Autor: Tanjug

Info
02.06.2023.
08:07 > 08:07
Povodom odluke Vlade Srbije da se školska godina završi 6. juna, Ministarstvo prosvete je saopštilo da će danas školama biti prosleđen odgovarajući dopis.
  • @Maca

    02.06.2023 13:17
    Poštovana gospođo, po ovome se škola zatvara dve nedelje ranije. Ko tu malu decu za koju ste zabrinuti čuva posle 20. juna pa do septembra? Škola treba da služi za čuvanje dece?
  • Planina Vlasti

    02.06.2023 10:51
    @Стефан
    "mudra odluka" = deca na raspustu => ne idu na proteste, roditelji vikendom na selu.
  • @Стефан

    02.06.2023 10:50
    Stašo, ... ti li si ... ?
  • Стефан

    02.06.2023 10:02
    Стефан
    Невидим разлог ка негативним коментарима и противљењу ове мудре одлуке?! Узимајући у обзир шта нам се издешавало у задњих месец дана и колико је све то проузроковало стреса страха...ко већине грађана неки Родитељи нису ништа научили! И даље врше притисак на децу за оцене просеком...уместо да се што квалитетније посвете деци у сваком смислу! Већина деце је узнемирено и нема концентрацију и вољу за учењем градивом и потребан им је мир стабилност и Родитељска Љубав и заштита! Бити Родитељ немже свако јер Мораш бити посвећен 101%! Данас се све своди на Инстант Родитељство и увек им је други крив што је грешка! Ко ћеми чувати Дете ејј...па ниси постао Родитељ да ти га неко чува нити је било ко у обавези сем Родитеља! После се чудите зашто су Деца агресивна сурова склона материјалном када им време није итд! Мудра и паметна одлука ма ко да је донео и сви памет у главу од Јесени све наново...али опет сам Песимиста јер Родитељи су у већини случајева због свог Егоизма узрочници негативног што се све преноси на Дете!
  • šbbkbb

    02.06.2023 09:51
    @Prosvetar


    pretpostavljam da je scenario sledeći:

    nastavnici i profesori bi trebali da naprave predlog završnih ocena za đake. ukoliko se ocena razlikuje od onoga što dete misli da zaslužuje, ima pravo (ukoliko za to postoje osnove) da tu predloženu ocenu popravi. pitanje je kako će se to organizovati - pretpostavljam od nastavnika i profesora zavisi, pa neće postojati uniformna procedura za to.


    a što se tiče nedostajućih kontrolnih i pismenih, koji su trebali biti u junu, njih biti neće, jer je mašinovođa zaustavio voz u karlovcima i rekao da je to poslednja stanica, pa se snalazite do ns ako želite tamo. dalje ne ide.
  • Đuro Strugar

    02.06.2023 09:44
    Ugašena škola pre zadruge...
    Toliko o prioritetima ove države
  • miILIon

    02.06.2023 09:26
    Neko tamo gubi živce a od ovih navatiranih poltrona niko ne sme ništa da mu kaže.

    Vidimo se u subotu!
  • Maca

    02.06.2023 08:58
    sramata,lome preko noći
    Zašto ? Tek tako im se ćefnulo!!! A deca tek treba da odgovaraju i dobiju zaključene ocene a Monistsrstvu i školama bitno da se odrade ekskurzije i škole u prirodi tj da se samo iskoriste pare koju su roditelji već dali a oni se već ugradili a uzeli im buseve 26.5!!!
    A gde će ta deca sad ,po ulici,igralištima čak do septembra , ko će malu decu do 10 godina čuvati , samo po stanovima da se čuvaju jer se škola zatvara ???!!Roditelji idolaniri god.odmore i ne mogu ih unapred pomerati a bogme ni i babe i dede jer se radi do 65(Francuzi protestuju da rade do 64 a mi već godinama robujemo do 65 te nema slobodnih ni baba ni deda)
    Laž o tome da ko želi,može u školu - pa škola je institucija i obaveza a ne idi mi-dodji mi a popravljanje ocena u 4 oka bez prisustva celog rszreda kao svedoka je uvod u korupciju i za osnovce
  • Prosvetar

    02.06.2023 08:49
    Ludorije
    Školska godina da se završi 6. juna u svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji, a da škole mogu da nastave da rade do 20. juna za učenike koji to žele.
    Do 20. juna ima I pismenih i kontrolnih zadataka.
    Da li to znači da učenik, ako ne želi da dolazi u školu, ne mora da dodje? Ko pravda te izostanke?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna