Autor: Beta

Info
25.01.2023.
10:46
Advokat Rodoljub Šabić ocenio je da je odluka Vlade Srbije da iz Nacrta Zakona o policiji ukloni mogućnost policije da bez naloga suda ulazi u stanove - dobrodošla, ali nedovoljna.
  • Slovenac

    25.01.2023 11:57
    Ovako je u Sloveniji
    Део поступка издавања личне карте у Словенији
    У службеној евиденцији се не чувају отисци!!!!!!!

    "..Ко може да види биометријске податке?
    Слика лица и отисци прстију могу се користити само за проверу аутентичности личне карте и идентитета носиоца личне карте приликом преласка државне границе.
    Подаци о узетим отисцима прстију не воде се у службеној евиденцији и бришу се након уручења личне карте. .."

    "..Приликом подношења захтева узимају се и два равна отиска прста од грађана старијих од 12 година . Отисци прстију се чувају у евиденцији издатих личних карата до уручења личне карте, али не дуже од 90 дана од дана издавања личне карте. Након брисања из евиденције, они ће бити исписани искључиво на чипу на картици. .."

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna