Autor: Euronews Srbija

Info
09.07.2023.
23:10
Poplave i vremenske nepogode koje su pogodile delove Srbije, osim velike štete za sobom ostavljaju i važno pitanje neophodnosti uvođenja funkcionalnog i pouzdanog sistema ranog upozoravanja.
  • ja ja

    09.07.2023 10:02
    Ovo bi tako bilo jednostavno uraditi !
    Pa SVAKI telefon poseudje obavestenja za nepogode itd, i samo treba ukljuciti ,a ostalo je na drzavi da napravi nesto, dakle sistem za tako nesto u telefonima VEC POSTOJI, a na drzavi je da resi obavestenja za sta kada i kako! Al Srbija ...
  • Nazer

    09.07.2023 09:12
    Pre sedam godina bili smo u Finix, država Arizona. Odjedanput čujemo neki zvuk i ne kontamo šta zvrnda. Ubrzo ukapiramo da zvuk dolazi sa mobilnih telefona, svako od nas je dobio poruku da nailazi vremenska nepogoda, crveni alarm. Poruka nije bila SMS nego ti se prikaže preko celog ekrana, nema šanse da je ne vidiš i to čudo zvrnda dok ne pogledaš u mobilni i ne isključiš ga. Bilo bi dobro imati ovakav sistem ali i integrisati ga regionalno.
  • Baba

    09.07.2023 08:27
    Non stop
    Pa u Srbiji je vec 12 godina katastrofa i opasnost po gradjane, sirene bi neprestano trebalo da zavijaju... a upozorenje putem SMS-a je narocito korisno u velikom delu drzave gde nema signala i gde ljudi, narocito stariji, ne korrste mobilne telefone. Al treba uvesti taj sistem, uvodjenje dati nekom bratu, kumu... i nema veze sto nece funkcionisat, samo da bude placeno, po tajnom ugovoru, bez tendera, normalno.
  • av

    09.07.2023 08:17
    poplava
    dobijem sms a ne desava nista.dzakovi sa peskom ostace u maacinu
  • NS

    09.07.2023 07:42
    NS
    Odlična ideja i to je idealno da preko SMS poruke dobijemo obaveštenje. Tako ćemo znati o kakvoj opasnosti se radi i kako se zaštititi. Uvedite to pod hitno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna