poraziti ovo besomučno laganje i propagandu što vladaju.

    Samo još jedna mala ilustracija iz prve ruke: specijalista kardiolog, što ugrađuje stentove, znači direktno spašava ljudske živote, za noć dežurstva na urgentnom u jednoj uglednoj instituciji dobija 1000 dinara. Hej 7-8 evra za celu noć spašavanja života!!! Mislim da je svaki dalji komentar izlišan i da je masovna kampanja građanske neposlušnosti jedino što preostaje ovom narodu, inače što neko reče u drugim komentarima, stvarno nas treba zatrti sa par atomskih
  • seljak

    10.04.2020 12:12
    rad
    nije nam odgovarao socijalizam sada nam ne odgovara kapitalizam. ni sami neznamo sta nam odgovara. lepo se kaze narodu ne mozes napeci kolaca.uvedimo feudalizam to jos nismo probali.
  • bora

    10.04.2020 12:12
    @medicinski tehnicar
    Pojasnjenje fakultet, prosveta pun staz 33000 penzija.
  • B

    10.04.2020 12:12
    Verna slika s. tanja
    U Srbiji postoji samo jedna privredna grana kojoj vlast posvecuje paznju, a to je pljacka gradjana i iznosenje para na egzoticne destinacije. Sve ostalo samo smeta.
    Da bi pomenuta privredna grana mogla da nesmetano funkcionise, potrebno je imati policiju, parapolicijske snage tipa komunalne milicije, sudstvo, UDB-u (uz koju idu njene sopstvene paravojne formacije narko-dilera, tzv. "navijaca") i vojsku neprestano spremne da udare na svakog kome padne na pamet da se usprotivi hordama otimaca, sto drzavnih, sto paradrzavnih (fenderasi, notari i sl.). Zato pomenuti uzivaju u ovom brlogu. Njima se odobravaju pogodnosti i grade stanovi, da se ne okrenu protiv vrhuske.
    Doktori su dosadni, osim ako nisu "korisni" (npr. Dr. Smrt), stalno nesto traze, sve u svemu nepotrebni za srpsku vrhusku. Taman pomislis da ce svi da se lepo odsele u Nemacku, kad eto ti virusa i sad ti trebaju, da ti "stado" ne pocrka sasvim, pa nece biti od koga da se krade. Drzava odogovara nasiljem, jer ne zna za drugo; ne pada im na pamet da teskom mukom opljackane pare vraca i daje gradjanima, pardon, ljudima koji zive u Srbiji, jer gradjana odavno nema.
    Ljudi odlaze kako znaju i umeju, ne samo zato sto je struktura drustva takva, nego i zato sto se niko ne buni, osim sad kuckari i crkvari. Normalni ljudi pokusavaju da budu manji od makovog zrna, ili da pobegnu...
  • A

    10.04.2020 11:56
    Zdravstvo spada u sektor usluga. Osnov usluge čine ljudi. Ulažite u ljude, u specijalizacije, stručne kurseve, predavanja. Na kraju, jedan savet iz privrede, ako dobar radnik stalno kuka da mu je mala plata, daj mu, to je najjeftinije.
  • Lacika

    10.04.2020 11:53
    Zdravstvo
    Članak daje analizu dugogodišnjeg stanja u zdravstvu. Ima napretka ali trebaće vreme, upravo o čemu autor govori.
    U poslednjih godinu dana, imao sam dve teške operacije. Zahvalan sam svima od spremačica, kuvarica, tehničara, sestara i lekara.
    Ako su pojedinci neodgovorni, ne treba generalno govoriti loše o zaposlenima.
    To je greh.
  • Filip

    10.04.2020 11:46
    Pa i nije bas tako
    Moja komsinica je servirka u institutu u S. Kamenici i ima 50.000 platu, a moj komsija je diplomirani pravnik u opstini i ima 48.000 dinara!?!
  • Med.tehničar

    10.04.2020 11:45
    pojašnjenje
    Da bi Vam bilo jasnije, koliko su male plate u zdravstvu,izneću podatak : penzija mi je 35.000,oo za 40 god.staža.Tu je noćni rad,praznici,vikendi,prekovremeni,regres i topli obrok,minuli rad....sve je to ulazilo u obračun ličnih primanja,što je na kraju dalo osnovicu za obračun penzije.Kada bi odbili sve dodatke,dobili bi poražavajući iznos a to je MINIMALNA ZARADA.
  • /

    10.04.2020 11:41
    /
    ma kakav los koncept.
    negativna selekcija se ogleda u zdravstvu jos od komunista.

    sve ovo na sta kukate se prvo pokazalo u njihovoj kasti.a kastu nisam naveo iz humora vec konkretnog opisa njihove organizacije drustva

    ej, zena dovede blizance u ordinaciju. doktorica pregleda jedno dete a naplati za oba deteta

  • x

    10.04.2020 11:40
    y
    i niko nijednom rečju ne pominje da lekari mahom rade i u javnoj ustanovi i privatno, paralelno i istovremeno, čik probaj da dođeš do usluge u javnom sektoru ako nisi njegov pacijent i privatno.
    i niko nijednom rečju da pomene liste čekanja i kako se sa njih dolazi na cilj preko reda.
    i niko nijednom rečju da pomene da nikada nijedan lekar nije odgovarao za propust u lečenju jer jedan drugome čuvaju leđa prilikom veštačenja.

    male su im plate u javnom sektoru, slažem se.
    ali štošta je drugo trulo u državi danskoj.
    i te dve stvari ne možemo posmatrati odvojeno.
  • RVosha

    10.04.2020 11:27
    najvaznije da su plate najvece kod Jorgobanke , Bajatovica , Zorane , Vulina , Stefanovica , Loncara , Sarcevica , Ljajica , Vesica , Gasica , ...
  • Z

    10.04.2020 11:13
    Nemojte se svadjati medjusobno - oni koji radite u drzavnim sluzbama.
    Nije ideja da lekar bude ljut na policajca, ili da spremacica u zdravstvu ljubomorise na spremacicu u policiji... Nije ideja da vazete ko vise radi i cije posao je odgovorniji!

    Ljudi, realno i jedni i drugi imate premale plate, zajedno se skupite pa kucajte na vrata ovima gore.
  • dule

    10.04.2020 11:11
    Sram da vas bude Živane, da vas bude sram.


    Konkretnim brojevima i činjenicama podmuklo udarate na njihovu patetiku i demagogiju. Niste fer.
  • ???

    10.04.2020 11:06
    Pa kada su nabili plate za neradnike u epsu, srbija gasu i ostalim drustvenim preduzecima...
  • Deki

    10.04.2020 10:59
    @Koponen
    Haha u pravu si ovo za pisaće mašine. Imao sam termin kod ORL, i čovek je kucao na pisaćoj. Aliiii, na moje pitanje zašto koristi pisaću, a ne PC, odgovorio je da je navikao na nju, voli tako. Ne znam da li se situacija promenila u međuvremenu, ali svakako zanimljivo.
  • dr

    10.04.2020 10:59
    Ako se ni posle ove pandemije, a i njoj ce doci kraj, ne prekine i ne sakcionise od strane nadležnih organa, orkestriran napad pojedinaca, advokatskih grupa, pojedinih glasila, politickih kalkulanata, na zdravstvo zbog ni u jednom slucaju dokazane kradje beba, onda se nista nece promeniti u odnosu drzave prema zdravstvu a to je da se vec najmanje 20 godina ukidaju specijalisticke sluzbe po domovima zdravlja, da se od vrhunskih bolnica prave gradske bolnice opste namene, da ne postoji bilo kakav plan razvoja zdravstvenog sistema vec na protiv da je i dalje prisutan plan ukidanja drzavnog zdravstva i svaljivanje troskova na obolele gradjane kojima se sugerise da je buducnost lečenja u privatnim zdravstvenim ustanovama.
  • Prestonica

    10.04.2020 10:57
    U Novom Sadu ne vredi
    Prvi dan posle ukidanja vanrednog stanja, idemo svi za Beograd, da srušimo ovo SNS dramsko pozorište. Jesmo li ljudi ili crvi?
  • aleksandar974

    10.04.2020 10:53
    Jesu male plate u zdravstvu,prosveti...
    Niko ne spominje reorganizaciju u tim sektorima.Na pojedinim mestima ima viska radnika,dok nq drugim ne mogu da postignu.Generalno mi smo sistemski zreli da promenimo sve.
    Ja radim u javnom preduzecu.mnogo ih sedi kuci,kao rad od kuce.kaze moj sef:
    sve funkcionise isto.vako bi bilo da smo privatna firma.
    Tako je i u zdravstvu,prosve ti...viska ima svugde.pogasite nepotrebna radna mesta i posaljite te ljude tamo gde su potrebni.na kraju krajeva i da zarade tu platu koju primaju.
  • Silom monah

    10.04.2020 10:52
    Sada ili nikada
    Ovde više nema prevare i obećanja za sledeću godinu, sve dolazi na naplatu odmah.
    Ako posle ovog ovaj ostane na vlasti, što bi moj kum Miloš iz Banje Luke rekao na Srbiju treba baciti 10 nuklearnih bombi.
  • nema

    10.04.2020 10:52
    zašto
    Sve stoji, plate su male, često čujemo da čak ni to nije razlog za odlazak nego uslovi rada.
    Zašto se zdravstveni radnici ne pobune? Zašto ne traže bolje uslove rada? Zašto ne traže opremu, lekove, vreme za pacijenta ?
    Zašto "struka" ćuti na te teme ?

  • ej

    10.04.2020 10:48
    Pa kad tu nema glasacko telo. Medicinari ga preziru, to zna i tako im vraca.
    Zauzvrat, umesto tapsanja, povadite one stare serpe i lonce uvece u 8, krajnje je vreme.
  • Djura

    10.04.2020 10:42
    A trgovce...
    njih ko šiša što su nas hrane i izlazili u susret svakom našem pitanju dali odgovor...
    Ni jednom lekaru danas ne možete prići, ali zato ste se trgovcu uneli u lice i kao šapatom pitali IMA LI KVASCA ej bre znate li vi koliko nas je danas prošlo pored njih!!!
  • Mila

    10.04.2020 10:36
    Trulez
    Ceo sistem je truo!!5miliona ljudi ide na posao da nista ne radi! Koja institucija je resila neki problem!!! Sve neuko,nestrucno...partije tj.stranke samo usisavaju pare gradjana....!!!
  • m

    10.04.2020 10:33
    sasvim dosta
    koliko rade i kako rade i to je puno
  • Pufta kasap

    10.04.2020 10:32
    Znači...
    ...samo nastavite sa tapšanjem i sve će biti dobro.
  • bora

    10.04.2020 10:32
    nije tacno
    Ubedljivo najmanje plate su u prosveti.U zdravstvu su 40% vece plate nego u
    prosveti.Fakultetski obrazovan profesor je na nivou medicinske sestre.U zdrvstvu
    je najveci problem korupcija u nabavci opreme i potrosnog materijala.Posle
    ovoga videcemo kako se trosio novac.
  • Do'ta...

    10.04.2020 10:23
    Sad dolazi na naplatu loš koncept organizovanja zdravstva u Srbiji, zanemarivanje zdravstvenih radnika ali i pacijenata i njihovih prava na lečenje.
    I tek će da dođe na naplatu.
    Svaka grdnja izrečena na televiziji.
    Svaka laž, da svi imaju sva prava i da sve glatko teče u zdravstvu.
    Ako toliko voli penzionere, što im nije omogućio u prethodnih 8 godina da se operišu?

    Nego, bilo smo svi zajedno marva za ovu vlast od 2012 do danas.
    A odobrimo li joj opstanak i dalje, gori smo od marve.
    Uvek narod kriv, uvrek grdnja na narod, kao da smo mi tu zbog njih!
    Zaista me ne zanima šta je zamislio, šta je uradio ili šta se trudi.
    Ne mogu više očima da ga vidim na TV, a ni da zamislim d aće nejgovi direktori i dalje da runiraju ovu napaćenu zemlju i narod.
    Dajte predsednika zem.zadruge, bilo koga - samo sklanjate ovog večnog glumca, njegovu rodbinu i porodicu!
  • Koponen

    10.04.2020 10:22
    I posle građani krivi... Za sopstvenu nesposobnost, zanemarivanje zdravstva... U KCV u pojedinim ordinacijama lekari specijalisti na pisaćim mašinama kucaju nalaze, dijagnoze. Napredna Srbija...
  • xx

    10.04.2020 10:20
    xx
    A kod privatnika 80 % zaposlenih na minimalcu,al za to vas baš briga,jer je vama samo bitno vaše ucenjeno glasačko telo,a to su zaposleni u javnim preduzećima,koja su zbog toga partijski plen,
  • Zoran

    10.04.2020 10:08
    Statistika je kao bikini...
    Uz navedene brojke o prosečnim platama, napišite i koliko je gde fakultetski obrazovanih u tom proseku pa onda opet preračunajte. Procentualno, najviše fakultetski obrazovanih radi u prosveti, pa u zdravstvu, za administraciju i policiju ne bih da vređam, ali sigurno ni približno prosveti i zdravstvu. A ipak, plate su im neuporedivo veće spram stručne spreme. A tek javna preduzeća....
  • Antonija

    10.04.2020 10:02
    To je nase licemerje.
    Nemaju osnovna sredstva za rad, plate male, ali im zato tapsemo i mislimo da smo ih time namirili.
    Porazboljevaju se jer nemaju zastitnu opremu, ne smeju da pisnu, ali zato imaju aplauz.
    Kad ovo prodje na njih najvise racunamo.
  • Raka

    10.04.2020 09:59
    moj naklon
    Hvala opet gospodinu Laziću!
  • Nane

    10.04.2020 09:53
    Vest, koja to nije
    "Vest" koja potkopava motivaciju lekara i siri defetizam u u podrsku drustva - drzave ovoj danas, u uslovima vanrednog stanja, vaznoj delatnisti.
  • Anonimus

    10.04.2020 09:49
    Odličan tekst, u pravi čas. Vidi se i koliko je zdravstvo marginalizuovano, ali i koliko su ostali segmenti javnog sektora povalaščeni.
  • Marko

    10.04.2020 09:47
    licimuri, demoni
    Sad kad u letnjim mesecima malo utihne epidemija, tek ce ljudi odlaziti odavde.
    Ne pricam samo o medicinarima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna