Autor: Tanjug

Info
07.03.2022.
18:42 > 19:24
Tri reprezentativna sindikata obrazovanja uputila su danas dopis vlastima u kojem ističu "odsustvo volje države da realno sagleda probleme zaposlenih u toj delatnosti".
  • Za

    08.03.2022 21:40
    Gospodina "satnicu"
    Nije isto sat vremena krompire saditi ili sat vremena decu podučavati. Ko radi u prosveti zna o čemu govorim, jer naš posao se ne završava kada izađemo iz škole. Da je to tako lako, svi bi u prosvetu "trčali". Zato ne mešajte babe i žabe i proverite satnicu kafekuvarice u EPSu ili Srbija Gasu.
  • pajo patak

    08.03.2022 14:46
    @Ana
    da li je ovaj tvoj komentar deja vu tvojih ocena iz maternjeg jezika tokom školovanja ( osim ako se nisi školovala u Bugarskoj ) ?
  • Begeč city

    08.03.2022 12:48
    Smena i direktora
    Uzmimo samo primer jedne Begecke učiteljice koja se ni nakon dve godine od porodiljskog ne vraća na posao. Deca i roditelji strahuju od njenog povratka. Ali obično dodje pred 8.mart po poklone. Mnogo fina i prepostena,nudi privatne časove a za redovne uzima bolovanje!
  • milicica

    08.03.2022 12:31
    i da i ne
    Mislim da treba da dobiju povecanje ali mislim da treba da i oni dele poteskoce i probleme drustva a to je na zalost da se rupa koja postoji decenijama ne moze za kratko vreme popuniti.Sale EPS stvara i proizvodi a prosveta nazalost dobija ako i EPS radi i tu se ne moze vrsiti usporedba jer i visokoobrazovana osoba moze raditi kao spremacicA. Cene su svima bolna tacka i svima nam je tesko da prezivljavamo a sto se tice sindikata u pravu ste jedan ali vredan. Zelim svima nama bolja vremena i nasoj deci bolje sutra i to sto pre.
  • @Za

    08.03.2022 10:56
    Napisao si fantastičan komentar, dostojan jedne obrazovane i pametne osobe, i sasvim istinit. To ipak ne menja činjenicu da je vaša satnica izuzetno visoka (mesečna plata toliko i nije, ali svi dobro znamo šta je satnica i vaša jeste već visoka).
  • Mrs

    08.03.2022 08:03
    Sramota! Kad naučite decu nečemu onda tražite! Sve dok mi pored vašeg “obucavanja” plaćamo privatne časove i sami svojoj deci objašnjavamo treba vam umanjiti za 30%
  • Bb

    08.03.2022 06:47
    Bb
    Vecina prosvtnih,radnika treba da zavrsi u zatvoru! Mito,korupcija....malo lije?!!! Odavno vas snimaju,kada uzimate novce,poklone za ocene?!
  • Raka

    08.03.2022 06:44
    Raka
    Dok budem placao privatne casove za dete vama nesme nista dase poveca! Vi stese odavno iskompromitovali! Ali evo vam 8 mart pa po obicaju cete taj procenat,nadoknaditi! Mrsss,bagro neradnicka!!!!
  • SaleNS

    08.03.2022 00:31
    Platni razredi
    Šta 15% ? To je bedno! Sad je bila povišica od 7%, a sve je poskupelo 50%.
    I dokle će se sve lomiti preko prosvetnih radnika?
    Sve dok kafe kuvarica u EPS-u bude imala veću platu od profesora - nema razgovora. Ali sindikati nisu složni. I šta će nam 4 sindikata koji ništa ne rade, samo jure fotelju. Šta su postigli? Položaj prosvetnih radnika je katastrofalan, nikad gori. A u vlasti kao da sede sve neki glupani kao ova Ana koja je komentarisala (a ne zna ni rečenicu ispravno da sastavi). Ili ih ne interesuje obrazovanje. Što bi ih interesovalo! Neće imati konkurenciju!
  • Pravda za prosvetu!

    08.03.2022 00:25
    Na ulazu u Stelenboški univerzitet u Južnoj Africi piše: “Za uništenje bilo koje nacije ne trebaju atomske bombe i dalekometne rakete. Potrebno je samo smanjenje kvaliteta obrazovanja i dozvola prepisivanja i varanja na ispitima. Pacijenti umiru od takvih doktora. Zgrade se ruše od takvih inženjera. Novac se gubi iz ruku takvih ekonomista. Pravda nestaje pored takvih jurista i sudija. Krah obrazovanja je krah jedne nacije.”

    Osim ako je cilj države da obrazuje kadrove za motanje kablova i rad u rudnicima!
  • Eto

    07.03.2022 22:05
    Ne generalizujte
    Prosveti nedostaje bolja kontrola. Neko se satire od posla, a neko je Ferdinand.
  • Sabahudin

    07.03.2022 22:00
    Omerović
    Eh kada bi se deci posvetili barem 15% više... Možda bi nešto i naučili tokom škole...
  • Za

    07.03.2022 21:49
    Anu
    Tačno, ništa ne radimo. Sve rade roditelji, od momenta kada ih rode sve rade umesto dece. Zato im i plaćaju časove, jer su nesposobni da ih nateraju da ostave telefon ili komp, da postave granice, da ih nauče lepom ponašanju. Plaćaju drugima ono što ne umeju sami. Zato prosveta ne valja, jer ne drži decu 24/7 da se roditelji odmore od dece i da na miru mogu da bleje u svoje telefone. Vi stvarno mislite da mi ne znamo šta se dešava. Pa nama vi polupismeni, poluroditelji, polu... decenijama krojite život. Zato vam tako i ide i biće vam još "bolje", ništa ne brinite. Samo kada vam je neko drugi kriv, to je prvo čime se branite za svoje neuspelo roditeljstvo i prazan novčanik i glavu.
  • Ana

    07.03.2022 19:41
    A sta oni toliko rade?
    Postovani zaposleni u obrazovnom sektoru dobicete i 50% povecanja plate u onaj momenat kad roditelji ne bi morali da placaju privatni casovi da bih nadoknadile vas nerad. Dve godine nista ne radite a uzimate platu i nikad dosta, jedva da radite i ono za sto ste placeni. Sramota vas bilo unistile ste generacije uz poznatu vasu uzrecicu malo smo plateni

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna