Autor: Danas

Info
15.10.2022.
18:28
Sa početkom ove školske godine stiglo je i povećanje cena u studentskim domovima i restoranima, prvi put posle devet godina, kako je saopštilo Ministarstvo prosvete.
  • Primus

    16.10.2022 14:03
    nego.. vidite, ove godine ste upisali 45 000 novih studenata. Inače, završenih sa osnovnim studijama i master studijama i onih koji su još uvek u procesu studiranja, kao i starijih generacija sa fakultetskom diplomom, ima bar DVESTA HILJADA. Da vam kažem nešto.. NE TREBA SRBIJI VIŠE NI JEDAN SA FAKULTETSKOM DIPLOMOM ! NEMA POSLA ! Vi, mladi ljudi, hvatajte se zanata i radite, ne mučite više sirote roditelje koji su prošli sve najgore što se moglo proći, kao i ova država ! Hvatajte se za zanate, radite u pekarama, fabrikama, prodavnicama, građevini, komunalijama itd.. Za to vam je dovoljna OSNOVNA ŠKOLA!
  • 9

    16.10.2022 08:54
    Ukinuti
    besmislene studijske smerove kojekakvih
    "čunkologija" i menadžmenta pa preostalu
    kintu raspodeliti na smerove koje tržište
    "prepoznaje" i neće biti manjka novaca .
  • Mm

    16.10.2022 08:45
    Mm
    Nije vam ovo vise Socijalizam gde se besplatno skolovalo! Mnogi ce ostati uskraceni skolovanja jer ce to biti privilegija bogatih! Mladi ovo vide i vide roditelje kako se muce i rado beze iz ove zemlje sa srednjom skolom...jer i da zavrse fakultete iskreno sta ce i gde ce...ili u sns ili..ovako za taj period zarade pristojno i spase sebe!
  • Dugine boje i oblaci

    16.10.2022 06:49
    @Djany

    Nisu svi studenti zalazili u separe i šteta je što ih tako doživljavaš. Neki studenti su prepoznali svoju ambiciju i žele da je usavrše, provuku kroz težak državni sistem. Lično sam radila na njivi svaki dan ( znači, i nedeljom ) svake godine po 4 meseca, od kada se završi semestar pa sve dok ne počne. Kada je bio pljusak, krili bismo se ispod prikolice, dok pređe u slabiju kišu. Nijedan ispit nisam ostavljala za oktobar. Završila fakultet na vreme, primala stipendiju. I da, bio mi je to jedan od najstresnijih perioda u mom životu. Kada mi je kartica za menzu bila prazna, odlazila sam u menzu sa kesom da pokupim izrezani hleb. Tako da, to što si napisao, malo boli mene, koja se snalazila zaista kako sam mogla. Ali, neću te lagati, da sam tim devojkama što zalaze u separe, zavidila. Mislim, borim se i danas, iako sam u inostranstvu. Sinoć sam na ulici dala jednoj beskućnici toplu hranu. Nemoj sve pojedince svrstavati u jednu grupu, jer, veruj mi, zaista ne znaš....
  • Mara

    16.10.2022 05:39
    Ovi neće pametne. Kad dođe rat u naše krajeve, studenti će postati noćne hijene.
  • Djany

    15.10.2022 23:48
    Demagogija
    Vi to zovete udar na dzep? Pa to vredan covek zaradi za jedan dan - samo, treba kafice i separee zameniti sa radionicom, vocnjakom . . . Dakle, demagogija!
  • Nana

    15.10.2022 23:32
    @Neusatz
    Kada sam ja studirala početkom '90 na FTN-u su postojala samo četiri faxa i desetke su bile misaone imenice, isto kao i skripte, nekakve skraćene verzije, po kojima se polažu ispiti. I da, tada su studenti bili mnogo solidarniji međusobno što svi vi po bolonji očigledno niste sposobni. Borite se samo za svoje d....., bez iole svesti o društvu oko sebe, kao sad u ovom slučaju, pravi ste odraz društva. Znanje vam je takođe diskutabilno, to se vidi u svim sferama društva. Varaju se svi koji misle da ne znaju samo sega mega fakulteti, državni su na dobrom putu da ih stignu. Koji je ono UNS na poslednjoj listi, beše ispod 1500 mesta?! Pa kako kada proseci nikada veći u istoriji univerziteta, kao ni više mladih dr.
  • xqt

    15.10.2022 23:01
    vučić - za našu decu
    To neće da pogodi one koji studiraju u inostranstvu. Znači nije udar na sve studentske džepove.
  • Zebra

    15.10.2022 22:34
    Pa studenti su mahom pametni, nisu glasači. Sem onih koji preko veze upadnu u dom.
  • Neusatz

    15.10.2022 21:59
    Studirao sam pre 10 godina, problema nisam imao nikakvih, ni prvobitni kredit nisam morao vracati zbog proseka, posle sam na kraju cetvrte godine osnovnih imao i Dositeju, kako je danas ne znam, ali nekako sumnjam da dobri studenti imaju problema, a neko sa prosekom od 6.90 i 10 prenesenih ispita na cetvrtoj ne bi trebao da ima isti tretman kao neko ko ima prosek 9.60 i sve cisti na vreme. Izborite budzet, dobar prosek i stipendije i mirni ste, ali isto tako, sa druge strane, fakulteti nabijaju besmislene troskove i domovi i menze MORAJU biti bolje opremljeni i imati bolje uslove. To isto kao oni veciti od 40, neki i 50 godina skoro sad, sto kukaju da im se produzi studiranje, pa druze ti da si hteo da zavrsis fakultet zavrsio bi ga do sad, makar ucio i jednu stranicu dnevno.
  • Bojan

    15.10.2022 21:53
    ludilo
    Zeton za escajg .koje ludilo...jedi rukama mraleeee......
  • Nina

    15.10.2022 21:11
    Pamet
    A pa studirace samo mamina i tatina deca ns privatnim fakultetima,i eto novih strucnjaka...sta je problem...
  • Limanac

    15.10.2022 20:16
    Ne vidim nikakav problem, uskoro omladini stize 5000 dindzi.
  • Laza

    15.10.2022 19:18
    A udar na moj džep? Nisam student.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna