Autor: Beta, RTS

Info
26.07.2021.
08:40
Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek izjavio je da ne može biti postignut zadovoljavajuć broj vakcinisanih do kraja avgusta, kada će biti doneta odluka o nastavi u školama.
  • Roditelj

    26.07.2021 14:33
    Sramota
    Sinoć stadion krcat, svaki dan kafane i klubovi puni, šoping centri isto, sns masovni mitinzi u punom jeku a deci ukidate pravo na redovno školovanje!?!? Da ima normalnih roditelja kao što na žalost nema teško bi sns bagri ovo prošlo! Stidite se svi roditelji koji ćutite na ovakvu represiju prema vašoj deci, a vi prosvetari koji ste do pandemije itekako umeli da štrajkujete svake godine ste sada jednako bagra kao i vladajuća stranka! Treba zatvoriti škole trajno i za sva vremena pošto očigledno ovoj državi to nije potrebno, a i u ovom obliku u kom je sad se čini da je samo tu kako bi se napravio raskol u porodici.
  • Mirko

    26.07.2021 14:10
    @Sanja
    Ako lepo i pazljivo procitas vest o RTS radnicima koji su otisli u Tokio i zarazili se, shvatices da su vakcinisani tek pred putovanje.
    1. nije telo stiglo jos da se adaptira
    2. sve i da jeste, vakcina garantuje blaze simptome i da mozete da funkcionisete, prezivite bez respiratora.
  • Momčilovac

    26.07.2021 13:40
    Obrazovanje pre svega
    Već je jedna školska godina izgubljena. Deca jednostavno moraju da idu u školu. Neće ih valjda obrazovati zadruge, parovi, navijači,......Prestanite sa demagogijom, kad može Exit, utakmice, svadbe, bazeni, može i škola. Mora, inače je sve džabe.
  • Novosađanka

    26.07.2021 13:29
    Ta nemojte kasti
    Za početak, vakcinišite svoj prosvetni kadar, da ne bude opet kuku & lele nema ko da nam radi i ostale fore. Od devet nastavnika koje lično poznajem samo je dvoje vakcinisano! Deca ima da idu u škole ako sve ostalo radi i tačka! Mere samo za đake? Taj film više nećete gledati!
  • M. A. Pulmolog.

    26.07.2021 12:37
    Treba pustiti decu da idu normalno u školu,ako se ponovo uvede online nastava to je upropašćavanje naše dece. Deca su nam željna druženja sa ostalim đacima sa svojim drugovima, drugaricama itd.
  • Sanja

    26.07.2021 12:23
    @Teča
    I novinari RTS su vakcinisani, eno ih u Tokiju, pa su opet u karantinu imaju koronu.
    Kako je moguće da su vakcinisani, a stigla im korona?
  • Ružno

    26.07.2021 12:22
    Da ružnije ne može
    Da bi se prosvetni radnici kvalitetno pripremili za nastavu potrebno je da znaju na koji način i u kom obliku će se ona odvijati barem 2 meseca pre početka. Vi nas stavljate u strašnu poziciju odlučivanjem šta će biti nedelju dana pre početka. Pa duže idu pripreme za kuvanje džema nego za realizaciju nastave u zemlji Srbiji. Prosveto, zašto ćutiš?
  • jatzans

    26.07.2021 11:42
    Želim da radim normalno, sa celim odeljenjem, da sva deca idu u školu na uobičajen način. Ovo što se radi već godinu i po dana je katastrofa.
  • KirkaYU

    26.07.2021 11:34
    ---
    Važno je da su održane proslave male i velike mature, Exit i da kafane i kladionice rade. Škole ne treba otvarati sve dok na planeti ima makar jedan zaraženi. Motaonice kablova će obučiti kadar onoliko koliko je potrebno.
  • Mama

    26.07.2021 11:08
    Ma samo škole zatvarate! Kakva je to drzava, obrazovanje vam je poslednja rupa na svirali!?
  • Hm...

    26.07.2021 10:42
    On je o velikom broju zaraženih koji se u Srbiju vraćaju iz zemalja u koje su išli na odmor, rekao da je "veoma loše i rizično ići nevakcinisan na letovanje i mešati se sa građanima evropskih zemalja gde je epidemijska situacija veoma loša".
    Epidemiloška situacija u mnogim zemljama nije dobra...Kako se vraćaju zaraženi i ko ih svesno pušta preko granice tako zaražene? Zar nema nikakve kontrole?
  • Mikic

    26.07.2021 09:48
    Valjda ce sa sada probuditi uspavani roditelji. Doduse ne treba deca da budu obrazovana ko ce sutra da mota kablove u fabrici. Izgleda da su im takvi i roditelji i zato cute, gledaju zadrugu, ne razmisljaju svojom glavom i ne bune se.
  • Dzoni

    26.07.2021 09:34
    Deca su izgubila vec jednu i po godinu. Casovi svaki drugi dan, casovi 30min... je katastrofa. Ja iskreno stvarno ne mogu vise da svaki dan sa decom provedem 2 sata da prelazimo gradivo koje nije predjeno kako valja. Vratite decu u skole. Opasnost od virusa je jos tu, sve mi je jasno, ali nemoguce je na duze staze nastaviti ovako. Decu u klupe, drugog resenja nema. Ono sto ministarstvo treba da pokrije su slucajevi da se virus pojavi u razredu, da li ce ceo razred kuci na nedelju dana i slicno. Iskreno ovo nece prestati jos par godina, unistice se nekoliko generacija dece. Vec vidim po sinu propuste u nastavi, rupe u znanju koje imaju, za sada to krpim ja, ali sta sa roditeljima koji nemaju vremena, uslova ili znanja da gradivo prolaze sa decom?
    Virus krece ponovo u septembru, to je svima jasno. Nadam se da posle skoro 2 godine svi imaju vise iskustva. Na pocetku mi je bilo jasno zasto se moralo ici prilicno rigorozno sa merama u skolama. Posle 2 godine ne sme vise ovako.
  • Gari

    26.07.2021 09:11
    Sacuvaj me boze
    Samo znam da ukoliko odluce da opet bude online nastava razapinjem sator ispred Gradske kuce i protestujem. Sve radi u fullu nikakvih problema, a kada treba u skolu onda je sve nepovoljno. Sram vas bilo.
  • Dalija

    26.07.2021 09:03
    Opet škole problem? Opet poigravanje sa obrazovanjem naše dece? Klubovi, kladionice, svadbe, Exit, to sve može??
  • Teča

    26.07.2021 08:59
    nema šta mnogo da pričamo i odlučujemo, ko nije vakcinisan neka školuje dete od kuće. deca su i prošle godine imala skraćene časove pa ko im je onda čuvao decu, nije valjda da svi imaju radno vreme od 8-11:30h?
  • zx

    26.07.2021 08:51
    ostati
    More je more i ono leci
    Po Vama ne bih izasao dalje od 2 km...do prodavnice i vecnost proveo u kuci

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna