Autor: Danas

Info
19.08.2022.
08:38 > 09:48
Agroekonomista Žarko Galetin tvrdi da je potpuni promašaj to štu su se protesti ratara sveli samo na cenu suncokreta.
  • bora

    20.08.2022 07:45
    @ja
    Ne mogu tacno da vam govorim o cenama a 100% sigurno
    garantujem da je u SFRJ dogovoren odnos cena suncokreta i
    ulja 1:5.Mogu da predpostavim, a vreme ce pokazati da ce cena
    ulja biti 360 dinara.Cudno je da se trazi cena za suncokret iznad
    trzisne jer suncokret kao biljka najbolje podnosi susu.Videce ce
    mo da li ce se uopste otkupljivat suncokret po ovoj ceni.
  • Ja

    19.08.2022 17:35
    Zaista ne razumem i pitam ako neko zna, kolika je bila otkupna cena suncokreta pre par godina kada je ulje bilo ispod 100 dinara za litar ?
    Mozda u vreme kada se pojavilo iskon ulje pa su malo oborili cenu ne znam da li to ima veze ?

    Zna li neko racunicu koliko u ceni litre ulja u maloprodaji realno ucestvuju:

    - suncokret - poljoprivrednici (koliko od toga je trosak a koliko ostane zarada?)
    - uljare - proizvodnja (trosak / zarada ?)
    - trgovci (marze)
    - drzava / porez

    kako bi bilo dobro da za svaku robu imamo crno na belo prosecnu racunicu pa da vidimo ko u ovoj prici masti brke a ko propada.
  • Sirotinja

    19.08.2022 13:52
    Mucenici
    U svakom slucaju prevara koju ce platiti sirotinja_ovi u vlasti imaju ministarstvo za prevaru i laz ,pa tako lazu poljoprivrednike,penzionere,radnike,dok ih oteraju sa ulice,ili dok im(penzioneri)ne uvedu penale pa sad nemaju za lekove te ih 58000ima manje a bulumenta u bar 5 upravna odbora i krkaju li krkaju banicu
  • Rade

    19.08.2022 13:18
    @Aca
    Greska i to ogromna u startu druskane. SNS je vlast?
    To je MAFIJA ! ! ! Trgovina i uzgajanje droge, trgovina na crnom trzistu oruzijem, pranje novca od droge na nekretninama, povezanost sa Kavackim klanom... Ako to nije Mafija ja ne znam sta je. Sa mafijom se ne moze pregovarati... iskljucivo o uslovima njihove predaje. Jel mislite da ce oni na normalan nacin dopustiti da odu sa vlasti i da dobiju visedecenijske robije?
    Tesko ! ! !
  • s one strane duge

    19.08.2022 12:32
    a ovi bas grese jer neznaju
    greske vlade nesmeju se tolerisati, cim naprave gresku kao sto je bila zabrana izvoza poljo proizvoda u cenovnom piku na svetskom trzistu a nasi silosi PREPUNI, traba ih menjati. Napravili fatalnu gresku cime su OSTETILI prvo drzavu, poljoprivrednike i trgovce a veliku koristi nasim konkurentima koji su preuzeli nase trziste.
  • misko

    19.08.2022 12:22
    nesto se mora menjati, hitno
    treba da shvati i NAROD I VLAST. Vlast bira narod da bude sluga narodu. Kada jednom dodju na vlast misle da su bogom dani i da je narod tu radi njih. Treba ih menjati kao donji ves, svakodnevno, BEZ STRAHA.
  • /

    19.08.2022 11:27
    /
    pa se vi pitajte ko ih je organizovao, zasto su bili skupi traktori i zasto sada nije bilo batinasa
  • @srpko

    19.08.2022 11:26
    "Koliko tužna slika zaključka da je narod jednostavno, izvinite, bukvalno glup, i da ne može da se izbori za sopstvenu egzistenciju protiv vladajuće mašinerije. "

    Upravo tako. Glupi smo, neobrazovani i neodrasli.
    Uvek se traži neko da odlučuje umesto svakog od nas, da nam zadaje smernice, da nam kaže šta da radimo, da nas potapše po glavi i kaže "dobar si ti, mali, dobar si". Sve su to problemi koje svako od nas vuče od najranijih dana iz primarne porodice - koja je funkcionisala na isti način.

    Na žalost, dok se ozbiljno ne promeni mentalitet neće biti sreće ovde. A za to su potrebne generacije da se to desi, i to kada počne da se radi na tome. A mi sa patrijarhalnim srednjovekovnim sistemom i crkvom grabimo u nazad. Nekome je to direktno u interesu.
  • @Zebra

    19.08.2022 11:23
    pa nisu oni došli na vlast koju grozničavo čuvaju radi naroda, vec radi sopstvenog nekontrolisanog sticanja velikog bogatstva. Narod je u ovom filmu samo nužna scenografija što mu očigledno i odgovara, a s'vremena na vreme narod nesebično pokaže i ljubav do svoje vlasti jer razume koliko ova vlast želi da bude voljena. :) Vrtic srbija ni do zabavišta nije dorastao.
  • Jovan

    19.08.2022 11:20
    Običan narod gde spadaju i poljoprivrednici nije u stanju da se pokrene i izvede toliki broj traktora u isto vreme na više mesta. Kada se tako nešto dešava možete uvek biti sigurni da tom vrstom protesta diriguje neko iz vlasti. Narod nema nikakvu snagu i ne može da se izbori nizašta. Mi smo mali, slabi i preplašeni bez ikakve energije za ozbiljnu borbu. Srbija je mrtvo more gde se ne dešava ništa. Decenijama kopnimo pod udarom divljeg kapitalizma koji nas progresivno razjeda a staće tek kada opljačka poslednji pedalj zemlje i uništi zadnjeg čoveka na ovim prostorima. Srpska poljoprivreda jednostavno ne sme da se razvija i bude konkurentna. Može da se održava samo na nivou proste reprodukcije a sirovine se odavde moraju izvoziti jeftino gde će zaradu imati samo trgovci i prerađivači pod kontrolom režima. Seljaci kao i radnici u Srbiji moraju ostati slabi i zavisni kako bi se njima lako manipulisalo. Okvir se nikada ne menja povremeno se promene stranke i lideri na vlasti ali divlji eksploatatorski kapitalizam nivoa XIX veka uvek ostaje tu. Gde ćete bolji dokaz od toga da u Srbiji ne postoji ni jedna jedina stranka koja dovodi u pitanje kapitalizam i imovinske odnose u zemlji koja je deklarativno republika u vlasništvu svojih građana.
  • Miloš

    19.08.2022 11:06
    Pomoć struke
    Bez strategije i taktike, uz sve nezadovoljstvo, teško se moglo izaći na kraj sa državom. Trebalo je tražiti i pomoć struke.
  • Aca

    19.08.2022 10:22
    ZAŠTO STE DOZVOLILI SNS ?
    E moji poljoprivrednici, moji Vojvodjani, zašto ste dozvolili da vas SNS vlast organizuje, i preko svojih ubačenih doušnika i saradnika (npr. onaj lik iz Pančeva što su mu bila puna usta hvale Brnabićke, ministarstva i pomoćnika), izmanipuliše. Niste smeli odustati od blokada. Toliko ima puno visokoobrazovanih zemljoradnika mogli ste se bolje organizovati, postaviti zahteve i ne odustajati do ispunjenja.
  • Nemanja

    19.08.2022 10:20
    Bas kao sto sam neki dan predvideo.
    Mnogo buke ni oko cega.
  • srpko

    19.08.2022 10:08
    neuspeh naroda
    Koliko tužna slika zaključka da je narod jednostavno, izvinite, bukvalno glup, i da ne može da se izbori za sopstvenu egzistenciju protiv vladajuće mašinerije. Dozvole sebi da njaknu ceo narod blokadama i da sve gori od blokada i njihovih zahteva, ok, podržavam to, kako god da je bilo, i na kraju ih i oni zavrnu a i oni sami sebe zavrnu, i vraćaju se na početak, poniženi i pokošeni jer su sami sebi dozvolili neuspeh.

  • Zebra

    19.08.2022 10:00
    Da li su ikad SNS paraziti uradili ista dobro za ovaj narod?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna