Info
18.12.2020.
10:00 > 12:10
"Ljubomora seje smrt po Srbiji" - naslov je teksta na jednom portalu koji je objavljen u junu ove godine, a u kom se pisalo o nekoliko ubistava žena koja su se poslednjih godina dešavala u našoj zemlji.
  • Hello

    18.12.2020 18:12
    My baby
    Prvo, fenomenalan tekst! Hvala što širite prave vesti.

    Drugo, ne može se bežati od realnosti ljudi. Koliko kod želeli da prebacujemo krivice, istina, tragična istina je da su počinioci fizičkog, ali takođe i psihičkog nasilja u "zavidnoj" većini - muškarci.

    Treće, uvek se odaju oni koji se najviše bune, jer se uvek prepoznaju u tome protiv čega se bune. Prepoznaju krivca u sebi i krenu u svoju odbranu - tako što krenu da napadaju one koji nisu krivi.

    Nema opravdanja. Istina vas možda boli, ali ta se bol ni u ludilu ne može porediti sa nasilnim oduzimanjem nečijeg života.

    Autorka teksta nikoga nije napala - ona je samo rekla istinu.
  • Za Peru

    18.12.2020 15:39
    Pero, od psihičkog nasilja se ne umire. Obično nije jednostrano nego se partneri ne podnose a srampta ih je da se razvedu, ili on neće jer gubi robinju i zezaće ga ako ona nađe novog, ona neće jer nema gde da ode, sve je na njegovo ime, džaba je i ona ulagala.
    Ali, sve možete srediti u životu samo ako imate taj život.
    Shvatite to!
    Ne možeš da prsneš i ubiješ nekoga, pobogu!
    Što ne ubiju sebe ako imaju potrebu za ubijanjem? Niko vas ne tera da budete sa nekim. Mupkarci su ovde kao da su im životi svih žena oko njih njihov posed. Ne može to tako.
  • Žena

    18.12.2020 15:01
    Prekinite da se žalite na psihičko zlostavljanje, jer ga trpe i ove žrtve koje su i fizički zlostavljane. Shvatite da ste partneri, a niko nije vlasnik tuđeg tela i tuđeg života. Uvek možete otići i razvesti se dosta više sa pravdanjem ubica. Taj koji ne može da se iskontroliše, taj ubije, i taj je ubica. Dragi muškarci, nama je teže nego vama, uvek to imajte na umu.
    Posvađajte se, razvedite se, ali nemojte tući i ubijati. Od samo "zvocanja" i "provociranja" se može otići, od ubistva ne može. Uboce ste do kraja života, osramotite i obeležite svoju decu i svoju porodicu. Shvatite da niste jedini vi važni i nije jedino vaše bolno. Ako niste u stanju d aimate normalan muško-ženski odnos, budite sami. Tako je najlakše, niko vam "ne zvoca" i samo ste za sve odgovorni, nećete biti ubice.
    Jedan fini i dobri me je posle pola godine veze počeo zlostavljati jer je izgubio posao i svaka moja reč je bila "provokacija", iako je sve bilo isto kap pre.
  • Karadjordje

    18.12.2020 15:00
    I uvek ista greska raznih autora, gde se svaljuje krivica na muskarca, a ne daje se znacaja na porodicno nasilje od strane zenske populacije.
    Gde te zene uslovljavaju svoje muzeve sa otimanjem dece( jer su nasi zakoni o porodici uopsteno, veoma losi) jer se veruje samo majci. A ne gleda se dobrobit detete, sto sadasnje majke veoma dobro koriste.

  • Gari

    18.12.2020 13:51
    Po sredini
    Tako je. Moramo se boriti protiv nasilja.

    Međutim, ovde kao i u svim tekstovima na ovu temu, zanemaruje se činjenica da su žrtve fizičkog nasilja često bile psihički zlostavljači.
    Posesivnost, omalovažavanje muža i njegove porodice i okretanje dece protiv istih, izlivi besa u najobičnijim situacijama, zapostavljanje kućnih obaveza, neracionalno trošenje itd. samo su neki od problema sa kojima mnogo nas muškaraca živi!
    Ja znam šta ću uraditi kada mi dozlogrdi: okrenuću se i otići, naravno bez dece, jer mi ih niko neće dati. Da li svi možemo da se iskontrolišemo u takvim situacijama? Ne.

    Žene, nemojte se baviti samo svojom spoljašnošću. Brinite i svojoj deci, mužu, domu, ali i o svom mentalnom zdravlju.

    Muškarci, vama neću ništa poručiti, jer imate pregršt poruka na svim internet portalima. Vama se svi bave.
  • Milos

    18.12.2020 13:23
    slazem se sa Perom,ne opravdavam zlocin,ali u 90 % slucajeva je tako
  • *

    18.12.2020 13:04
    *
    Bravo za tekst!
  • Ilo

    18.12.2020 12:58
    Odlican tekst.
  • mama

    18.12.2020 12:47
    Odličan tekst! Novinari treba da se ugledaju na autorku i naprave ravnotežu spram onih koji podstiču ubistva pravdajući ubice i predstavljajući ih kao žrtve.
  • Katarina

    18.12.2020 12:43
    Krwnuti sa kažnjavanjem ubica. Keenuti sa kažnjavanjem nasilnika.
    Krenuti sa kažnjavanjem pisaca takvih članaka, jer to NISU novinari. Da jesu, trebalo bi da znaju da svaka reč prianja na ljude.
    Opravdanja nema.
    Krenuti sa vaspitavanjem dece da nijedno biće nije njohovo vlasništvo, da su i mupkarci i žene isto. Prvo primerom, oba pola, a zatim rečima i usmeravanjem.
  • pera

    18.12.2020 12:16
    ..
    Nedobog da se kaze da se ubistvo desilo jer su pukli od zivota u stanju konstantnog psihickog maltretiranja od strane zrtve. To bi mozda i otvorilo put ka resavanju problema i prevenciji tragedije u drugim slucajevima. Ali onda svaljujemo krivicu na zrtvu(zenu), a to je no no.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna