Autor: Danas

Info
04.05.2023.
09:37 > 18:52
Povodom tragedije u beogradskoj OŠ "Vladislav Ribnikar", postavlja se pitanje zašto tinejdžeri imaju osećaj da mogu da ponesu pištolj u školu i pucaju na ljude.
  • Jakov Popovic

    05.05.2023 06:04
    Detelinara
    Komsija ima pistolj, pretio je sa njim drugom komsiji, policija ga samo privremeno dok traje sud oduzela pa vratila. Nikad nije odgovarao za pretnje jer mu je Techa bio Milicajac. Toliko o procesu u Srbiji. Kad bi dobio par godina zatvora i oduzeta licenca za pistolj nikad mu nebi palo na pamet da preti bilo kome. DRugo pitanje je ko nosi pistolj i ko ga ima? Kukavice, olos, lazovi, prevaranti, nasilnici koji nemaju cistu savest. Posten narod nema pistolje.
  • milenko

    05.05.2023 04:35
    Eto
    Nisu hteli crvenu petokraku, hteli su kokardu.
    Nisu hteli partizane, hteli su četnike.Mrska im je bila "komunistička" JNA, stvorili su zato Arkane, Bokane, "kapetane Dragane", "Srpske garde", "Tigrove", "Škorpione", "Bele orlove" i "Crvene beretke.Umesto "Nevena", "Vage za tačno merenje", "Muzičkog tobogana" i "Hita meseca", sada imaju "Zadrugu", "Parove", "Zvezde Granda" i "Ćirilicu".Umesto Branka Ćopića, Jove Zmaja i Milutina Milankovića, imaju Dejana Lučića, Acu Lukasa i Željka Mitrovića.
    Etiopija, Gana i Sudan lansiraju satelite, oni grade crkve, krstače i jarbole.

  • Jedina

    04.05.2023 23:28
    Jedino je RALE ovde rekao nešto realno. ostali se prave ludi, kriv im ovaj onaj, vlast, tv i tako to. Da je do toga, svi bi ovo radili, ne samo jedan dečak. Ne rade svi, znači nije do toga. U srednoj medicinskoj su bile tuče kad sam ja ipla u školu, o ostalim školama da ne pričam. Od devedesetih se počeli zapošljavati najgori kao nastavnici i učitelji.
    Možda je dečak jednostavno takav rođen, možda je vršnajčko nasilje pa je ubio njih umesto kao jadni mali Aleksa što je sebe ubio.
    Da treba menjati stanje, treba. Najkrivlji su oni koji sve rade nepotizmom, kumstvom i slično. Oni upropaštavaju društvo.
  • zztop

    04.05.2023 23:19
    Pa svaki dan neko u srbiji bude uboden, upucan ili pregažen, eto tako smo došli dovde...
  • hm?

    04.05.2023 23:07
    Pre 11 godina narod je odlucio da mu je lose i poverovao je da ce biti bolje. Niko ne kaze da je pre 11 godina sve bilo dobro, ali sigurno je bilo bolje nego sada. Tokom tih 11 godina sled dogadjaja nas je doveo do ovog juce…
  • Jovana

    04.05.2023 23:05
    I Sta cemo sad?
    Izmedju ostalog i time sto ne postoji nikakav mehanizam za sprecavanje vrsnjackog nasilja. Zrtve su prepustene same sebi, a kad se deca grupisu pod vodjstvom par glavnih "zlostavljaca" krece jedan dugorocni linc deteta zrtve. Blaza verzija je potpuno izopstenje iz razreda, ili cele skole, i ignorisanje, a jaca konkretno maltretiranje ponizavanjem, batinama, sramotnim snimcima itd. To je koliko se secam sve u redu u Srbiji. Zrtve, ako neko i resi da se umesa, eventualno premeste u drugi razred, ali to retko kada pomogne jer se u skolama svi znaju. Time se opet kaznjavaju zrtve a ne zlostavljaci. Posledice su poprilicno trajne i vuku se kroz odrastao period, nekima i za ceo zivot. I sta cemo sad? Sta dete koje je zlostavljano treba da ucini? Nemocno je na sve moguce i nemoguce nacine. Ako je jaceg karaktera, istrpece dok ne prodje skola. Ako nije, puci ce i povuci se u sebe, ili se ubiti (sto se vec skoro desilo) ili ubiti druge. Biti dobar, zaista dobar u necemu u Srbiji je fatalno i kad si odrastao a ne kao dete. Gomila odmah krece da te lincuje jer je biti odlican djak (i drugaciji) greh - tako nas uci drustvo. "Sta hoce ti streberi, kad ce meni tata svakako da nadje posao preko veze?". Ovakvi stavovi vladaju od prvog razreda osnovne pa do smrti jer je celo drustvo takvo. I kad se streber zadesi u telu psihicki nestabilnog decaka koji ima pristup oruzju - sta cemo sad? Pitate se kako znam sve ovo? Zato sto sam bila jedna od tih strebera.
  • 313z

    04.05.2023 22:34
    Desilo se iz čista mira
    Tzv premijerka kaže da sistem nije zakazao. Godine besmislenih, izgubljenih ratova, uništenje demokratije u začetku i dolazak frankenštajn radikala na vlast pod vođstvom gorih od najgorih, uništavanje morala, etike, državnih institucija, sistema vrednosti nema nikakve veze sa ovom, najnovijom katastrofom tvrdi ledi od Jarkova.
  • @Darkoni

    04.05.2023 22:01
    Sta pricas bre ti, kakve pokretne mete, takticke simulacije, lik usao u skolu i pucao kako je naisao na koga, cuvar, dezurni, djaci na casu, ostali su krenuli da se krecu tek posle masakra
  • DonJuan

    04.05.2023 21:41
    Pa, trudili smo se svojski da uvek biramo one najgore da nas vode i tako razvalili drustvo do kraja.
  • Bane

    04.05.2023 21:34
    Ako su deca u istom razredu, nisu nužno drugovi i drugarice.
  • bota

    04.05.2023 21:07
    vucicu svaka cast
  • MiRa

    04.05.2023 20:48
    zalosno
    Kakvo nam je drustvo jos nam i dobro ide...Samo zadjite po ulazima da cujete iz koliko stanova urla zadruga i nista vam vise ne treba...Roditelji bulje u zadrugu, deca u telefone, nikakve komunikacije izmedju roditelja i dece nema, prakticno se sami vaspitavaju pa sta ispadne od njih. Cast izuzetcima, ali vecina je takva kakva jeste.
  • SSI

    04.05.2023 20:28
    Niko živ se ne seća tolikih nesreća za jednog vezira...
  • Miko

    04.05.2023 20:23
    Kako smo došli dotle da đak ponese pištolj u školu i puca u drugove i drugarice? Korak po korak drugovi,na žalost,godina za godinom glasanje za iljadarku,crvena za gospodju,rijaliti i dalje u toku,što u skupštini što na tv. Da ne piśem,nema dovoljno mesta za sve śto bi hteo da napiśem. Nek počivaju Andjeli mili .
  • Deki

    04.05.2023 20:22
    Deks
    Dosli som sistematski prvo Slobodan Milosevic ratovi,posle demokrate ubistvo premiera Drzave posle njih Alexandar Vucic doveden da zavrsi raspadanje srbije!Prikazivanje pre samo par meseci odsecanje glava ruka mljevenje ljudi a potom mafijaski filmovi i uzuvo blud razvrat,sodom i gomora na tv sa drzavnom frekvencom i nikome nista ne smeta sta ocekivati od drzave koja se raspada a za sve smo krivi iskljucivo mi gradjani treba da nas je sramota
  • Reintje

    04.05.2023 20:11
    Pogubna tradicija
    izjednacavanja muskosti sa baratanjem oruzjem. Uvlacenje deteta, muskog naslednika, u neuobicajenu ostrascenost jednog lekara za oslobadjanjem svakodnevnog stresa gadjanjem u metu, potencijalno zivu. Zamena roditeljske paznje i emocionalne bliskosti materijalnim dobrima. Psiholoski najranjiviji period ljudskog zivota - pubertet.
  • w/e

    04.05.2023 20:08
    wat
    Sigurno se desilo preko noci i nema nista sa nemogucnoscu institucija da sprece vrsnjacko nasilje, koje valjda ni ne postoji sudeci po izjavama.
  • Sal3

    04.05.2023 19:58
    Prvo smo većinski izabrali takvu vlast. Onda su deca rasla u ambijentu koju je takva vlast generisala i sad ulazimo u fazu kada su ta deca dovoljno porasla da mogu sama da pokažu šta smo ih naučili. Ova zemlja je dobila baš ono što je i tražila.
  • Vule

    04.05.2023 19:48
    Nismo "mi" dosli do toga, nego jedan decak.
  • Tako

    04.05.2023 19:43
    Lako
    Za saku dolara, eto kako...od prvog do poslednjeg politicara.Sve sam rekao. Sistematsko urusavanje naseg bitstvovanja na ovom prostoru, uz punu podrsku potplacenih politicara.
  • Darkoni

    04.05.2023 19:41
    Klinac nije mogao u streljani da stekne iskustvo da sa takvom preciznošću, kao što je počinjeno, ubije svoje drugare. On je morao proći obuku "airsoft", vojno taktičku simulaciju, uvežban je za pokretne mete -ljude. Neko iskusan ga je obučavao. Ko i zašto. Da li je to mogao sam da uradi? Ovde nešto ne štima.
  • Slavko

    04.05.2023 19:38
    Za sve su krivi prvo roditelji pa onda društvo,prava deteta i ostale gluposti.Batina je iz raja izašla.
  • rale

    04.05.2023 19:31
    Svi se prave naivni, kao da niko ni jednu školu nije završio u Srbiji. Kod mene u srednjoj školi je pre 20 godina bilo svega, čak sam i jednom prilikom video lika koji je doneo u rancu pištolj, verovatno da bi ispao faca u lokalnoj ekipi. Na kraju smo imali i scenu masovne tuče u školskom dvorištu za vreme velikog odmora koja je završrena izbacivanjem glavnih počinitelja. Srednje škole su nam mešavina zatvora i ludnice.
  • Goran NS

    04.05.2023 19:31
    Lako smo dosli do ove tacke. Mi narod smo krivi, a vlast je sve ucinila da ne bude tako, ali opet kazem mi narod, smo krivi
  • Đura Vojvođanin

    04.05.2023 19:26
    Izvrnut sistem vrednosti, Pink, Happy, rasulo u obrazovanju, policiji, sudstvu, tužilaštvu, zdravstvu...
  • Idi begaj

    04.05.2023 19:19
    Sve je krenulo nizbrdo od kada smo se priklonili zapadnim vrednostima.....
    Pod jedan, postali smo lošiji ljudi.
    Dovoljno za propast društva....
  • cripplecel

    04.05.2023 19:15
    Odgovore na ovo pitanje mogu da daju Kristijan Golubovic, Zeljko Mitrovic, mnogi koji kace vulgarne slike na drustvenim mrezama, sudstvo koje pusta kriminalce na vikend, brojni lopovi po firmama, politicari, huligani, navijaci, dileri, palioci baklji na krovovima, ...
    Svi oni, pretpostavljam, znaju odgovor na gornje pitanje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna