Autor: Tanjug, 021.rs

Info
15.11.2021.
18:33
Kancelarija za IT od sutra će uvesti novu uslugu koja će se zvati digitalni zeleni sertifikat kompatibilan sa EU.
  • Mi

    16.11.2021 07:44
    Juce smo se vratili iz kratkotrajne posete Nemackoj. Nase iskustvo je da su nam prilikom ulaska u muzeje, galerije i restorane priznavali nas sertifikat koji je bio odstampan na papiru.
    Medjutim, prilikom odlaska na nasem aerodromu, a posebno na pasoskoj kontroli u Nemackoj postoje velike provere pre nego sto nas puste u zemlju po pitanju gde idemo, da li imamo zeleni sertifikat, da li smo se pre putovanja prijavili i dobili e-potvrdu, da li imamo pozivno pismo. Slicno kao kada smo svojevremeno trazili vize.
  • L

    16.11.2021 07:34
    Može
    U oktobru sam putovala u Francusku i kretala se bez problema svuda gde je trebalo pokazati digitalni sertifikat. A dobila sam ga, nakon 24 dana čekanja, pošto sam primila dve doze vakcine sinofarm i treće, buster, fajzer. Tamo svuda, čak i za voz, treba pokazati sertifikat.




  • Dragan

    15.11.2021 23:04
    Ah
    Ja sa sroskim sertifikatom ušao u Nemačku.Ali nemam pristup nigde jer postoji unutrašnji zakon tako da smo se hranili u sobi i hodali.Nigde nas ne prinaju jer čitači ne prepiznaju naš sertifikat. Nadležni rekli da uzmemo sertifikat EU što smo i pokrenuli,ne treba nam srosko smeće.Paz i ovo sertifikat za EU važi samo van Srbije.
  • Sputnik V

    15.11.2021 21:30
    Sa Sputnik V ne moze
    Ko je primio Sputnik V dve doze vakcine ne moze da putuje u sve zemlje EU ni u USA. Samo Sputnik V, od svih vakcina koje su dostupne u Srbiji, nije odobrena od strane WHO i FDA. I kineska Sinofarm je na listi a Sputnik ne.
    Na sajtu Ministarstva inostranih poslova pisu uslovi putovanja i koje vakcine priznaju u kojoj zemlji.

    https://www.mfa.gov.rs/gradjani/putovanje-u-inostranstvo/covid-19-uslovi-za-putovanje
  • Mrnđo

    15.11.2021 19:40
    Kada se ode na sajt reopen-EU tamo se lepo vidi koja smo mi crna rupa na tepihu evrope. Ipak, svaka čast Vučiću što su napravili zelene sertifikate.
  • Jovan

    15.11.2021 18:56
    Za ovo - svaka cast!
    Zivim u Dablinu i posto Irska ne pruza stranim dzavljanima da prebace sertifikat trece zemlje u EU-sertifikat, ovo mi znacajno, znacajno olaksava zivot. Tako da hvala, i svaka cast! Sto je vakcinacije tice, zaista je vlada uradila sve kako treba... (kako bi lepo bilo da to nije izuzetak nego pravilo)
  • G

    15.11.2021 18:40
    Jedino kad se lično uverim inače ne verujem.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna