Autor: FoNet

Info
19.09.2020.
15:40
Poslanica Evropskog parlamenta Tanja Fajon izjavila je da izveštaj Evropske komisije (EK) o napretku Srbije sigurno da neće biti mnogo pozitivan.
  • Seseljuga

    21.09.2020 00:15
    @Limun
    Ti zato predlazes Veliku Srbiju = Srbija + Rep.Srpska. Hoces opet da nas NATO bombarduje zbog ludackih ideja Radikalcina? Hoces da opet pobedimo NATO?
  • EWRT

    20.09.2020 14:14
    Dok god ti i tvoji poistovecujete Srbiju sa vlascu a ne sa njenim gradjanima, mi necemo podrzati EU
  • Limun

    20.09.2020 14:06
    few facts
    ako (ne daj bože) uđemo u EU

    1. Sve mlado će otići na zapad jer neće postojati ni jedna poteškoća.
    2. Troškovi izdržavanja EU su mnogo veći od investicija.
    3. Benefit EU je lakša i brža razmena dobara unutar EU gde mi trenutno malo šta ima da tražimo osim ako Francuzi i Talijani ne polude za Yumco odelima. (Vojvodina sa svojom pšenicom i kukuruzom je apsolutno neatraktivna i nekonkurentna tako da ovdašnji fašisti mogu da olade)
    4. Fondove koje očekujemo ćemo morati još više da punimo, samo ne znam iz čega.
    5. Penzioni fond neće imati ko da puni i on će kolabrirati.

    Ako uđemo u EU kao država smo MRTVI.
  • @milicica

    20.09.2020 11:45
    Kao i uvek, vaš komentar je promašaj.

    Ova država nikad, ali nikad neće biti uređena kao EU, a naročito ako ne uđe u EU.

    Jedino ulazak u EU i simbolički i praktično znači da smo presekli, odlučili se konačno na koju ćemo stranu posle večitog lutanja i klackanja tamo-vamo.

    Ni kad uđemo u EU, nećemo biti idealna država, bićemo siromašna periferija i problematična zemlja poput Poljske, ultra-tradicionalna, konzervativna, nasuprot naprednim tekovinama EU.

    Ali će bar biti na neki način put bez povratka ka boljem.
    Van EU, uvek postoji bojazan da se opet odmetnemo i zastranimo.

    Pošto nas je EU skroz okružila, mi nemamo kuda drugde, a i oni su to sa svoje strane odlično uradili, okružili nas da nemamo alternativu, pa nas mogu ovako držati na pola puta još dugo.

    Koliko će to dugo trajati zavisi od nas samih pre svega. Sutra da se ubrzamo i da iskreno radimo na poboljšanju svega, to "dugo" pi postalo "kraće".
  • ××

    20.09.2020 07:13
    Nije realno da nam politicarka iz Slovenije koja se odcepila od Jugoslavije dolazi ovde da nam drzi lekcije , cak mi je realnije da dolazi neki englez da smara koji su cak i izasli iz EU nego ova gospodja iz provincije , dok njoj poslanici u uniformama drze govore u parlamentu nama prica o nekoj demokratiji , koji god politicar iz Srbije koje god stranke treba da im odmahne sakom ciao ciao
  • milicica

    19.09.2020 23:20
    @ skroz u pravu
    Istina trebalo bi teziti ali ne silom ulasku u Eu koja nas kao i nasi politicari laze, ponizava i nece nego teziti pravnoj drzavi kakva je Eu koju mi na zalost iako su neke stvari uredjenije necemo biti.
  • Ozvalavljen

    19.09.2020 20:16
    @NS
    Jel to Zvalavi Vozd odredio da ne idemo u EU ili njemu vise odgovara Kina?
  • @NS

    19.09.2020 18:17
    aaa, znači o tome se radi...

    Hrvati su u EU, pa vi sad iz inata nećete tamo, bez obzira što EU garantuje višu zaposlenost, viši standard, veće slobode, uređenu državu, normalniji život, veće poštovanje...

    Slobodno imajte stavove kakve god želite, slobodno ih i iznosite, kao što činite, ali niko ni vas ne zarezuje jer ste nebitni.
  • Nemanja

    19.09.2020 17:55
    @NS

    Pa normalno da vas boli, kad znate da nema te sile koja će vas da uljudi za EU.
  • NS

    19.09.2020 17:44
    @3lepe
    Mozete govoriti samo u svoje ime. Ja sam protiv eu, jer eu nije nesto cemu treba da stremimo. Cim su primili rvate kao "evropski narod evropskih tekovina", a zna se da su drzavu stvorili na genocidu, sta mi tamo imamo da trazimo? I sad treba da se potresamo sta ce tamo neka potpuno nebitna licnost tanja fajon da kaze o nama. Pa nju ni njeni u Sloveniji mnogo ne zarezuju. Misljenje nebitnih likova nam ne znaci nista
  • 3lepe

    19.09.2020 17:20
    Divljaci u EU ? Nikad!
  • .

    19.09.2020 17:07
    @NS
    Kao vi? :)
  • skroz u pravu

    19.09.2020 16:51
    Tanja Fajon je glas razuma.

    A glas NErazuma su oni koji se ljute na opravdane kritike iz EU. Pa jel vi vidite u kakvoj državi živite? Više mi ovde možemo kritikovati ovu državu nego tamo neko iz Brisla.

    Ko iskreno želi u EU, želi i da ispuni standarde za ulazak u EU.
    Ko samo Deklarativno želi u EU (radi političkih poena), a zapravo ništa ne radi na poboljšanju stanja u zemlji, taj se ljuti na kritike.

    Kada bi Srbija bila normalna, sređena zemlja, ne bi dobijala kritike, nego bi već bila u EU i crpila ogromne novce za razvoj.

    Ne zaboravite da siromašne regije EU dobijaju velika sredstva, čak tolika da su mnoge od tih regija sustigle bogatije zapadne delove EU.

    A mi? Mi živimo u zagađenju, prljavštini, deponijama, sa neuređenim sudstvom, neuređenom državom i u siromaštvu. I onda se kao ljutimo na kritike???
  • NS

    19.09.2020 16:15
    Ma boli nas patka za evropsku komisiju, a jos vise za tanju fajon. Kao da je ona neki odlucujuci faktor. Evropska pudlica koja trckara za onim ko joj da vise para

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna