Info
03.03.2023.
10:41
Pre nekoliko decenija proizvođači su počeli da u nekoliko navrata u godini izbacuju neznatno poboljšane verzije računara i drugih mašina.
  • Anonimus

    04.03.2023 09:13
    Da bi se prestalo sa bacanjem mobilnog ili kompjutera čim se desi prvi kvar potrebno je da se razviju proizvodnja i distribucija kvalitetnih rezervnih delova.
  • S' ponosom

    03.03.2023 15:02
    proizvedeno u Srbiji
    Mikrotalasna Ei Niš, upravo ulazi u četrdesetu! godinu rada. Grejala sve i svašta za troje dece, sad greje našoj deci.
  • Ha

    03.03.2023 13:24
    Opravka 9000
    sa garancijom pola godine samo na ugrađene delove. Isti novi uređaj sa dve godine garancije manje od 13000 sa uključenom dostavom do kuće.
    Nisam mnogo razmišljao!
    Od starog mobilnog sam odustao jer se ne može naći kvalitetna baterija, jedino se mogu naći preko oglasa bez garancije i traju onoliko mesec koliko je originalna trajala godina.
    Ne patim od novoga ali...
    I na kraju onda bi trebalo zabraniti mobilne i druge uređaje sa integrisanim baterijama.
  • Markes

    03.03.2023 12:17
    Veš mašina
    Kupili smo pre 6 godina novu veš mašinu. Dvoje male dece znači radila je skoro svaki dan. Pre nekoliko dana počela da škripi i čangrlja. Danas došao majstor i kad je nabrojao šta sve treba da se menja cifra došla do 100 evra. Kaže bolje kupi novu. Imaćeš 5 god garancije. Ovu ako popravimo za godinu dve opet će biti nešto za popravku. Zaključak. Proizvodjači su ti koji treba da se vrate na staro i proizvode kvalitetnije pa neće biti ni potrebe za bacanjem. Ali neće dok ih neko na to ne natera.
  • Laloš

    03.03.2023 12:01
    Mi još u kući koristimo Gorenje mikser koji je proizveden 1978. i radi kao švajcarski sat. Moja baba je koristila mašinu za veš Candy koju je kupila 1969. godine do 2002. kada je umrla a šporet Sloboda Čačak je kupila 1958 i do njene smrti je bio u upotrebi. Svi ovi proizvodi su ozbiljno plaćeni u svoje vreme i morali su da se dižu ozbiljni krediti za njihovu kupovinu. Danas postoje timovi inžinjera koji smišljaju i programiraju greške u proizvodima da posle određenog broja ciklusa dođe do prestanka rada i to je zastupljeno u svakoj industriji od automobilske do mobilne telefonije svaki ali svaki proizvod ima programiranu grešku. Razlog je smanjenje cena i povećanje proizvodnje ali prešli smo limit planete koliko može da da resursa i proguta zagađenja. Biduće generacije će morati da se vrate na sistem skupog i dugotrajnog proizvoda.
  • Blago nama

    03.03.2023 11:33
    Jos samo da izmislimo tocak, toplu vodu i rupu na saksiji i pobedili smo xD
  • Zemlja čudesa

    03.03.2023 11:14
    Nemoguća misija
    Primer: desktop računari
    Ovi uređaji, koji su relativno jednostavni za nadograđivanje, završavaju na deponiji zbog nedostatka kompatibilnih delova. Stalno se menjaju slotovi za memorije, procesore i grafičke karte, a operativni sistemi su tendenciozno sve zahtevniji. Dokle god krupni kapital bude u mogućnosti da pljačka ljude na ovaj način nema ništa od ekologije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna