Autor: 021.rs

Info
09.09.2020.
18:45 > 18:45
Povodom tragičnog slučaja koji sе dogodio u Zrеnjaninu, gdе jе S. M. naočiglеd pеtogodišnjеg dеtеta usmrtila svog supruga, ministar za rad, zapošljavanjе, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđеvić razgovarao jе sa nadlеžnima u Cеntru za socijalni rad u ovom gradu, koji jе prеuzеo brigu o dеvojčici, ističući da jе nеophodno da sе ona, u što kraćеm roku, zbrinе na najadеkvatniji način.
  • Deja Udruženje očeva

    10.09.2020 12:35
    @Glisa
    Uloga Centra za socijalni rad – organa starateljstva je višestruka u ovakvim slučajevima. Kada je u pitanju određivanje privremenog staratelja pre svega se misli na nekoga iz porodice ako takva osoba postoji. Koliko god se dizala prašina u javnosti uvek se mora gledati najbolji interes deteta i uvek se kreće od prvih srodnika. Čak ni baba i deda ili sestra i brat, pa čak ni najrođeniji nisu staratelji. Starateljstvo je isključivo na oba roditelja. Kako jedan roditelj nije živ, a drugi nije u mogućnosti da vrši roditeljsko pravo onda se određuje neko drugi ko će pravno to vršiti.
    Sada ja kao neko ko se sreće i bavi brojnim nepravilnostima u sistemu socijalno-pravne zaštite dece moram da napomenem da i pored tih problema, veliki broj stručnih radnika Centara (a to su socijalni radnici, psiholozi, pedagozi, specijalni pedagozi, andragozi) imaju znanja i veštine da obave ovaj posao i nije problem u njima već u onima koji to nemaju a taj posao im je poveren.
    Drugi je problem što uže stručne oblasti rada u sistemu socijalne zaštite, kao što je na primer rad sa detetom u ovakvoj situaciji kod nas u Srbiji praktično ne postoje već taj posao obavljaju najčešće psiholozi bez specijalizovane obuke, znanja i veština. I može ministar da priča i predlaže kada nema ljude. Ne ulaže država u njih, nije ni do tih stručnih radnika. Oni prosto moraju. Ali imaju pravo da kažu da nemaju te veštine i da država mora da omogući stvaranje tih veština.
  • Dudarim II

    10.09.2020 10:43
    Koji andrak
    Ovaj ide?
    Stručan je?
    Vodi sa sobom svitu ljudi, koji su apsolutno nepoznati detetu, koje je iovaka zbunjeno i uplašeno... nadam se da neće voditi i kamere da snime kako je brižan i dobroćudan....
  • miki

    10.09.2020 08:46
    političari kurvetine
    Kakvi politikantski ljigavci, preko mrtvih do slave, fuj!!!
  • Glisa

    10.09.2020 08:37
    Gde je rodbina deteta?
    Staratelj mora biti prvo porodica nekog roditelja pa ako oni ne zele onda ide slucaj centru za socijalni rad.Ne razumem kako to 24 sata nakon ubistva covek koji je bivsi vozac po struci a sadasnji ministar odredjuju sudbinu i zivot deteta?To dete ima rodjake i po ocevoj i po majcinoj liniji.Svi oni imaju pravo na zbrinjavanje deteta ne centar za socijalni rad.Da nece mozda da ga vodi norveskom Barnevernet u?
  • Ns

    09.09.2020 19:36
    Mozda da su mislili na vreme i zbrinuli i lecili majku, a ne psihicki obolele osobe da vracaju u porodicu da se oni o njima brinu. Cemu se placa zdravstveno osiguranje kad se bolesni ne lece u institucijama?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna