Autor: Janis Varufakis

Info
03.01.2023.
15:00 > 14:37
Ovo nije rasprava o tome može li se Rusiji verovati da će poštovati bilo kakav budući mirovni sporazum s Ukrajinom.
  • Bucko

    04.01.2023 04:31
    Nepostojeca dilema
    Evropu nece predstavljati niko, jer pregovora o ratu u Ukrajini nece biti. Nakon priznanja Merkelove i Olanda, sa EU pregovara samo onaj ko nema druge realne opcije, ko je duzan i ruzan, opkoljen, napola pridavljen "slobodnim" medijima, delimicno okupiran, drasticno korumpiran - jednom recju: Srbija.
    Rat ce se voditi do sloma americkih neokonzervativaca, kao sto se vec desilo tokom Vijetnamskog rata. Milioni Ukrajinaca ce izginuti, ali Zapad boli samo kad njegovi gradjani ginu, bas kao i u Vijetnamu. Cim pocnu veci antiratni protesti u SAD, bice jasno koliko je sati. Bajden za sad kontrolise strajkove i proteste, videcemo dokle.
    Kad se rat zavrsi, Evropa ce biti u malo boljem stanju nego 1945, ali oporavka nece biti, jer ce se epicentar ekonomske i svake druge aktivnosti premestiti u Aziju, a u perspektivi u Afriku, jer su to kontinenti sa puno resursa i radne snage, a nisu zahvaceni ratom. Evropa ce biti muzej na otvorenom i nista vise.
  • dule

    03.01.2023 21:27
    carj
    03.01.2023 • 20:11
    Putin je novi Hitler, putinova Rusija je fašistička država (nažalost).
    Nikakvi mirovni pregovori neće napraviti Putina manjim Hitlerom, a militarizovanu Rusiju manje fašističkom.
    Agresivni diktator mora završiti isto kao Hitler, njegova zemlja mora se suočiti sa zločinima koji već uspela napraviti u Ukrajini i platiti odštetu.
    Bez ovog mira u Evropi biti neće.



    Ako zaista verujes u ovo sto si napisao, onda je jedino posteno da lepo odes u Ukrajinu i pridruzis se oruzanoj borbi. Sve manje od toga bi bilo istinsko licemerje.
  • carj

    03.01.2023 20:11
    Putin je novi Hitler, putinova Rusija je fašistička država (nažalost).
    Nikakvi mirovni pregovori neće napraviti Putina manjim Hitlerom, a militarizovanu Rusiju manje fašističkom.
    Agresivni diktator mora završiti isto kao Hitler, njegova zemlja mora se suočiti sa zločinima koji već uspela napraviti u Ukrajini i platiti odštetu.
    Bez ovog mira u Evropi biti neće.
  • B

    03.01.2023 20:04
    V
    Tko je gledao "Top lista nadrealista"Sve su pogodili "Istocno&Zapadno Sarajevo"kao i zadnja epizoda kada "Posljedni Bosanac"dolazi za evropski stol a EU "Gospoda"zapocimaju svađu .Gospodin analiticar je spomenuo podjele između katolika&protestanata ,zaboravlja jos uvjek djelomicno pravoslavne zemlje plus Rusija Bjelorusija,,zaboravlja MILIONE mladih muslimana u centru evrope bez hriscanskog indetiteta...MISLIM DA EVROPA NEMA STA PLANIRATI dovoljno je "pustiti vodu"
  • Nervozni glasač

    03.01.2023 19:37
    Мени се чини да ту никакве обнове неће бити. Биће то черупање и улагање у отету земљу и ресурсе. САД ће узети највећи плен јер су они највише и улагали у оружани подухват. Оно што остане од Украјине биће пре колонија него чланица Уније.
  • Ns

    03.01.2023 16:37
    Rat ce se opet zaustaviti negde nasred Nemacke.
    Ukrajna je samo 1. epizoda u podeli sveta izmedju Amerike i Kine!
  • andrija

    03.01.2023 16:32
    Masta moze...
    svasta tako da smo jos daleko od mastanja o nekom primirju ili prekidu
    rata u Ukrajini koju pedeset i nesto stranih drzava snabdeva i pomaze direktno ili indirektno na celu sa Amerima dok za Putina nema vise opcije nazad samo napred...
  • SLK

    03.01.2023 16:11
    Konacno
    razuman i sa dobrom analizom tekst, ne obojen mrznjom ni prema kome. Kako ga objaviste, da mi je znati?
  • hm

    03.01.2023 15:35
    samo kažem
    engleski trilion je bilion na srpskom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna