Autor: Insajder

Info
15.01.2023.
12:13
Očekujete li da će Hitna pomoć doći kada je pozovete? Često, onda kada je za to prekasno, više od milion građana shvati da nema pristup adekvatnoj službi hitne pomoći, i to uglavnom u manjim mestima.
  • samo

    16.01.2023 10:35
    pitam
    da li postoji išta što ova vlast neće morati da uradi , msm urađeno što nije za 50 godina (realno) , a toliko toga će još uraditi ...
  • Primarius

    15.01.2023 18:49
    Hitna
    Urgentna medicina je vrlo važna grana medicine,jedna od najvažnijih.
    Odgovornost od trijaže,reanimacije,zbrinjavanja infarkta,inzulta,saobraćajke,porodjaja na terenu,kome.Ako Vam ne daj Bože,dete bude životno ugroženo-prva karika su ti lekari i njihov tim.Niko nema tako veliku odgovornost,a van je zdravstvene ustanove.Moramo ceniti mnogo više ove ljude i to im pokazati u materijalnom smislu.
    Hitna ne može da radi sve i svašta,postoji izabrani lekar,služba kućnog lečenja za nepokretne,a trebalo bi da postoji i palijativa.Znači,ne rasporedjuju se svi pozivi (što predlagač imputira),nego se urgentne ekipe usmeravaju na urgentne intervencije,po priotitetima.
    Za sve ostale koji zovu 194,postoje ambulante .Ljudi treba ponovo da krenu kod lekara opšte prakse na pregled i dijagnostiku.
  • Steva

    15.01.2023 17:35
    sramota je kako nam dobro ide
    Pa,nedavno smo čitali vest da se u Kragujecu,čini mise odlažu operacije zato što ne radi lift pa nema ko da snese pacijenta do operacione sale,ali ne marite zato ćemo imati nacionalni stadion,pa muzičke fontane,pa spomenike,pa crkava po dve tri u svakom većem gradu srbije.
  • SIZ

    15.01.2023 15:03
    Zakon je loš, kakvo insistiranje na dolasku ekipe ????? Da li ste normalni?

    Dalje, novosadski i beogradski zavod ne rade isti posao, ni blizu…. Beogradski radi približno onome sto bi i hitna trebala da radi, novosadska radi 80 posto posla opšte prakse jer je narod razmazen i neće do ambulante ili u uc!!! Tako da nije sve u broju ekipa i broju stanovnika nego u količini i vrsti posla koji obavljaju


    Drugo, zakon je zastareo ne gleda 10, 20 godina unapred, ma nije ni za ovo vreme…


    Ne znam ko je ovo pisao, ko su ti ljudi, ali iz struke teško da su !!!!
  • Dragan

    15.01.2023 14:37
    ah
    u novom Sadu nema hitne pomoći. Bio nekad i dežurni lekar ni to ne postoji. Ko ke dao za pravo da diletant sa telefona određuje šta je hitno ¿šta ćemp sa kritičnim sžučakem kad pacijent nije u stanju odgovoeiti. Za lažne pozive ima leka ko hoće npn stop pomoč mora da pgijavi svoj jmb kao i br telefona l odma se zna ko zove.
  • Lekarsko dete

    15.01.2023 13:51
    Kada bi sve što nije dobro moglo biti uređeno zakonom... Svet ne funkcioniše tako. Potrebno je više para, više para, i opet više para. Ne za zgrade, kongrese, kola, nameštaj, već za ljude. Medicinu, kao uslužnu delatnost, nose ljudi. Više specijalista, više opšte prakse, i više preventive.
  • Инспектор Вишекруна

    15.01.2023 13:46
    Људи
    једва стигох до изабраног лекара да отворим боловање, када ми је било неопходно. А снимања, лекове, специјалисте до којих је практично немогуће доћи у року боловања које може да препише лекар без комисије, платио сам из свог џепа!
  • pajo patak

    15.01.2023 13:32
    zato su dobili 1
    194, kao policija 192, vatrogasci 193; u svim civilizovanim zemljama sve hitne službe su na jednom broju, i u njima mogu da rade samo državljani istih. Takođe, regionalno su podeljeni i dužni su da u roku od najviše 15 minuta budu na prijavljenoj adresi; ali, ako se po zapisniku potvrdi da je poziv bio, ne lažan, nego bez razloga, sledi račun pozivaocu, koji mora da se plati u zakonskom roku. Za lažan sledi krivična prijava.
  • Baltazarius

    15.01.2023 13:28
    to treba uvek svi da imaju
    24/7...
    Hitna pomoć da radi po Hipokratu!


  • Lala

    15.01.2023 13:17
    uh
    Neš dobiti lekara preko hitne jer dispečer daje prognozu , pa gde to ima , težak napad žuči je procenio da nema potrebe za hitnom intervencijom da bi sutradan došavši kod interniste dobio uputa za hitnu sa dvesta iz mesta , normalno pala je operacija , žučna kesa izvađena .
    Pa ti sad vidi ko ti određuje prioritete .
  • /

    15.01.2023 12:46
    /
    kakav spin sa ustanovljenog protokola.
    pa bio je clanak u kome su se pravdali da pored telefona call centra imaju spisak kada i KOME izlaze na lice mesta.

    to se u srbiji nece promeniti

    zlatna ribica pamti duze

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna