Autor: Danas

Info
29.08.2021.
13:50 > 13:50
Neko sa razglasa, neko sa kompjutera ili mobilnog telefona - tako bi u školama trebalo da bude puštena državna himna "Bože pravde" prvog dana nove školske godine po zamisli Ministarstva prosvete.
  • Oko Grom

    02.09.2021 13:35
    Komedija
    Pa kako da puste himnu, pa napravite koncert na trgu sa svim školama na jednom mjestu, samo himna na više načina od gusli do dark metala
    Hahaha hahaha heheheh
    Kud idioti_ovde smo da sviramo za pare
    Botoooo viii...
  • Драгослав

    02.09.2021 12:30
    Драгослав
    http://www.gadsantacruz.gob.ec/puerto-ayora/himnos/himno-del-ecuador/
  • Драгослав

    02.09.2021 12:24
    Драгослав
    У Еквадору, где сам радио 2 године, свако јутро почиње са еквадорском химном на разгласу у основним и средњим школама. У химни се спомиње и реч "Бог" и "Отаџбина". Верујем да је то обичај на целом јужноамеричком континенту. Никад у животу нисам видео расистички испад већинског становништва (ми их зовемо Индијанци, они себе зову Indígenas) према белом (укључујем себе ту), афро или оријенталном становништву тамо. Интонирање химне не изазива мржњу према мањинама и атеистима, него управо гурање разлика међу децу. Не трубимо у празно молим вас, уместо пискарања о једном догађају пуштене химне, решавајмо праве проблеме у држави и пустимо младе да иду у корак са вршњацима из целог света.
  • Anyád

    01.09.2021 03:35
    Glupi ste?
    Svi ste glupi
  • 100 za jednoga

    31.08.2021 14:56
    @@Marko
    Botovi njacu o komunizmu jer im je naredjeno da tako drecu od onih Ogulincana koji se boje revansizma i naciJonalizacije imovine radikala koji su opljackali Srbiju.
  • @Marko

    31.08.2021 14:43
    Niko te nije pitao tad, a ne pita te niko nista ni sad, pa se opet javljas. Da si se tad javio mozda oni posle tebe ne bi morali da slusaju price o titu, nobu i ostalima. Tako da pusti ljude da se bune ako im nesto ne odgovara, kad se vec ti ne bunis, osim ako te neko nesto pita.
  • AntifaNS

    31.08.2021 12:19
    Najezda botova pravoslavnih talibana da nam objasne da je religija dobar i kvalitetan opijum za narodne mase.
  • Marko

    31.08.2021 11:37
    Vidim da jugotitoisti i autonomaši već histerišu zbog himne. Da li je mene neko pitao u školi hoću li da slušam gluposti o Titu i Nob u i da li hoću da igram Kozaračko kolo. Već postoje komentari " Vojvodina mora biti izuzeta od ovoga" a zašto bi bila ? što bi npr. Mađarima to smetalo ? mislim da to više smeta prekodrinsko-crnogorskim dođošima i potomcima partizana.
  • Pop

    31.08.2021 10:06
    Ovu himni dozivljavam kao nesto nametnuto od strane pokvarenih lazova koje vidjam svaki dan.
  • Himnica

    30.08.2021 23:29
    Himnica
    A cekaj vama komunistima nije smetalo komunisticko ispranje mozga po skolama,njihove pesme i sletovi, a sada pustaju deci himni i odmah se bunite ahhhahah,pa cekaj zar nije to malo licemerno. I sad deca idu da gledaju oruzje u Kragujevcu i bunite se a to postoji od 2010 ahhahah.
  • Titov pionir

    30.08.2021 20:57
    Već vidjeno…
    Ja sam još od onih smo smo se dizali uz Hej Sloveni, što smo nosili marame i uniforme i stajali 4. maja mirno dok su svirale sirene… nije nam ništa falilo, a sada nam sve nedostaje. Ako ću živeti kao onda nemam ništa protiv da sviraju šta hoće i kad hoće… ali dobro znam da neću živeti bolje zbog toga. Nažalost, znajući danasnju omladinu, za dva dana bićemo svedoci zgrazavanja javnog mnjenja kako deca ne poštuju ni himnu, kako su se smejali i izmotavali dok je svirala… znam, jer nisu više ona vremena… daj Bože da nisam u pravu.
  • Rusofil_IQ0

    30.08.2021 16:31
    zemlja:
    korupcije, lopova, bandita, ratnih zlocinca, cirilizacije, samo nam ispiranje mozga himnom treba da spreme decu za motanje kablova u ime srbije!!!!

  • Ptić Rugalac

    30.08.2021 16:02
    @Uros
    I u engleskoj himni takođe postoji reč "bog". To ti ne smeta, građaneru licemerni? I ne samo to - i u engleskoj himni se poziva bog da čuva osobu koja vlada Engleskom. Eto - i šta ćemo sad?! Ima u Engleskoj i republikanaca i ateista. Pa ne galame zbog himne koja govori o bogu i monarhu. Ali, u Srbiji uvek ima građanera koji bi da budu veći katolici od pape...
  • Imre

    30.08.2021 15:06
    Nista novo ni pametno...
    Jos jedna u nizu napredjacka svinjarija, sa ciljem zamajavanja naroda, dok zivot prolazi u jadu, bedi i siromstvu sa najmanjim platama u Evropi.
  • salajka

    30.08.2021 13:02
    himna
    Ministru prosvete bilo dosadno, pa smislio novu disciplinu!! Na Thailandu u bioskopu, pre puštanja filma, svi ustaju i slušaju himnu, u avionu iz Bruneja, pre poletanja, svi ustaju i slušaju himnu, u Buthanu isto tako, dakle, nemam razumevanje za ovu ministrovu inovaciju! Znači li to, da ko ne sluša i peva himnu, ne poštuje svoju državu??? Da li je to novi projekat ispiranja mozga dečici koja , nemaju ni za doručak!? A živimo u demokratiji??????????? I to nema veze sa patriotizmom, kako će osmisliti da i ostatak stanovništva otpeva himnu pre ulaska u shoping i sl.!!!???
  • Новосађанин

    30.08.2021 12:25
    Треба у свим школама да се пушта на разглас, уз подизање заставе Србије на јарбол у дворишту. Тако се ради у Америци и скандинавским земљама.
  • Uros

    30.08.2021 11:23
    Himna koja u svom tekstu ima rec "Bog"?
    Kako ce se detetu objasniti sta je "Bog"?
    Ucite ih (bez dokaza) da veruju u sve i svasta, da budu naivcine koje ce kasnije biti poltroni i upijati sve informacije sa TV-a i medija?
    To se zove mentalno trovanje religijsko-talibansko-pravoslavnim izopacenostima.
  • Lale

    30.08.2021 11:13
    Uvod u zombiranje dece, fasizaciju omladine i poltronizaciju.

    Ubijanje svake kriticke misli, "problemskog obrazovanja" i kriticke analize sveta oko sebe.

    Srecno Srbi sa ovakvim obrazovnim sistemom!
  • Bbb

    30.08.2021 11:11
    Www
    Jos jedna Vuciceva glupa ideja!
  • Moj stav

    30.08.2021 10:20
    I
    u petom osnovne da deca potpisu pristupnicu u sns pa posle osmog na akademiju zombiranih srba . Kao sto su sedamdesetih srednjoskolce upisivali u soc-komunisticku omladinu bivse sfrj. Taj film je vec vidjen u ovoj nedrzavi . 'ajd u copor da ti kazu sta treba da mislis . Mooreeeeee
  • Detelinarski džedaj

    30.08.2021 09:52
    Osvestite se dok nije kasno
    Intonacija himne u školama je planirani i krajnje opasni boost nacionalnog i patriotskog koja ima za cilj da probudi osećaj patriotizma kod još uvek emocionalno nerazvijenih osoba, a deca su prave mete za to. Po principu crkvenog "get them while they are young" (dajte im to dok su još mladi), cilj je usaditi nacionalni ponos po principu, "mi smo nebeski narod, ostali su govna" i stvarati armiju poslušnih mladih pravoslavnih talibana, nacional-radikala koji će zdušno braniti zastavu, grb, lažnu istoriju i mitove, napadati neistomišljenike, "drugosrbijance", "autošoviniste", "strane plaćenike" i "domaće izdajnike", bez obzira koja kofa govana je na vrhu, uzeti pušku da brane ili napadaju, ginu za neciji ćeif u svakom slučaju... ili ikonu, što da ne, pa šetati po stranim državama zahtevajući... pitaj kurac šta. Miriše na ideju da se napravi hitlerjungend (dobru osnovu već imamo u tzv "navijačima") od onih koji padnu na to i koji imaju sličnu indoktrinaciju u kući ("100 muslimana za jednog srbina") na dva smo koraka od svastike umesto dvoglavog orla).
  • Moj stav

    30.08.2021 09:50
    Svi
    ste se vi ministre sakrili iza himne , srpske zastave i crkve , pa gore od popova drzite "slovo" narodu. A sad i deci oduzimate pravo na detinjstvo i zdravu pamet. Razlog vise da ucim unuke da je biti Covek sa etikom i cascu jedina prava vrednost bez obzira dali je srbin, madjar, eskim itd. Mozete biti ministri , srbi, pravoslavci i to nije dovoljno da budete Covek od integritete i casti
  • Nemanja

    30.08.2021 09:49
    Potpuno podržavam ovo. Jednog dana kad porastu deci će sigurno biti zanimljivo da prepričavaju kako su nekada u školi pevali naricaljku tada već davno nestaloj državi.
  • Dragan

    30.08.2021 09:38
    Sh
    Nit je himna,nit zastava,nit grb moj.Ustav FoNet protiv ustavno.Zvanično 35% građana glasalo za ustav prvi dan.Hej Sloveni za mene himna za večnost gde nema favorizovanje nacije.Lepa naša je pisao Srbin i govori o lepotama. Samo su nacisti imali u himni naciju-germani.Bog čuva Ameriku .
  • Milan

    30.08.2021 08:16
    Ko diže zastavu?
    U kojoj zemlji škola počinje intoniranjem himne? Logično je bilo uvesti da deca na časovima muzičkog nauče himnu i kada se ona intonira, a ne ovo što ne znam kako bih nazvao osim izrugivanje i pravljenje karikature od države.
  • Deda Joca

    30.08.2021 07:54
    Deca su deca
    ... i treba im omogućiti da budu deca! Glupost je i što se himna koristi na početku zasedanja onog cirkusa, koji neki iz milošte zovu skupština, a kamoli deci puštati himnu, a onda posle nemaju ni toalet da operu ruke... lepo je jedan đačić u testu na pitanje "Kako se zove himna Srbije?" odgovorio "Bože prosti". Sve rečeno.
  • Sanja

    30.08.2021 01:29
    Domovina se brani lepotom
    1. U skolama iskljucivo Sveti Sava ili Gaudeamus, himna Boze pravde za skolsku svecanost
    2. Nametanje himne nece u deci razviti ljubav prema drzavi. Drzava koja cini njihove roditelje srecnima, ce uciniti da deca vole himnu. Obrnuto ne.
    3. Ovi koji su protiv himne Boze pravde samo iz razloga sto nisu Srbi, a jesu srpski drzavljani, lepo neka plate skolarinu kao strani drzavljani, pa onda neka izadju kada se himna intonira, nema problema.
    Sve pogresno radimo.
  • V

    29.08.2021 22:57
    Puštanje himne na bilo kojoj svečanosti je okej. Tekst himne je ono što nije okej.
  • Entomb

    29.08.2021 22:30
    @ NIck
    Srpska i sva ostala deca su od 45 do rata na svakoj školskoj svečanosti prvo pevali HRVATSKU himnu tj "Lijpa naša" pa tek onda jugoslovensku.
    Proveri ako ne veruješ, ja nisam, al sam proverio.
    Da li si ti kao đak na proslavi prvo pevao "bože pravde" pa "hej sloveni"???? nisi naravno jer "bože pravde" nismo ni smeli da pevamo.
    Dokle????
  • Dno

    29.08.2021 20:42
    Kad je Djurin komentar dobio vise - nego +, osecam se totalno porazeno. Pevaj, narode, himnu ili zavijace, kad ti nije stalo do toga da kriminalci budu u zatvoru, da ljudi pristojno zive da imaju nadu u buducnost i sve ostalo sto je Djura napisao.
  • Лиманац

    29.08.2021 20:37
    Подржавам.
    Деца треба да се уче правим вредностима, поштовању свог народа и своје државе, као и поштовању знамења Србије. Занимљиво је да некоме смета српска химна у Србији, а не помиње (можда и не зна) да је интонирање химне у школама редовна појава у великом броју земаља.
  • sulja

    29.08.2021 20:35
    himna
    Promenite himnu i nema problema. I ne, neću nigde da idem, ovde sam rođen, kao i moji roditelji.
  • Leposav

    29.08.2021 20:33
    Džoker
    Ma "Udri brigu na veselje" !
  • micika

    29.08.2021 20:13
    alo alo
    Zna se šta je primereno u školi (ev. Himna Sv. Savi ili Gaudeamus igitur), šta se palite???
  • Rodjo

    29.08.2021 20:13
    Pitam
    zasto prisiljavati nekoga da slusa himnu ? Srbin sam i postujem i grb zastavu himnu i drzavu Srbiju , i sta sad ? Uvedite i u preduzecima da se slusa,pobogu Srbiju volim , ali ne treba Vam ovo....glupost
  • Pera Detlic

    29.08.2021 20:02
    Hmmm
    Ja bih zakonom kao u USA. Na svakoj kuci zastava i himna u svakoj prilici. Hajmo sad dezurni pljuvaci udrite.
  • Jaa

    29.08.2021 19:25
    Trebali odavno
  • Milan

    29.08.2021 18:58
    Poštovanje
    Dosadilo ste u komentarima sa poštovanjem himne i države. Niko nije dužan ništa da poštuje, poštovanje treba zaslužiti.
    Shvatam da i kod nas i u svetu postoje ljudi koji se lože na himne, zastave i vojne marševe kao Vulin na uniforme, ali ne vidim razlog da se deca u školi indoktriniraju - to smo već imali za vreme SFRJ pa nije dobro završilo. Otišao jedan gazda kojeg smo učili da pespogovorno slušamo, došli neki drugi,preuzeli komandu, a stoka bez mozga izvršava šta joj se kaže, ili, u najboljem slučaju ćuti. Zašto želite da vam deca budu bilo čija poslušna vojska ili sluge umesto slobodni ljudi sa razvijenim kritičkim mišljenjem???
  • Ime

    29.08.2021 18:26
    Vučićevi pioniri
  • Rmr

    29.08.2021 18:18
    Ajmo ljudi, 'leba i igara! Pušćaj himnu da se masa pali kako smo silni, a da ne gleda šta radimo svaki dan s državom. Indoktriniraj decu od malih nogu, što da budemo gori od Amerike. Daj i par zastava u svaku učionicu, neće da se baci. Al' nemoj slučajno obrazovati tu decu kako valja, priuštiti im kvalitetne udžbenike i sredstva, samo bi nam falilo da budu obrazovana i misle svojom glavom... Ma kad je bal, nek je bal, pušćaj Pink i Hepi pred početak svakog časa.
  • ZX

    29.08.2021 18:14
    Himna ne rešava probleme
    U trenutnoj situaciji u Srbiji bilo kakvo "puštanje" himne je vređanje iste.
  • Slucaj

    29.08.2021 17:59
    Svi koji p(r)ozivaju nacionalne manjine da se poklone himni Srbije neka ustanu i otpevaju je jos jednom. Mozda ce shvatiti da se ne peva Srbiji nego "srpskim zemljama (!), srpskom rodu". Ne samo da nije prikladna za sve nacije koje zive u Srbiji nego ni za ateiste. Himna ne odgovara vremenu u kojem zivimo. Odgovarala je Srbiji sa uzim granicama.
  • Alane Oprosti

    29.08.2021 17:57
    Severna Koreja.
  • Bilja

    29.08.2021 17:46
    Jos da uvedu "Sveto Pismo" kao Ustav pa da budemo potpuna pravoslavno-talibanska dzamahirija.
  • Krsta

    29.08.2021 17:40
    NaciJonalizam je poslednje utociste HULJE! - Oskar Vajld
  • Pera iz bivseg DDR-a

    29.08.2021 17:39
    Hoce li posle prvog casa i pevanja himne ici drugi cas i ucenje navlacenja pelena za buduci rad u robovlasnickoj prciji?
  • Nick

    29.08.2021 17:37
    Poruka botovima i srbendama
    Posto vidim da ste se nasli isprovocirani, sto mi je i bio cilj, sam da porucim da imate ceo ostatak srpskog interneta na raspolaganju a vi se nabili bas na 021, retku oazu normale i gradjanstva. A da neko npr. srpsku decu u Hrvatskoj tera da peva hrvatsku himnu zapenili bi kao nenormalni. Ajmo ponovo minusi, samo to i znate.
  • Entomb

    29.08.2021 17:32
    NIgde na svetu ovo nie bi bio problem, naprotiv, samo kod nas se kojekakv polusvet buni a pri tom ni sam ne zna zašto ili daje potpuno besmislene i za moderan svet potpuno neprimerene razloge.
    U svim državama na koje želimo da se ugledamo stanovništvo poštuje himnu bez obzira koje su nacionalnosti jel to je jednostavno red.
    U mnogim školama i institucijama intoniranje himne je potpuno normalno
    Pripadnici manjeina neke države nemaju posebnu manjinsku himnu negu drćavnu naravno doživljavaju kao svoju.

    Ja stvarno ne vidim gde je problem osim u glavama nedoraslih i neodmerenih ljudi.
  • Neoplantius

    29.08.2021 17:28
    Nekada davno...
    Slušali smo, i pevali himnu Juge. Zaklinjali se na bratstvo i jedinstvo, pa te države više nema (sem u srcima nas malobrojnih). Doduše himne su bile na svečanostima, ne na početku školske godine.
    Toliko o himnama i njihovom značaju.
  • Đura

    29.08.2021 17:20
    Neće se država više poštovati slušajući himnu. Država će se više poštovati ako ne pljačka svoje građane, ako poštuje svoje građane, ako toj deci omogući bolju budućnost u državi u kojoj se poštuju prave vrednosti, gde se kriminalci ne bogate već su u zatvoru, gde se poštuju radnička prava, gde ljudi mogu lagodno da žive od svoje plate itd. U Norveškoj skoro niko ni ne zna koja im je himna a obožavaju svoju državu. Onaj ko misli da će neko više poštovati državu slušajući himnu je promašio suštinu i veliki je populista. Dajmo toj deci i njihovim roditeljima izvesniju,bolju i pravedniju budućnost i to će biti dovoljno da više poštuju ovu državu.
  • Ročo

    29.08.2021 17:03
    Srbin sam, ali ne podržavam ovo radikalsko srbovanje. Čist seljački potez. Ne stvara se patriotizam tako što indoktriniraš decu, nego tako što sankcionišeš Kineza koji šutira domaće radnike. Radikali na vlasti su mi ogradili himnu, zastavu, Srbiju. Ko zna, možda ih je neko spolja zato i doveo na vlast?
  • razuman čovek

    29.08.2021 16:59
    Zemlja apsurda (i gluposti)
    @Mick
    "Zasto se uvek spominjanje bilo kakvih obelezja drzave Srbije dozivljava kao provokacija usmerena prema naciinalnim manjinama?"

    Pre priče o nacionalnim manjinama, a jednako je važno, je priča o zastavi i KRUNI na zastavi REPUBLIKE!
    Druga glupost je višekratno pominjanje boga u tekstu himne u državi koja je ODVOJENA OD CRKVE (član 11 Ustava RS).
    To nam je Neobavešteni Iz Kruga Dvojke ugurao. BEZ IKAKVOG IZJAŠNJAVANJA GRAĐANA!
  • Dejan

    29.08.2021 16:46
    Glupost
    Himna se treba intonirati i slušati u mnogo boljim situacijama od ove, npr. na početku školskih proslava i svečano otpevano od strane hora. Ovakvo guranje himne na silu i sa nepostojećim uslovima za pristojnu izvedbu je besmisleno.
  • Srdjan

    29.08.2021 16:43
    SRBIJA
    Ako nema uslova da se pusti himna, ima da se peva... prvi put nastavnici, a posle neka nauce i decu...
  • @Prosveta

    29.08.2021 16:27
    !?
    "..zar nije logično je da u Srbiji poštujemo srpsku himnu?!?!..."

    E, to baš jeste "poštovanje himne" , naročito sa mobilnog....?
  • Ljubav

    29.08.2021 16:11
    Istina
    Himnu drzave u kojoj zivimo treba uvazavati i postovati.
    Nametanje himne je nesto sto ne treba ciniti...mi prosvetni radnici sa decom vrlo cesto slusamo.
    U Ministarstvu se niko ne bavi sustinom obrazovanja, vec svake god. nesto smisljaju i prave izmisljene poslove. Muka nam je od svega!
  • Aleksandar974

    29.08.2021 16:07
    Mogao bi av da se priseti mladjih dana,kada je bio kod šekija. Da organizuje povorku automobila,pa da trešti himna dok krstare gradovima i selima. Tolko su genijalni,a zaboravljaju njihove stare metode.
  • Петар

    29.08.2021 15:54
    ...
    @Nick
    Не лупетај, ни одговора није достојан твој коментар.
  • praktik

    29.08.2021 15:48
    pa dobro, malo dete zakasni na prvi cas zbog guzve u saobracaju i resen problem, barem s moje strane
  • Kapiten Atalante

    29.08.2021 15:41
    Moderna država
    ...pre svakog pismenog u učionicu ulazi pop za đake i održi moleban za petice, tad se dečje ručice spoje u molitvu i duh svetog save leti iznad malih kovrdzavih glava.
    Posle roditelji bogobijažljivo otpevaju :"Daj nam bože sredi kredit kod Intese da kupimo decu udžbenike"
  • Mick

    29.08.2021 15:35
    @ Nick
    I ta deca nesrpske nacionalnosti zive u SRBIJI. Prema tome, intoniranje himne drzave ciji su drzavljani ne bi smelo da izazove nikakav medjunaciinalni konflikt. Zasto se uvek spominjanje bilo kakvih obelezja drzave Srbije dozivljava kao provokacija usmerena prema naciinalnim manjinama? Moramo konacno da pocnemo da uvazavamo svoje umesto da se vecito povlacimo u stranu iz neopravdanog straha da to neko slucajno pogresno ne shvati.
  • Гост

    29.08.2021 15:35
    Арбајт
    Живиш у Србији, поштуј химну заставу и ћирилицу! Коме се не свиђа нико га не држи. Слободан је да иде у Хр, Ху, Ру, БиХ, Бу, Укр, Д, А са две тачке... где год мисли да може, треба и да ће му бити боље.
    ПС Политичари се и онако смењују њих према заслузи поштовати.
  • mmm

    29.08.2021 15:34
    @Nick
    pa sta ako nije srpske..valjda zivi u Srbiji ..ako ne postuje himnu i zastavu sta onda radi to dete ovde
  • Slucaj

    29.08.2021 15:33
    Neka puste preko razglasa preko kojih se pustaju sirene za uzbunjivanje (gde rade!). Neka cela naselja ustanu, ne samo deca u skolama. A i da cuje Bog pravde, da spasi srpske zemlje (u mnozini), srpski rod. Mozda dozovu i nekog djavola, da ognjem kletim sprzi sve druge narode. Ili bar ove u zemlji i blizem okruzenju, ka zapadu. Da jedared budemo najjaci! Ako se primi, predlazem da se isto ponovi i na dan izbora (prikladnije je nego za prvi dan skole). Cisto da vidimo koga ce Bog da spasi propasti.
  • Djole

    29.08.2021 15:33
    1948
    Bilo bi dobro kad bi ovi što vode državu poštivanjem himne i zastave pobrinuli za čoveku dostojan život. Ovako ponovo neki " patriotizam " koji već viđen. Ma sve u svemu 1948 godina. Sramota.
  • Marsovac

    29.08.2021 15:28
    @Nick
    Druze o kakvom ti srbovanju pricas? Drzava u kojoj zivimo i cije drzavljanstvo imamo se zove Srbija. Drzava Srbija ima svoju himnu koju treba da postuju svi njeni drzavljani ma kako se oni osecali i ma koje nacionalnosti bili. Po tvojoj logici u Nemackoj svi drzavljani turske nacionalnosti treba da se uvrede kada svira nemacka himna? Kome se ne svidja da bude drzavljanin Srbije i kome se ne svidjaju drzavna obelezja i himna nase drzave moze slobodno da se pakuje i napusti je, da dodam bez ikakvih konflikata.
  • Prosveta

    29.08.2021 15:17
    U čemu je problem?
    Pa zar nije logično je da u Srbiji poštujemo srpsku himnu?!?!
    Ne razumem!!!
  • Ja

    29.08.2021 15:16
    Covek je jednostavno poltron.Drzavu nam vodi polusvet.
  • XxxxX

    29.08.2021 15:10
    Dobrodošli u moderni nacizam.
  • Pera

    29.08.2021 14:59
    Na taj način sigurno neće ni zavoleti
  • 9

    29.08.2021 14:51
    Već vidim
    kako će ministar kao i objavljivanje pitanja za
    testove osmaka
    preko državne televizije poput Hodže sa nekog
    minareta da zapeva Himnu.
    Samo šta će deca koja ne gledaju državnu televiziju?
  • Nastavnik

    29.08.2021 14:49
    Sramotno
    To se ovako ne radi! Najpre decu treba edukovati kako se ponaša za vreme intoniranja himne. Kako se stoji, peva, da se po završetku ne tapše i ne viče "Srbija" i ne skače kao na fudbalskoj utakmici, nego se mirno zauzme mesto. E onda treba voditi računa i o tome da se himni dâ dostojanstvo, puštajući ga sa rasglasa u normalnoj jačini. Nikako sa mobilnog telefona, istrošenog školskog laptopa ili ne daj bože kasetofona iz 20. veka. Ali šta zna siroti ministar o kulturi slušanja himne?
  • Lela

    29.08.2021 14:46
    @Nick
    Nema veze ko sedi u odeljenju jer ovo je Srbija i to je himna svih onih koji žive u njoj. Ali da će se puštati himna, stvarno je debilno.
  • /

    29.08.2021 14:43
    /
    @Nick
    razlike su postojale i u socijalizmu.
    rugalo se deci koja su bila madjarskog naroda.

    ne treba nista naturati dok drzava ne suzbije kriminalitet
  • D.

    29.08.2021 14:42
    Kada citate sve vesti u sintezi, najezite se Srbije. Pogledajte samo ovo:

    1. Deci da pustaju himnu - moze!
    2. Cirlica je napadnuta, ukini latinicu - moze!
    3. Radnike sutiraju u straznjicu kolonizatori - moze!

    Dakle, iza svakog deteta da se nadje po jedan kinez koji ce da ga sutira u straznjicu dok peva himnu zemlje koja dopusta takvo ponasanje, kako bi se navikli da buducnost koja ih ceka, u kojoj obavezno pisu cirilicom.
  • @ Nick

    29.08.2021 14:40
    I to dete se školuje u sistemu Republike Srbije, od naših para i ravnopravno je sa srpskom decom u svemu, pa i u slušanju himne.
  • NS

    29.08.2021 14:40
    @Nick
    Kolega, nešto si ti tu pobrkao. Bože pravde je himna Republike Srbije. Svi đaci, bez obzira na nacionalnu pripadnost su državljani Srbije. Čiju bi to himnu na početku školske godine trebsli da slušamo u Vojvodini (koja jeste deo Srbije)? Mađarsku, Hrvatsku, Rumunsku, …
  • Pera

    29.08.2021 14:33
    Klasicna banda
    Bilo bi bolje da za pocetak ukinu skolarinu..
  • Nick

    29.08.2021 14:22
    Vojvodina MORA da bude izuzeta od ovoga. Ovde u vecini odeljenja postoji barem jedno dete nesrpske nacionalnosti i ovo isforsirano srbovanje ce samo medju decom produbiti etnicke razlike i vrlo moguce dovesti i do konflikta koje bi narocito u severnijim delovima moglo biti jako nezgodno. Budu li nazadnjaci bas zapeli da se ovo sto rigoroznije sprovodi, manjine nece cutati i ni iz cega ce se stvoriti etnicki sukobi. A mozda upravo to i hoce presvuceni radikali.
  • zemlja debila

    29.08.2021 14:09
    Seljačka posla.
  • monti pajton

    29.08.2021 14:04
    Flying circus
    Sta kazu, hoce li biti i bakljada?
  • Humpty Dumpty

    29.08.2021 14:03
    Drombulje
    Svi u ruke drombulje, pa udri
  • Potrebno

    29.08.2021 14:01
    Pozdravljamo novu praksu
    Prvi put da izađe nešto pametno iz ovog ministarstva. Pozdravljamo novu praksu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna