Autor: Blic

Info
03.01.2022.
10:44 > 10:48
Svedoci smo sve učestalijih vesti o tome kako se u pojedinim zemljama uvodi obavezna vakcinacija protiv virusa kovid-19.
  • Nemanja

    04.01.2022 18:58
    @Salamander
    Zasniva se ili na vakcini ili na preležalom Kovidu (automatski ti Covid + ide u certifikat) i važi 6 meseci od jednog ili drugog. PCR i antigenski ne ulaze u cert i važe samo par dana od datuma kad su urađeni.
    Za avax komentare:
    Lepo ste smislili sve delove, osim jedne male sitnice: poslodavca koji ne traži vakcine i/ili negativne testove možete da tužite u slučaju zaražavanja. S obzirom da isti nisu sisali vesla da ne znaju za ovu činjenicu, pre će vam roknuti otkaze nego što ćete isterati svoja "ustavna prava" (navodnici, jer u Ustavu lepo piše onaj deo sa ograničavanjem prava kretanja zarad sprečaanja širenja zaraznih bolesti)
  • Mudrijas

    03.01.2022 13:29
    Sluzbeni put u inostranstvo?
    A kad poslodavac treba da posalje na sl. Put nekoga u zemlju koja trazi vajconaciju? Ili da putuje avionom u koji ne moze bez sertifikata? Aman ljudi 21 vek pelcujte se, pa da idemo dalje. Kerovi se vakconisu za tipove ovog virusa vec decenijama.
  • Vreme je!

    03.01.2022 11:57
    Moramo se boriti
    Molim sve razumne ljude, da ne dozvole da se u nasoj drzavi uvede obavezna vakcinacija. Mi se moramo ujediniti protiv ovog zla, nema veze ko je ko, ko se cime bavi i u kojoj je stranci, sto je danas nazalost glavni razlog otudjenja medju ljudima. Nemojmo dozvoliti da zlo pobedi, da odlucuju o nasim zivotima i zivotima nase dece. Dolaze sve teza vremena, i vise nista nece biti vaznije od nase slobode i prava, koja nam oduzimaju. Svako treba svojom slobodnom boljom da odluci da li zeli da se vakcinise ili ne. Moramo se boriti za nasu decu. Nemojte dozvoliti da vas zastrasuju. Drzimo se svi zajedno! Moramo svi na ulice i glasno i jasno reci NE zlocinu protiv covecanstva!
    Ti koji su sve ovo osmislili, sada ispituju teren, nalozili su predsednicima drzava da uvedu obaveznu v., ali ako mi izadjemo na ulice i borimo se do zadnjeg, ne mogu nam nista. Probudite se ljudi, ne dajte na nasu decu!
  • S.I.

    03.01.2022 11:45
    Niko nema prava da priča o vak
    Na Sudu svi padaju.Pre bilo kakvog razgovora o "Sertifikatima" samo im tražite POZIV ZA SUDSKO ROČIŠTE.I komunalcima i poslodavcima.AKO JE SVE PO ZAKONU i "sertifikat" Sud mora da Vas pozove na sudsko ročište.Ako NIJE SVE PO ZAKONU Sud ne može da Vas pozove na ročište.NE POSTOJI TAČKA ZAKONA po kojoj ćete biti pozvani na ročište.

    Znam ženu iz Pančeva prosvetni radnik terali je da se vakciniše plašili je radnim mestom,žena zdrava i prava nakom vakcine invalid.Ne može da hoda nema snagu da pređe više do 10 metara nema snagu ni posuđe u kuhinji da opere.Ministarstvo Zdravlja ne preuzima odgovornost,Ministarstvo Prosvete ne preuzima odgovornost,Uvoznik vakcine ne preuzima odgovornost,Lokalni Dom Zdravlja gde je primila vakcinu ne preuzima odgovornost.Niko.

    Žena je dobila na kraju otkaz i nakon vakcine JER NE MOŽE iz zdravstvenih razloga da radi više nema snagu za ništa.Pre vakcina zdrava i prava.

  • Jadranka

    03.01.2022 11:29
    Никада.
  • Salamander

    03.01.2022 11:09
    koji je princip rada?
    na čemu se zasniva taj sertifikat?
    na PCR?
    vakcini ?
    preboljevanju?
    antitelima?
    Zna li neko?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna