Autor: N1

Info
01.05.2021.
09:04 > 12:10
Radnici "na crno", "na lizing", oni angažovani po osnovu ugovora o privremeno-povremenim poslovima, preko omladinskih zadruga, pa i zaposleni "na određeno", prvi su bili na udaru pandemije koronavirusa - njih je bilo najlakše otpustiti.
  • Pozdrav iz Norveške

    01.05.2021 15:30
    Bivši Novosadski majstor
    "Rob je onaj koji čeka da neko drugi dodje i oslobodi ga."

    -Ezra Paund,kanadski književnik 1885 – 1972 god.

  • Ucim svedski

    01.05.2021 13:09
    Kiosk 55 hiljada okolina BG
    Periferija Beograda na 25 km od centra opstina u sastavu Beograda,varos od 20 hiljada stanovnika svaki kiosk izlepljen oglasima A4 dve reci dva broja sadrzine:
    -potrebni radnici
    -plata 55 hiljada dnevna smena
    -nocna smena 60 hiljada
    Rade unutra babe od 70 godina,mladi rade 15 dana ili cak i sedam dana i daju otkaz.

    Cisto da predocim citaocima Novoga Sada i Vojvodine sta je ostalo od radne snage i koliko ce se TEK RADNA SNAGA PLACATI U SRBIJI.

    Drugim recima:

    -Niste hteli gospodo uvlakaci i muljatori da placate normalne i obrazovane i vredne radnike kako treba placacete fuseraj i neradnike 1000 eura uskoro.Sve sto znam od edukovanih majstora,inzinjera,medicinara,vozaca,trgovaca i postenih i vrednih fizikalaca sve je to otislo iz mog naselja put Ceske,Slovacke,Poljske,Svedske,Holandije,Nemacke u zadnjih godinu dana.

    Poslodavci nisu svesni na jesen 1000 eura ce placati fizikalca ni za 1000 eura ga nece naci.

    Komsinica zvala neku zenu preko oglasa da joj ocisti kucu polupokretna zena najnizu cenu koja je nasla 30 eura za cetiri sata posla nivo jednosobnih stanova do 40 kvadrata da sredi kucu ne da majstorise da ocisti kuci samo bez materijala bez prevoza.Racun oko 5000 dinara izaso sa materijalim zena radila 4-5 sati ne vise.Kaze sve ostale higijenicarke koje je zvala zakupljene u narednih 2 meseca niti ih interesuju da putuju van centra grada za bilo koji novac.

    Narod i dalje spava pod medijima i sa uspavankama i izjavama jednih te istih politicara.Neka spava.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna