Autor: Euronews Srbija

Info
11.06.2022.
09:25
Još od kada je najavljena poseta nemačkog kancelara Olafa Šolca Beogradu kao "zaokruživanje" nemačke diplomatske ofanzive, analitičari su tumačili koje će biti ključne poruke.
  • Zvekete

    13.06.2022 11:05
    Zar opet?
    Ne mogu da verujem da ima jos uvek ljudi koji razmisljaju da je sadasnja Nemacka ista ona naci Nemacka od pre 80 godina. Kao drugo, nisu samo nacisti vrsili zlocine za vreme drugog svetskog rata, tu su bili i partizani i rusi isto toliko umesani u patnju i stradanje ovog naroda. Treba ipak malo vise procitati od knjige istorije iz 70-80ih godina i partizanske i partijske propagande. Okrenute se malo oko sebe i pogledajte gde je svet otisao u ekonomiji, znanju i tehnologiji, dok se mi jos uvek busamo oko pronalaska tople vode. To sto imate dostupan mobilni telefon i kompjuter vas ne dize iznad celog sveta, a i kladim se da bi pre vozili golfica nego moskvica i ladu, kao i svaki komunjarski funkcioner, sto tadasnji tako i sadasnji.
  • Ultimatum

    11.06.2022 15:09
    Ultimatum
    Ultimatum zapada za sankcije Rusiji nece proci. Niko u Srbiji ne moze da uvede sankcije Rusiji kada pred izbore za tako kapitalno vaznu odluku nije rekao biracima. Ili ce se organizovati referendum o tom pitanju ili novi izbori, ili nema sankcija. Sve ostalo je prevara glasaca i vodi u gradjanski rat
  • Budimo realni

    11.06.2022 13:35
    Licno misljenje
    Nisam siguran da li bi vracanje kosova bilo dobro po nas zbog razloga koji sam naveo u prethodnom komentaru (dva miliona nezadovoljnih albanaca) a mislim da to nije ni moguce uciniti a da ne dodje do rata sto apsolutno nije opcija koju treba da uzimamo u obzir. Mislim da treba postici dogovor i izvuci sto je vise moguce od zapada za priznanje kosova, da li to bio neki novac, dolazak njihovih kompanija bespovratna sredstva za neke bitne projekte ili nesto slicno sto bi nama obicnim gradjanima u Srbiji pomoglo da zivimo bolje. Treba staviti tacku na to i da nastavimo svako svojim putem u bolju buducnost uz medjusobno postovanje.
  • Budimo realni

    11.06.2022 13:18
    Ako zadrzavanje kosova znaci da ce zemlja ekonomski da stagnira ili da ce kvalitet zivota nas obicnih gradjana da opada umesto da raste onda nema smisla zadrzavati kosovo. Od kosova se ne zivi, ne placaju racuni, ne kupuje hrana, lekovi niti se odlazi na odmor.
    Da li mislite da je ljude iz npr. Holandije briga na kojoj su strani bili tokom ratova ili pod cijom okupacijom ili bilo sta. Pa nije, oni idu na more idu na zinovanje putuju po svetu, imaju svoje kuce itd. i uzivaju u zivotu u uredjenoj drzavi a za ostalo ih boli uvo.

    Pored svega toga hajde da razmislimo sta bi bilo ako bismo dva miliona nezadovoljnih albanaca vratili u granice nase drzave?

    Znaci ne govorim da treba da priznamo kosovo sto pre nego da treba malo da razmisljamo o buducnosti, o nasim zivotima i zivotima nasih potomaka. Sta je stvarno bitno za nas obicne gradjane, sta ce nam poboljsati zivot?
  • Panta

    11.06.2022 12:45
    Nebitno šta je ko rekao od analitičara, bitno je šta je ON obećao pognute glave u NE moje ime.
  • srbija

    11.06.2022 11:18
    persona non grate
    Gospodina Šolca proglasiti za personu non grate.
    Ovo je srbija a ne kolonija!
  • Iskustvo Perspektiva

    11.06.2022 10:44
    Prvorođeni do sada svaki put kada je mogao liderskom odlukom da poentira - odložio je donošenje odluke.
    Svaki put do sada kada je mogao da nešto dobro istrguje - to je uradio za sebe i svoju ekipu.
    Ono što savršeno radi to je da sludi ljude, pobuni ljude i da manipuliše a sada nam treba neko sa vizijom, uverenjem i hrabrošću.
    Pogrešan čovek u pogrešno vreme na pogrešnom mestu.
    Nisam optimista.
  • NS

    11.06.2022 10:41
    Dozvoliti Nemackoj da postavlja ultimatume je ravno ludilu. Sva zlodela koja su cinili I koja Jos uvek cine su zataskana. Priznanje Kosova je saglasnost Srbije za oduzimanje teritorije. Uvodjenje sankcija Rusiji, koja Nije priznala Kosovo kao drzavu, ravno je srpskom samoubistvu. Kroz celu istoriju Srbija Nije prepoznala prave prijatelje. Okretala SE srbomrscima kojima je za cilj unistenje Srbije I pravoslavlja. Vucicu dozovi SE pameti.
  • EvoOvako

    11.06.2022 10:40
    EU koristi
    Štap i šargarepu. Rusija je loša alternativa. Ovo je prekomplikovama tema za nas "male", jer mi smo lekari, vodoinstalateri, pekari, učitelji itd. i nemamo bezbroj savetnika i analitičara.
    Treba biti mudar i ne talasati, jer kada veliki ratuju, mali plaćaju ceh.
  • Proleter

    11.06.2022 10:15
    Nikad
    Nama su ispirani mozgovi sa Rusijom i putnom 10g.Šta da očekujemo, svako ko je iole informisan zna da je ova država bez vladavina prava, puno korupcije i kriminala ekologija 0 a vlast u rukama jednog čoveka. Država koja nezna gde su joj granice. Da ne nabrajam više. Pa EU nas ovakve nikad neće primiti.
  • A

    11.06.2022 10:12
    A
    A koji moj ga tupite kao niko nije znao i sada neki analiziraju itd! Priznanje Sankcije ili nam sledi izolacija! Referendum neka narod izabere i kraj price!!! Dosta je bilo i previse kao neke taktike! Gluposti!!!
  • Levat Sajmon

    11.06.2022 10:05
    30 i još 30
    Sa korumpiranim šarlatanima i pajacima , nikada nećemo ući u grupu organizovanih i pravnih država , a Kosovo i sve ostalo je tu kao pokazna vežba za put ka večnosti .
    E.U. se pravi naivna i tvrdi pazar sa postavljenicima tipa secikesa , don , navijač , plaćenik , diplomac... .
    Obostrani interes .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna