Autor: RTS

Info
16.05.2022.
19:16
Javni izvršitelji izazivaju nezadovoljstvo i osudu građana kada iseljavaju iz stanova i kuća.
  • Da se podsetimo!

    17.05.2022 08:29
    021.rs
    Sudija finansirao izgradnju 13 apartmana na Kopaoniku, sudio Veselinoviću, Canetu Subotiću, Joci Amsterdamu
    Kako se navodi u tekstu, pored te investicije Savić i njegova supruga koja je takođe sudija, već su vlasnici tri stana u centru Beograda i vikendice kod Avale.
    Nije jasno kako ovaj sudijski par može da priušti ovako vrednu imovinu - prema proceni KRIK-a bračni par morao je da štedi duže od 25 godina da bi je stekao od plata, navodi taj portal. Dodaje se da je karijeru Savića obeležilo nekoliko kontroverznih sudskih postupaka, te je sudio Stanku Subotiću Canetu, ali i Zvonku Veselinoviću. 

    I gde je taj sudija danas?
  • posmatrač

    17.05.2022 06:53
    Pravni tigar
    Odgovara li sudija čija oborena presuda nanese štetu građanima?

    Ili mu se progleda kroz prste, ili ga unaprede.
  • Kojot

    17.05.2022 06:20
    Nije sve baš tako crno belo... Napiše se članak o pravosuđu, o promeni odluke, a zakonom se niko ne bavi. Pošto smo jelte hteli efikasnije i brže suđenje procesni zakoni više ne traže materijalnu istinu, već formalnu. Sud je samo neko pred koga suprotne strane iznose svoje dokaze, iskaze, i zavisno od dokaza kojim raspolažu, vrste tužbenog zahteva, ispoštovanih rokova može da utiče na ishod. Od utemeljenja prava kao struke postoji pravo žalbe, upravo da bi se kontrolisala odluka suda (neki tek u vreme žalbe pribave dokaz koji može uticati na drugačiju odluku..). Koliko su advokati krivi za zloupotrebe procesnih zakona za odugovlačenje postupka, i kad oni pogrešno opredele u tužbi ili pogreše u zastupanju oni to često predstave kao "sudija je kriv, al mi smo u pravu" i onda čerupanje stranke za dodatne troškove, a krivica opet se baca na sudiju. U parnici često obe protivne strane veruju da su u pravu, al to baš nije slučaj, onaj kome sud presudi suprotno od onog u šta "veruje" uvek krivi sud a ne svoju pogrešnu predstavu o pravu.. naravno, ima i svakakvih sudija, ali tako generalizovati ne treba..
  • advokat

    16.05.2022 21:48
    Odakle kancelarija, oprema?
    Sudija dobija od države sve plaćeno. I platu, i plaćene doprinose penzionog i zdravstvenog osiguranja, sve edukacije, opremu sudnice,
    plate osoblja, kompjuter...i povoljan stambeni kredit, sa kamatom, koju običan gradjanin nikada neće dobiti od banke....
    Advokat ne dobija ništa. Sve mora prvo da zaradi i plati iz svog džepa,
    pa upisnina kod advokatske komore 4.000 evra, pa polisa obaveznog
    osiguranja od profesionalne odgovornosti (od grešaka u obavljanju
    profesije) na minimum 20.000.- evra, pa disciplinska odgovornost za nesolidan rad i greške (pod pretnjom zabrane obavlčjanja advokature )
    pa neka onda pogreši.
  • E

    16.05.2022 21:16
    s
    Mogu da radim šta hoći za svoje postupke ne odgovaram,što nekom unakazim život baš me briga.Ogavno.Za šesto dinara godinu dana uslovnog zatvora, šok ,trauma do kraja života.Nikad osuđivanja ni pre ni posle.Sigurno je trošak bio veći od vrednosti za koje je suđeno ,dva puta se angažije šest ljudi , soba zauzima da se sudi za šesto dinara.Kome da tužim sudiju?
  • NS

    16.05.2022 21:08
    Kako se samo ne pokrene pitanje imovine,skrivene i neskrivene, sudija u Srbiji?Pogledajte njihov vozni park,gde putuju,kakve satove i nakit nose,...Šta se vodi na bliske srodnike?Kako im supružnici budu stranke u postupku (advokati ili tužioci) u postupcima koje oni sude?Odakle,od plate uz sav luksuzan život?Kako im se život promeni u nekom trenutku???Naravno,ne svi,ali...
  • Suđenje

    16.05.2022 20:50
    Sudija donese presudu a ne utvrdi aktivnu legitimaciju i nikom nista
  • Dalibor

    16.05.2022 20:31
    Dalibor
    Niko tu nikom nesudi jer su svi u ortakluku! Jedino ludi gradjani placaju i ispastaju! Ogroman novac zaradjuju izvrsitelji sudije i policija a zatim se trosi na luksuzne nekretnine automobile nakit garderobu...sta pozele?!!! Ali i ovom zmijarniku se blizi kraj koliko god neko mislio dasu zasticeni od drzave!!! Vec su dobili poslednju opomenu?!
  • Dr

    16.05.2022 20:06
    Nemešam se u politiku
    Ali onaj ko ima moć mora da ima i ODGOVORNOST! Pogotovu sad kako se sudije doživotno biraju morali bi da odgovaraju sa ličnom i imovinom uže porodice i krivičnom ODGOVORNOŠĆU. Priče o ne baš visokom standardu ne stoje, uostalom ne moraju biti sudije. A šta je sa ljudima kojima su upropastili život? A izvršiteljima koji rade protivzakonito još veće kazne!
  • Djxjd

    16.05.2022 19:58
    Apelacioni sud-rak rana ove zemlje...najkorumpiraniji deo našeg sistema

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna