Autor: NIN

Info
01.06.2023.
07:32
Tragedije u školi "Vladislav Ribnikar" i okolini Mladenovca otkrile su mnoge slabosti države i otvorile brojna pitanja od kojih se neka odnose na kontrolu oružja, kako legalnog tako i nelegalnog.
  • DR

    01.06.2023 11:20
    @
    SB
    01.06.2023 • 08:52
    Iznenadio me je podatak da u Srbiji ima 39 komada vatrenog oružja po glavi stanovnika (na neslavnom trećem mestu u svetu i prvom u Evropi), tu negde blizu nas je Bosna sa 36, a Hrvatska samo 2 (slovima: dva). U čemu je tajna, kako je Hrvatska uspela da razoruža svoje građane?!

    zato što nije. Jer pametna država pokaže javne podatke gde su kao razoružani . A stvarni podaci se veruj razlikuju. Imaju i hrvati i srbi tamo oružije, a znaš i zbog čega.
  • Лиманац

    01.06.2023 10:43
    Против разоружавања
    Није проблем у наоружању, већ у контроли. Разоружавање народа, поготово оних грађана који поседују легално наоружање, јесте велика грешка, поготово у оваквим околностима.
  • Sabahudin

    01.06.2023 10:33
    Paušal
    Odokativno procenjivanje koliko ima nelegalnog oružja svodi se iz šupljeg u prazno. Za legalno policija ima podatak u komad. Najveća opasnost su kriminalci koji se ne kaznjavaju adekvatno. Zločine čine nelegalnim oružjem i onda hajka na korisnike legalnog. Sloba snajper imao nelegalan pištolj i gde he sada. Pustili ga sa nanogicom i on nestao. Zvaničan podatak, 91% zločina nelegalnim oružjem, 7% službenim , 2% legalnim. Pa vidite ko je opasan. Legalni vlasnik oruzja ako je prijavljen za tuču, pretnju, nasilje odmah mu se oduzima oružje. Najdisciplinovaniji građani su legalni inaoci oružja svidelo se nekome ili ne.
  • Čitač

    01.06.2023 10:19
    @SB
    Nisi dobro procitao. 39 komada oruzja na 100 stanovnika Srbije.
  • Neko iz naroda

    01.06.2023 09:12
    Ja sam mišljenja da jedna nacija na Balkanu mora biti naoruzana i obučena u korišćenju vatrenog oruzja. Zivimo na mestu koje ne moze da sastavi 30 g. bez ozbiljnijeg sukoba. U zemlji u kojoj haraju falange naoruzanih navijača i grupa u crnim majicama i kačketima posedovanje oruzja za samoodbranu je nuzna potreba. Da ja posedujem oruzje ne bih ga vratio. Kada mi je drzava gurnula oružje i oklopni transporter u ruke i poslala me u juznu pokrajinu tada sam bio podoban za to. Danas bi hteli da mi ga oduzmu. Gospodo iz vlasti ne ubija oruzje nego osoba. Povucite vaše pulene sa ulica, smestite ih tamo gde im je mesto, vratite vladavinu prava i pravde i onda ljudi neće imati potrebu da se sami štite. U našoj zemlji nepravda je postala pravilo a tada, draga gospodo iz svih političkih partija, pobuna postaje obaveza. Shvatite da se narod ne buni protiv Vučića, nego protiv sistema koji je proizvela njegova vladavina. Svi mi na lokalu svakodnevno gledamo bahaćenje tog sistema i iživljavanje nad narodom. E pa narodu je dosta.
  • SB

    01.06.2023 08:52
    Iznenadio me je podatak da u Srbiji ima 39 komada vatrenog oružja po glavi stanovnika (na neslavnom trećem mestu u svetu i prvom u Evropi), tu negde blizu nas je Bosna sa 36, a Hrvatska samo 2 (slovima: dva). U čemu je tajna, kako je Hrvatska uspela da razoruža svoje građane?!
  • Carbonara

    01.06.2023 08:41
    pogresna tema
    Tema je zasto kriminalci ne bivaju osudjeni za nelegalan posed oruzja.

    To se nece resiti tako sto cemo maltretirati i razoruzati vlasnike legalnog oruzja koji su, osim u slucajevima partijskih veza, najprovereniji i pregledani gradjani. Upravo takvi i treba da imaju oruzje.

    Kakva se poruka salje kriminalcima koji svakako krse zakone i imaju oruzje, kada se razoruzava posten svet i onda oni znaju da imaju zagarantovanu prednost prilikom upada na imanje ili kucu ili maltretiranja drugih ljudi?
  • Zemlja čudesa

    01.06.2023 08:12
    San svake diktature je potpuno nenaoružan narod... Vlasnici registrovanog oružja su 99% uzorni građani koji izbegavaju i da se potuku jer će im ga policija oduzeti, a oni koji će zloupotrebiti oružje će ga u svakom slučaju nekako nabaviti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna