Autor: Beta

Info
04.05.2023.
08:03
Pre 43 godine, 4. maja 1980, umro je doživotni predsednik SFRJ Josip Broz Tito, vođa jugoslovenskih partizana u Drugom svetskom ratu i lider Komunističke partije Jugoslavije.
  • Vodja hrvatskih

    04.05.2023 17:37
    komunista J.B.T.
    Pionir@ ja se s tobom kao Hrvat ne slazem. Ja Hrvatsku ne dozivljavam kao banana drzavu, jer to ona nije, niti kao malu drzavu jer nije ni to, vec kao clanicu EU, NATO pakta, eurozone i Sengena, kao relativno bogatu drzavu jer i jesmo takva drzava, a sigurno cemo napredovati u narednih desetak godina do jedne zemlje iz koje se nece odlaziti vec u koju ce se dolaziti. Vec danas smo medju 15 najbogatijih drzava EU, a jos cemo ici naprijed jer imamo briljantne prednosti, prije svega veliku i lijepu obalu koja je sama po sebi tvornica novca. Sta se tice Tita koji je bio hrvatski i jugoslavenski komunista, hvala mu za antifasisticku borbu zbog koje imamo danasnju Hrvatsku koju su hrvatski branitelji obranili u Domovinskom ratu. Jednopartijski sistem ne podrzavam, a posebno to da nije mislio sta ce se dogoditi nakon njegove smrti. Mozda je i mislio Ustav iz 74' ali to nije bilo ni priblizno dovoljno za izbjegavanje rata. Jednostavno se nije smjelo dogoditi da oruzje ostane kod jednog naroda, kod Srpskog naroda i zbog toga je i doslo do onako krvavog rata. To nije ni bratstvo a jos manje jedinstvo. Tim veci je paradoks da smo mi kao najbogatija republika dobili samo ono koliko smo uspjeli ukrasti a najvise smo izdvajali za tu JNA. Vi Srbi cete krenuti naprijed tek onda kada priznate sebi da ste na tu Jugoslaviju gledali kao na veliku Srbiju sa laznom licnom kartom. Ne svi, jasno, ali elita i ekipa iz JNA 100% jesu. I onda kada se ostavite BiH i CG. Kosovo je otislo, znate li to ?
  • Anti Putin

    04.05.2023 16:14
    Ziveo Drug Tito
    Sta kazu rusofili?
    Tito je jedini imao m..a da rusima kaze ne sto u to vreme cak ni ameri nisu smeli.
  • Sabahudin

    04.05.2023 15:00
    Omerović
    Hvala Vam jer sam se osećao kao čovek
  • YU

    04.05.2023 13:16
    Večna slava
    Hvala za bezbrižno detinjstvo !
  • vladaNS

    04.05.2023 11:34
    ?
    Da je sreće pa da ovaj čovek ustane na jedno šest meseci da napravi reda. Pozdrav iz Vojvodine
  • v

    04.05.2023 11:04
    Broz
    Posle njegove smrti nacionalisti svih vrsta rasturili su zemlju, stvorili nove banana drzave i evo u Srbiji su i dalje na vlasti.
    Tile, hvala na svemu .
  • Milos

    04.05.2023 11:04
    Milos
    Hvala ti Druze TITO na bezbriznom detinstvu,odrastanju,Skolovanje,poslu,stanu,zdravoj porodici!!! Neka ti je vecna SLAVA i HVALA na svemu!!! Posle tebe POTOP u svakom SMISLU!!!
  • Ha

    04.05.2023 09:18
    Hm
    Dragi Tito! Za vreme tvoje vladavine poštovali se drugarstvo, nastavnici. Bilo je mira, imali smo zdravstvo i radna mesta. Umro si ti, umrlo je vaspitanje i obrazovanje u školama. Pocivaj u miru.
  • Pionir

    04.05.2023 09:00
    Druže Tito neka ti je večna slava i hvala zato što smo samo u tvoje vreme imali ozbiljnu državu. SFRJ i pored svih mana koje je imala još uvek deluje kao rimsko carstvo u odnosu na sve današnje banana republike nastale nakon njenog raspada. Od svetskog državnika i velike zemlje spali smo na lokalne balkanske diktatore iz malih kolonija na rubu Evrope. Nismo bili za bolje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna