Autor: N1 Beograd

Info
05.05.2023.
18:46 > 18:41
Većina nas nije "učitala" ovu informaciju o "Ribnikaru", niti smo svesni koliko je to strašno, rekao je Luka Babić iz Neformalnog udruženja srednjoškolaca "I mi se pitamo".
  • @Mima

    05.05.2023 22:52
    Loš Vam je pokušaj negiranja čoveka kao socijalnog bica. Tačno je da je zločin individualni čin čiji uzrok leži u individualnom odnosu prema socijalnom okruženju koje može biti kolektivno bolesno agresivno, surovo, netolerantno, destruktivno, osudjujece, dehumanizovano, frustrirajuce itd. Da li Vam je ovoliko osobina društva u kojem živite dovoljno? Mi smo gospodjo socijalna bica, a ne vukovi samotnjaci.
  • @Mima

    05.05.2023 22:29
    gospodjo, malo poradite na svom obrazovanju, za početak pokušajte da pročitate i razumete samo dve knjige autora Danijela Golemana , Socijalna inteligencija i Emocionalna inteligencija. Možda cete nakon toga bolje razumeti oblast socijalne psihologije i uticaje na formiranje ličnosti. Pozdrav
  • Manli

    05.05.2023 20:21
    Problem ce se resiti na sledeci nacin:
    - zabraniti rijaliti programe, drustvene mreze, youtube na minimum 25 godina
    - zabraniti mobilne telefone u skoli
    - zabrana mladjim od 18 godina boravak napolju bez prisustva roditelja nakon 22h
    - vratiti smrtnu kaznu
    - pojacati kaznenu politiku za krivicna dela
    - pojacati kaznenu politiku za decije ispade u skoli (ukiniti "decija prava" jer su nevidjena glupost)

    Sve ovo je postojalo u vreme ranijh generacija koje su prezivele bez mobilnih telefona, rijalitija i drustvenih mreza i nista im ne fali

    Znam da bi se ovim vratili na nivo Severne Koreje, ali bolje i to nego da deca ginu zbog monstruma
  • Mateja

    05.05.2023 19:56
    Svaka čast
    Najzreliji i najpametniji odgovor koji smo imali priliku da čujemo/pročitamo.
  • Ovo

    05.05.2023 19:07
    su prave reči mladog čoveka koji je apsolutno svestan u kakvom okruženju živi. Bravo! Cela vlada ove nesrecne zemlje i svi njeni poslušnici treba da zacute i uče da čuju šta im mladi a mudri djaci poručuju. Ovo što je rekao ovaj mladic je Istina.
  • Mima

    05.05.2023 18:58
    Ma, gle čuda! Odjednom je za sve krivo "društvo"! Šta, individualna krivica više ne postoji? Odgvornost takođe više ne postoji? Roditelji više ne vaspitavaju decu? "Društvo" to radi? Dosta više s tim glupostima, one upravo dovode do zločina! Prepoznati i identifikovati INDIVIDUALNU krivicu, to je civilizacijska tekovina. Zločin je lični, individualni čin. U istom "društvu" žive milioni, a tek njih par stotina su zločinci. "Društvo" ne pravi ljude, porodice prave. Najveća stopa nasilnog kriminala, uključujući i masovna ubistva, je u SAD, pa niko ne kaže da je njihovo "društvo" za to odgovorno.
  • Deki

    05.05.2023 18:55
    Deks
    "Za nasu decu"
    "Zlatno doba"

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna