Autor: Snežana Miletić

Info
21.07.2020.
16:15 > 09:24
Performer Kristian al-Droubi i njegov drug Aleksandar Denić već pet meseci se nalaze u karantinu u Indiji. Zajedno sa četrdesetak građana obratio se Vladi Srbije za pomoć, ali odgovor nisu dobili. U međuvremenu, bacaju petarde oko kuće kako bi oterali divlje zveri.
  • Mile

    09.08.2020 21:20
    Ludilo
    Prvo svaka cast za vrhunski intervju. Drugo, potpuno je nebitno misljenje nebitnih individua iz komentara. Jedno je jasno, to su drzavaljni Srbije i ako su dovezli “Amerikance”, odnosno rodje i prijatelje iz NY, Kine, Francuske i Rusije onda moraju dovesti i nase ljude iz Indije pa sve da je u pitanju jedno dvoje a ne 40 nasih gradjana. Avionsko gorivo treba da je jednako za sve ako ga drzava placa. A malogradjanske tetkice sto racionalizuju zasto su otisli tamo, trebaju da cute kad vec NECE da pomognu sugradjanima u nevolji!
  • .

    30.07.2020 05:42
    /
    Nemci ne idu bez ***** u svatove. P. S. Pročitao sam samo naslov
  • Bojan

    28.07.2020 08:23
    @Ime

    Ne, nego se "gospoda iz Novog Sada" ugledaju na normalne države, a ponizni poltroni koji su navikli da veličaju državu koja ih maltretira i gazi uvek nalaze izgovore za svoju bedu, kao zlostavljani partner.
  • Ime

    27.07.2020 13:54
    Da sam ja neko!
    "...Nemačka bi ustala na noge"
    Da li to gospoda koja dolaze iz Novog Sada večito pate od kompleksa inferiornosti u odnosu na Nemačku i Nemce?
    Budimo realni, Nemačka ne bi ustala na noge, a da li bi trebalo da ustane na ruke?
    Mnogi državljani Srbije, Hrvatske, Slovenije, BiH, Mađarske, a zaposleni su na prekookenaskim brodovima su se vraćali brodovima nazad i plaćali sami sebi boravak na brodu kad su ostali bez posla.
    Teška situacija za ovu dvojicu, ali budimo realni, ima Srba koji već 20 i više godina ne znaju gde su im nestali članovi porodice iz ratova i u pitanju su žene i deca i ne pljuju po Srbiji na sva zvona.
    Isto tako, oni koji nisu dobili besplatne letove nisu srali po državi iz koje dolaze, već su se sami snašli.
    Da li svaka vest treba da se svodi na (nerealna) očekivanja i sranje po državi kad ti ne ide?
  • Citac

    26.07.2020 08:44
    Sta ste se raspisali
    Sami su otisli ,nisu nas pitali, kad su napustali kako jedan duhovit decko rece ovaj >Supak kosmosa
  • Miki

    24.07.2020 23:58
    Može makar nešto da se učini
    Ok, praviću se da kapiram da država nije u stanju da vrati ljude kući trenutno. Mada ne uviđam zašto. No da li je toliko teško smestiti državljane Srbije u prostorije Srpske ambasade, a ne ostaviti ih da petardeama teraju leoparde pre i posle kiše. Ljudima svaka čast koliko ovo pozitivno podnose. Ja bih pukao po šavovima za 5 dana a ne 5 meseci.
  • dule

    24.07.2020 23:24
    @Vlada

    Definitivno se nismo razumeli.

    Ja sam se ponadao da će reakcija na moje komantare biti sledeća: vidi ovog seronju što se pravi pametan. Ali, u jednom je ustvari u pravu - ova država verovatno neće uraditi za ove momke, ajde da ja pokrenem neku akciju, skupim neke pare, kontaktiram ljude, raspitam se... Zaista pomognem unesrećenima.

    Tako da, jedino što sliči dijareji u ovom slučaju je vaša empatija zato što ispunjava sledeće uslove:
    1) malo smrducka
    2) drugi od nje nemaju ama baš nikakve koristi
    3) služi isključivo kako bi se vi olakšali i osećali bolje
  • Vlada

    24.07.2020 16:17
    @dule

    Slažem se da se nismo razumeli, pa ću i ja probati opet: ako empatijski raspoloženi vernici i ljubitelji raznih hramova po balkanskim pasivnim krajevima ne mogu da izvade koji dinar iz džepa da ih održavaju nego to sve plaća država iz džepa poreskih obveznika, onda može da daleko manjim ulaganjem isfinansira i predmete naše empatije.

    Eto vidiš kako može sve da se preciznije objasni u dve rečenice, bez izliva dijareje za tastaturom.
  • dule

    24.07.2020 15:29
    Vlada23.07.2020 • 13:24
    @dule

    ...

    Vlado, mislim da se ne razumemo.

    Prvo, ja nisam spominjao nikakve hramove.

    Kad smo to resili, ajde da sad malo analiziramo situaciju: ova dvojica nasih sunarodnika se trenutno nalaze negde u Indiji, bogu iza nogu, bez para, bez prevoza. Da bi bili prevezeni u Srbiju potrebno je da dodju do veceg grada sa aerodromom, a potom pomocu vise razliciti letova da nekako budu prevezeni u Srbiju. To podrazumeva ko zna koliko letova i ko zna koliko nocenja... U prevodu to kosta brdo para, sigurno su hiljade, ako ne i desetine hiljada evra u pitanju. Po osobi.

    I, verovali ili ne, ja sam apsolutno za to da nasa diplomatska sluzba pokusa da sve to organizuje. Jer tome sluzi drzava, tu sa apsolutno slazemo. Ono oko cega se apsolutno ne slazemo jeste ko to treba da plati - definitivno za ovako nesto ne bi smelo da se placa iz budzeta.

    I tu upadate vi, empaticne osobe. Tako da, kao sto sam rekao, krenite da skupljate novac, kad sakupite dovoljno siguran sam da ce se naci nacin da se pomogne nasim sunarodnicima.

    E da, umalo da zaboravim - prilicno sam uveren da ova dvojica nisu jedini nasi sunarodnici koji bi se vratili. Tako da, kad skupite dovoljno za ovu dvojicu, ne sumnjam da ce se javiti jos nasih sunarodnika koji su zaglavljeni u belom svetu a rado bi se vratili. I nimalo ne sumnjam da ce te u svoj vasoj empaticnosti naci nacina da svima pomognete. I ja vam se zahvaljujem na tome (mada sam ja u celoj ovoj prici apsolutno nevazan).
  • Uzas

    24.07.2020 15:04
    Na osnovu nekih komentara zakljucujem, na zalost, da smo mi jedno totalno dekadentno i deprimirajuce drustvo
  • Nebojša

    24.07.2020 10:38
    Pare
    Lepo platite dolazak i oovratak aviona i problem resen. Tako su radili Nemci i ostali. Moze da seposalje avion ali lepo snosite troskove.
    Pitanje je koje se izbegava a kada ste otisli na put. Prema tome nemojte da kukate. Niste otisli prosle godine nego u sred korone.
  • HK

    24.07.2020 10:19
    Rado bih se menjao. Ne živim u Srbiji više od 20 god i zaglavio u NS od feb zbog korone i ne mogu da odem još uvek. I ovde ima raznoraznih divljači kojima ne mozes nista objasniti za maske, distancu, odgovorno ponašanje itd.
  • EU

    24.07.2020 09:08
    Obozavam kada domaci moralni supermeni drugome dele lekcije.
  • Jelena

    23.07.2020 17:37
    Držite se i čuvajte se, dragi ljudi. Svet je lud!
    Vidim kakvih komentara ima, ljudi ne veruju da vam je teško i da ste zaista zaglavljeni tamo.
    Pustite... Karma će.
    Verujem da sve ovo neće još dugo i iskreno, volela bih da vidim predstavu ili pročitam knjigu ili dnevnik vašeg boravka jednog dana, kad sve prođe.
    A proći će. Nadam se vrlo brzo.
    Još jednom, ostajte zdravi i čuvajte se.
  • Mirjana L

    23.07.2020 16:27
    Ostati sam sa sobom - neopisivo iskustvo. U Indiji u ovim okolnostima posebno. Doci ce i dan povratka i donece osmeh na lice. Polako, dan za danom. Sve najbolje momci!
  • Vlada

    23.07.2020 13:24
    @dule

    Mi državi dajemo daleko više od 50 dinara dnevno: samo je potrebno da to koristi da pomogne svojim građanima, a kome trebaju nekakvi sumanuti hramovi po Srbiji i Bosni taj neka izdvaja koliko hoće dnevno da ih izgradi.
  • kolos

    23.07.2020 13:19
    Apsolutno me nisu ubedili u to da fizički ne mogu da se vrate. Mogu, letovi postoje. Ako je problem u novcu neka to jasno kažu, nek narprave neki gofundme ili bilo šta. Jeste pandemija, ali svet i dalje funkcioniše.
  • Fredi Kruger

    23.07.2020 12:45
    Toliko im je loše, da poziraju i prave selfije.... Jadni, baš mi ih je žao
  • Aleksej

    23.07.2020 10:25
    Au!
    Pa gde ste otisli u Indiju, sto niste na Havaje ili tako nesto...?
  • Marko

    23.07.2020 10:08
    ...
    Što si išo u Indiju, što nisi išo u Budavaroš do tamo ćemo imati brzu pet - najmanje pedeset pet godina.
  • Bojan

    23.07.2020 08:57
    Really?
    No man left behind? Al si se ti nagledao filmova :))) Popusili ste svu lovu, sad kurblas za dzaba prevoz nazad.
  • dule

    23.07.2020 08:53
    Evo predloga svima ovima koji podrzavaju avanturiste i smatraju da treba da im se pomogne - svakog dana odvojite 50, samo 50 dinara u neki fond. Obzirom da vas ima gomila za mesec dana cete skupiti gomilu para i pomoci momcima.

    To bi trebalo da im mnogo vise znaci od svih izliva empatije.
  • Komifo

    23.07.2020 08:41
    Žao mi je Kristijane, nema ništa za vas; da ste kojim slučajem Bosanci, nekako bi vas uklopili u ovih 2,7 miliona evra koje su im danas dali.
  • B

    23.07.2020 02:59
    Povratak iz Kine
    Licno poznajem jednog od gradjana Srbije koji su se nedavno vratili iz Kine. Znam da je sve sredio preko konzulata u Sangaju, da je trebalo puno papirologije. Iz Kine je odleteo 11. jula. Ovde je radio kao profesor engleskog, a na Filoloskom u BG sprema doktorat.
  • Botićoza

    23.07.2020 00:00
    Znam da nije smešno
    Ali "Majmuni dođu i sve pokradu", haha, ja ne mogu :D Izgleda smo svi u istoj supi :D
  • Пеки

    22.07.2020 20:28
    Можда питање за заштитника грађана?
  • milicica

    22.07.2020 16:25
    sta reci na sve
    Ono sto ste preziveli ,doziveli i ostali normalni. Mislim da bi ja u tim uslovima bila odavno mrtva jer se i muva bojim ili prolupala do panja zato svaka cast i svako dobro uz zelju da se sto pre vratite kuci isvojim najmilijim.Citala sam o vama u Indiji i pismo ali je sramno sto se do sad nije pomoglo jer ne postoji nacin da se samo vracate pa i da vam naplate ali priznajem da sam i sama u jednom momentu pomislila pa sto odoste u ova luda vremena. Izvinite.
  • Latifa

    22.07.2020 12:15
    Gledam ove komentare...
    Prvi mi je utisak da je neko namerno lupao minuse na ove komentare koji odaju empatiju i samosvest.
    Drugo, jako je puno komentara tipa sta ste uopste isli, ko vas je terao...
    E to vam je ljudi, u rangu onih komentara "Pa sta si obukla tu kratku suknju, ko ti je sad kriv sto te onaj napao" ili "Sto su pustili svoje dete samo da vozi bicikl, kad ima autizam, pa ga policija pretuka u centru grada"
    Srbi, vi ste obican sljam!!!

  • Vaganundo

    22.07.2020 10:09
    Zaboga
    Da ja nešto priupitam...Jel vas ko terao da idete? Ko vam je platio put? E taj ko je to uradio neka vas i vrati.
  • Novosadjanin

    22.07.2020 09:39
    Zabluda
    Ljudi, nemacka i da je slala avione po duploj ceni za svoje gradjane, jel vam jasno da svabi nije problem da plati 400e za avionsku kartu odakle ce ga vratiti nazad u svoju drzavu naspram 200e za srbina? Jel vam jasno da svabo za dve dnevnice plati tih 400e a u srbiji bi neko radio 10/15 dana za tih 200e?
  • SpringSummer Season

    22.07.2020 09:38
    Avanturisti
    Proverite letove, Bangalor - Nju Delhi leti svakodnevno, Nju Delhi - Abu Dabi takođe. Abu Dabi - Beograd ili grad u nekoj od susednih država verovatno ima.
    Snađite se, avanturisti ste...
  • Boban ZR

    22.07.2020 09:17
    "Ko vas jebe"
    Tipično za Balkance: Što si išao tamo? Većina ljudi odavde nije nigde mrdnula iz svoje avlije, pa misle da niko ne treba nigde da putuje. Srbija je za njih centar sveta, a u stvari smo u "šupku kosmosa"
  • M

    22.07.2020 08:57
    Cak i Svajcarci sad naplacuju svim svojim drzavljanima karte, zbog kojih su slali avione. Ovi su mogli da dodju u aprilu besplatno (isao je i avion za Indiju), a zasto nisu, njihov problem. Bilo je receno da posle te ture vise nece biti slanja aviona (zbog onih koji bi isli turisticki u doba virusa), ko god se prijavio za let, mogao je da putuje. "No man behind" vazi za americke vojnike, a ne civile koji lutaju svetom. Zao mi je ljudi, ali treba biti i realan.
  • Maja

    22.07.2020 08:29
    Bravo!
    Ljudi, držte se, svaka vam čast! Ovo polupanija od države je takva kakva je, i dosta ljudi u njoj je plitko, ali eto imamo i ljude poput vas koji bistro razmišljaju.
  • Jelena

    22.07.2020 07:36
    Naravno da država treba da pomogne, to nije tako komplikovana stvar za jednu državu, čak ni za ovu kakva je naša, ne znam sto se pravi od toga nemoguća misija. Vratite ove ljude, sram vas bilo!
  • KinNS

    22.07.2020 03:46
    Isto bi bilo i da smo mi Amerikanci, ustala bi cela nacija, sve američke TV bi pratile akciju spasavanja i povratka njenih građana koju bi pokrenuo bilo koji američki predsednik, republikanac ili demokrata, svejedno.

    Ne bi.
  • Deks

    22.07.2020 02:21
    Država treba da im pomogne međutim i u slučaju drugih država pa i Nemačke ne mislim da bi im tek tako bio obezbeđen povratak u zemlju. Na kraju krajeva evropske zemlje tj članice EU su odavno prestale da se brinu isključivo o svojim građanima po svetu pa u ovakvim slučajevima pomažu svim Evropljanima. Predlažem gospodi al-Droubi i Deniću da se obrate ambasadama Nemačke i drugih evropskih zemalja za pomoć. Oni bi mogli da im pomognu, Srbija doduše nije u EU ali je navodno na putu da postane. Ako bi mogli stići bar do neke evropske zemlje put do Srbije bi bio lakši.
  • Sugradjanka

    22.07.2020 00:07
    Tuga kakvih komentara ima. Gde vam je empatija? Tragično je u sta su se jadni ljudi pretvorili. Zamislite da je vaše dete, sestra...bilo ko zarobljen u toj divljini i da ne znate hoće li ga raskomadati leopard ili ujesti otrovnica. Nije ni čudo što nam se sve ovo dešava kad je Srbin Srbinu najveći neprijatelj.
    Još imamo grb koji nije slučajnost već vapijuće upozorenje vekovima unazad da nas samo sloga može spasiti.
    A vama dvojici želim da vas Bog čuva i da snage da istrpite i okrenete to iskustvo na korist.
  • Sole

    21.07.2020 22:58
    Podrška!
    Momci, držim vam fige da se što pre vratite živi i zdravi! P.s. A vi komentatori pametnjakovići ste upravo pokazali svoje "humane", "empatijske" i "intelektualne" domete.
  • boger

    21.07.2020 22:34
    Kme, kme
    Do sada je mogao i peške da se vrati... Genije se ukopao i sad mu kriva država i naš mentalitet...
  • dijasporac

    21.07.2020 22:21
    Moj kolega iz firme se vratio iz Delhija, preko Abu Dabija i Londona do Vankuvera pre mesec dana, doduse ovde je proveo 2 nedelje u samoizolaciji Nekih letova je bilo uvek u doba izolacije, cak i u/iz Srbiji, samo treba pratiti gde i kada, prijaviti se na razne mailing liste u vezi letova,

    Nas bivsi sugradjanin Charles Cater je recimo otisao pocetkom juna iz Srbije za USA a 3 puta (od aprila do kraja maja) je i AIR Serbia letela iz NYC za Srbiju. Bilo je letova i iz Abu Dabija a konekcija izmedju Abi Dabija i Indije nikad nije ni prekidana. Uzgred, to slanje aviona svaka vlada naplacuje a nasi traveleri bi izgleda da im vlada finansira povratak.
  • Turkan

    21.07.2020 22:02
    Iz Indije je dosa moj drug, jos u aprilu letom koji je obezbedila drzava.... to sto ovi nisu hteli tada to je njihov problem...sad nek kukaju....
  • Bujke

    21.07.2020 21:17
    Namcor
    Koji ocin. Ste tamo radili.
  • Komša sa Telepa

    21.07.2020 20:55
    Drži se Kristiane, šta je to za tebe, ti si rođeni avanturista. Ajde pa da te dočekamo na Tesli živog i zdravog.
  • Cveta

    21.07.2020 20:40
    Znali su da nisu gradjani Nemacke, niti neke uredjene drzave. Mada, ne verujem ni da bi im Nemacka pomogla. Neka se strpe. Vratice se kao heroji.
  • Prvi Pravi botfucker

    21.07.2020 20:38
    Sto bi popularni voditeljski dvojac rekao ,,golgota srpskih turista".
  • Novosađanka S

    21.07.2020 20:24
    Samo hrabro
    Izdržite momci! Želim vam siguran povratak kući i to što pre. A Srbija da je država a ne prostor, vi biste uveliko bili kod kuće.
  • mrcke

    21.07.2020 20:14
    Vidim da je čovek koliko toliko realan i svestan situacije u kojoj se nalazi. Nije mi jasno, šta on u stari hoće, ako je već svestan da od pomoći države nema ništa. Jel se nada da ćemo preko noći postati ozbiljna država i normalan narod?
    Ako su tamo 5 meseci, znači da su u Indiju otišli u januaru ili februaru. Šta je tim ljudima tada bilo u glavi, da krenu na takav put, ako se tada već uveliko znalo da preti pandemija?
  • NS

    21.07.2020 20:14
    Kakva prica! Nadam se da cete uspeti uskoro da se vratite kuci zivi i zdravi!
  • Boki

    21.07.2020 20:09
    Sjajan lik
    Izuzetna priča i narator.
  • Podrska

    21.07.2020 19:57
    Dragi Kristijane i Aco,

    Pre svega, velika ste inspiracija. Videti ljudi da se bave onim čime vole u ma kakvim uslovima (pri tom sačuvati zdrave misli I stavove kao što ste vi) je pokretačka energija. To samo znači da ste ogromnog i jakog karaktera i morate se osloniti na njega a ne na našu “državu”. Svaka Vam čast i srećno!
  • Ali

    21.07.2020 19:53
    Zaista mislis da bi nemacka poslala avion ,samo bi obavestili familiju da skupi pare za kartu osim toga samovoljno si otišao tamo pa se snalazi .
  • podržavam

    21.07.2020 19:52
    Divne fotografije!
  • Navijam za vas!

    21.07.2020 19:46
    Ne dajte se ljudi!
  • Džo

    21.07.2020 19:31
    .
    Dok su naše iz celog sveta dovozili besplatno ili po normalnoj ceni Nemačka je slala avione po svoje državljane po duplo ceni.
  • Sulja

    21.07.2020 19:14
    alternativa
    Ne vraćaj se prijatelju, bolje ti je tamo...samo meditacija, inhalacija i po koja petarda :)
  • Orwell Vegan

    21.07.2020 19:13
    Istina
    Srbija itekako pomaze svoje gradjane, eno pomogli su bivsoj ministarki da dobije kucni pritvor za kradju miliona, pa onog Duliu, isto Mitrovicevom sinu, pa onda onom liku sto je nokautirao coveka u Americi. Da ne nabrajam ostale blistave primere humanitarnog odnosa vlasti i ove i bivse.
  • narod

    21.07.2020 19:08
    bravo momci
    izdrzacete....uz vas smo....a ova vlast nema TO znanje da ikada shvati koliko je inferiorna u odnosu na vas
  • Nn

    21.07.2020 18:36
    Frau Merkel trenutno ispostavlja račune svima kojima je nemačka država obezbedila povratak kući na početku epidemije.
  • šumar

    21.07.2020 18:34
    kako su otišli tako i neka se vrate u sopstvenoj režiji
    ko ih tero da idu
  • Pera

    21.07.2020 18:31
    Koliko mi je poznato vrsena je besplatna evakuacija. Koji je razlog sto nije pristao da se evakuise kada je Srbija to omogucila? Da li je ocekivao da ce ovo brzo proci?
    Bez obzira na njegove lose procene, ja bi ocekivao da mu njegova drzava pomogne u skladu sa svojim mogucnostima. Moze mu pruziti informacije a on sigurno ima prijatelja u svojoj zemlji koji bi mu finansijski pomogli da kupi kartu ili u najgorem slucaju moze da zaradi za kartu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna