Autor: Istinomer

Info
16.09.2020.
09:28 > 18:09
Tokom nastave na daljinu neki đaci nisu imali pristup ni televiziji, a ni internetu, a uprkos tvrdnjama roditelja, nastavnog kadra i aktivista, resorni ministar Mladen Šarčević je uveravao da je onlajn nastava "besprekorno organizovana".
  • g pen

    17.09.2020 07:00
    Za sve koji se busaju i tvrde kako je dobro da podsetim, ovo je ipak srbija. Strasna pomisao.
  • Ana

    17.09.2020 00:05
    Novosadjanka
    Radila sam 4 meseca online. Radim i ssda. Nemam kućni internet, a i TV smo uveli pre svega 3 godine jer ranije nismo bili u prilici. Za svoje potrebe imam internet na telefonu, ali u martu smo krenuli sa radom online i niko se nije pitao kakvi su nam uslovi. A to interneta što ima u paketu je bilo dovoljno samo za sedmicu dana online nastave. Dokupljivala sam internet i mučila se buljeći u telefon i dotrajali lap-top. Trosila svoj novac za potrebe škole...! Ministarstvo prosvete nam nije nista obezbedilo za online nastavu. Ni nama ni deci koja ni mobilni telefon nisu imala, a kamoli i internet, a bilo je i takve dece. Radila sam vremenski daleko više nego sto radim u normalnim okolnostima. Srećna sam sto sam opet u školi sa decom, mada i dalje radim online jer su odeljenja podeljena tako da je pola odeljenja u školi, pola na online mastavi. Naredne nedelje oni koji su bili u školi rade online, a oni koji su radili online dolaze u školu. Sada samo pošaljem materijal za rad deci i ne čekam njihove odgovore. Štedim internet. A kada dodju u školu proverim da li su radili kod kuće išta ili ništa. Ministarstvo se i dalje hvali...! Sram bilo Šarčevića koji ni dinara nije uložio da obezbedi intrrnet ili telefon onome ko ga nema. Sram ga bilo što se hvali sa mojim potrošenim parama. Nadam se da je završio sa ulogom ministra!
  • gluposti

    16.09.2020 22:14
    gluposti
    lupeta ovaj "ministar". Danas ćerka imala 5 sati,sa samo jednom pauzom neku pripremnu nastavu. Pa ja ni film koji toliko traje ne mogu gledati jer nemam koncetracije, a ne da slušam neko predavanje.
  • Profa

    16.09.2020 22:01
    Ko je malo obišao zabačene delove Srbije, mogao je da vidi da ljudi uz jako mala ili nikakva primanja, obavezno imaju smart phone, kao i internet. Uz bezbroj promašaja, online nastava je bila dobro organizovana i jedini mogući vid nastave. Ili je neko očekivao da svaki dan dobija telegram sa dnevnom nastavom!?
  • Maksim

    16.09.2020 21:53
    Glupo je reći da je išta u Srbiji idealno organizovano, to prosto ne postoji nigde. Čak i Mercedes i Audi imaju servis za reklamacije. Ali hajde sad ozbiljno, šta je država uradila da nastavnicima omogući onlajn nastavu? Jel im kupila bar kamere ili neograničen internet preko pošte?
  • Svetlana

    16.09.2020 21:49
    Tesko za razumeti
    Prof sam hemije na UNS-u i juce sam slucajno pogledala online hemiju za srednju skolu (mislim da je drugi razred u pitanju). Bili su zadaci koji su kombinovali formule i proporcije. Deca se na taj nacin samo zbunjuju - ili radite ceo zadatak na jedan, ili na drugi nacin.
  • Gorki

    16.09.2020 21:32
    Sve je besprekorno
    Samo, nemački još nije pripremljen.
    Kažu, zaboravili ste ceo jedan predmet.
    Gospodine ministre, čestitam Vam milu nivu godinu!
  • Toma

    16.09.2020 21:21
    Realno
    Hoce li Ministar da kupuje i prikopcava djake na internet.Srmota da u 21 veku neki roditelji ne znaju sta je internet.
  • Salas u malom ritu

    16.09.2020 20:50
    A sta deca na salasima,brdima i planinama,gde ni telefon nemaju kamoli internet!Koja onlin nastava!!??G Sarcevicu da li znate kako zive deca Srbije?Vazno da imate Bgd na vodi,fontane,spomenike,itd.decu ko sisa!Obezbedite prvo da svako dete ima pristup internetu.,inace dzaba vam trud,ova geberacija a ko zna jos koliko je propala.Niste samo vi krivi,tu je i korona prokleta.
  • Samuilo

    16.09.2020 20:37
    U ovom momentu koji traje od marta ne može se govoriti o postojanju školstva u Srbiji. Postoji njegova karikatura ali nastava ne postoji. Ne deluje mi da sve zaposlene preko veze u prosveti ta činjenica imalo pogadja naprotiv. Sav teret je uspešno prebačen na decu i roditelje.
  • Covek

    16.09.2020 20:35
    Marsovac
    Zivi na nekoj drugoj planeti a drpaju po ovoj
  • Vlastimir Kovačić

    16.09.2020 20:29
    Sram Vas bilo ministre
    Gospodine ministre, treba da Vam je barem neprijatno a u stvari treba da Vas je sramota kad iznosite ovakve neistine!
    Dodite u neki kolektiv, dodite na neku sednicu skopskog odbora...
    Ne zna se kome je gore:
    ili deci, ili predavačima, ili direktorima ili jadnim roditeljima.
    Rezultat je da Vas sistem proizvodi "škartove' od dece.
    Ustvari Vase (naše) ministarstvo na celu d Vama NIJE i NE ZNA da dokumentuje sopstveni sistem.
    Direktno ste odgovorni pred istorijom za ovo ZLO koje sprovodite nad mladošću Srbije.
    Znate vrlo dobro da za nekoliko generacija Srbija neće Više imati lekara, profesora, inžinjra.
    Imaće vrste Morave kablova i jevtinu radnu snagu.
    Podnesite ostavku gospodine ministre i sačuvajte barem malo časti.
    Pa dva puta za vreme Vašeg mandata su pokradeni ispiti za malu maturu.
    Amnestirani ste.Ali niste za ne znanje kojim su deca ispunjena.
    Autor je:
    -otac dva sina koji pohađaju srednju školu
    -dip.ing.maš.
    -čovek sa 25 godina radnog iskustva u procesima projektovanja proizvodnje
    -
  • Ns

    16.09.2020 20:18
    Neupućen ministar
    Kao i ostali ministri,pričaju nebuloze,nisu upućeni,oni ne žive među narodom Srbije
  • NS

    16.09.2020 19:48
    Online nastava je jeziva, ali bukvalno
  • EvoOvako

    16.09.2020 19:37
    Pa
    I oni koji nemaju baš nikakvog kontakta sa nastavom su imali prilike viđati na šta je to ličilo. Srdačina. Da li zaista neko očekuje da će Šarćević ili bilo koji drugi srpski političar biti iole samokritičan? Ovo je naša realnost.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna