Autor: Snežana Miletić

Info
06.05.2020.
12:50 > 12:45
Današnji stanovnik Muskata nekada je bio zaslužan za blistavu estetiku srpske verzije časopisa "ELLE". Sedam godina bio je umetnički direktor ovdašnjeg izdanja "National Geographic", ali i prvi zvanični art direktor Politike AD. Sa dalekog jugozapada Azije piše o tome kako je ovih pandemijskih dana...
  • Nemanja

    19.05.2020 09:54
    Oman nije demokratska država, ali ne može se reći da nije sekularna. Činjenica da su zakoni u skladu sa šerijatom, ali verske vođe nemaju nikakav uticaj. Glavna razlika u odnosu na Srbiju je što je omanska država mnogo uređenija, nema mnogo improvizacija i procedure su prilično jasne. Mnogo je lakše živeti u Omanu nego u Srbiji.
  • Jovan

    07.05.2020 12:00
    nije bas sve tako
    ne bih rekao da je Oman spremnije docekao pandemiju.... Kada se pogleda njohova kriva koja ide gore-dole jasno se vidi da je njihova strategija zasnovana na dnevnom nivou.Imate slucaj kad imate 50 zarazenih a sledeci dam 160.Kako i sami Oman i kazu oni nisu bili spremni za pandemiju te samo 2.000 mogu da testiraju najvise a imaju samo jednu laboratoriju.Za tako bogatu zemlju to je ispod minimuma.Ovde pandemija traje vec 8 nedelja a nije dostigla pik.Dok se Evropa i svet otvaraju pa i Srbija Oman koji je duplo manji od Srbije i dalje je izolovan bez ikakve nade da ce autra biti bolje.
  • Nenad

    07.05.2020 06:32
    FreedomHouse
    U međuvremenu, nakon što je intervju urađen izašao je izveštaj FreedomHouse-a koji je, blago rečeno, poražavajući.
  • Domaći zadatak

    07.05.2020 02:30
    Zašto?
    Vrlo informativan intervju o državi o kojoj se malo zna, ilustrovan interesantnim fotografijama.
    Jedino ostaje na kraju žal što Novi Sad, Vojvodina i Srbija gube ovakve ljude koji bi da su mogli da ostanu i bave se svojim poslom verovatno zajedno sa svima nama koji smo ovde i trenutno se osećamo nemoćno napravili od ove zemlje bolje i dostojanstvanije mesto za život.
    Još jedna sudbina koja podseća na fenomenalni roman Vladimira Tasića "Oproštajni dar".
  • Respinator

    06.05.2020 22:14
    AVantgarda
    "Razlika između Srbije i Omana je u tome što Oman nije demokratska, niti sekularna država."
    Nakon dešavanja tokom vanrednog stanja u Srbiji, možemo komotno da stavimo znak jednakosti između Srbije i Omana što se tiče državnog ustrojstva u praksi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna