Autor: Tanjug

Info
01.04.2023.
12:04
Gradsko veće Sombora donelo je odluku da se raspiše javni poziv za sufinansiranje pojedinih mera za povećanje energetske efikasnosti.
  • zy

    02.04.2023 11:57
    Moj brat ima panele i zadovoljan sa njima
  • Marko

    02.04.2023 05:58
    Idemo napisati realnost solarnog sistema.
    Solarni sistem kosta za privatnu kucu cca od 3-5000 Eura sa tim, da morate da znate, da akumulatori se menjaju barem svakih par godina u proseku izgube na amperazi nakon 3-4 godine.

    Koliko mozete placati struju sa 5000 eura izracunajte sami za sledecih koliko godina? Solarne panele itekako treba sa Vojvodjanskim peskom kojeg ima svuda redovno cistiti i ne samo brisati jer ce izgrebati zastitno staklo. Jedini isplativi sistem je onaj koji se sa malim motoricem okrece prema suncu jer fiksna montaza ima samo par sati 35% iskoristivog sunca na panele pod raznim uglom. Panele koje nama uvaljuju su najslabija kvaliteta iz Kine a o tome jednom drugom prilikom.
  • Zanimljivo

    01.04.2023 13:38
    Je da
    Ama baš niko ne priča o tome da se površina panela mora čistiti posle svake kiše, i redovno od prašine, jer efikasnost slabi sa svakim zaprljanjem... A ekipe koje se bave time trljaju ruke, kupaće se u novcu koji će neznajućim vlasnicima panela umanjiti ili poništiti isplativost sistema.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna