Autor: Tanjug

Info
28.01.2024.
19:47
Varšava je danas izrazila protest zbog greške na društvenim medijima koju je napravila šefica Evropske komisije Ursula fon der Lajen, napisavši da je logor Aušvic bio poljski, preneo je AP.
  • Potomak logorasa

    29.01.2024 23:54
    Slucajno?
    Zena se, od momenta kada se pojavila, ponasa kao kapo iz logora, zasto vas ista cudi. Prekraja se istorija od davnina... Pogledajte Jasenovac... Uskoro ce ga proglasiti za letnjikovac.
  • @Motte

    29.01.2024 07:05
    Hoćemo li to prigodno zaboraviti da su i SAD i Nemačka na početku tog istog rata bili saveznici i uveliko pomagali nemačku ekonomiju? Ili da je godinu dana pre napada na Poljsku a pod patronatom Britanije, Francuske i Italije ta ista Poljska zajedno sa Hitlerom veoma radosno komadala i prisvajala delove Čehoslovačke? Ili su vam u vašoj školi i ovo prećutali?
  • I kod nas

    28.01.2024 23:04
    Na komemoraciji Jasenovačkim žrtvama u RS, je sličnu grešku napravio Jevrejski rabin koji je pozvan na ceremoniju da drži govor. Meni je zaparalo uši kada je rabin rekao da su Jevreji ubijani u Jasenovcu i na Starom Sajmištu u Beogradu. Onda sam malo istražio i shvatio da je Staro Sajmište bilo u NDH i da su ga držale Ustaše, a nalazilo se na području Novog Beograda koju je u 2 svetskom ratu držala Hrvatska odnosno NDH. Pošto to rabin nije pomenuo , nego me doveo u zabludu da je to bio Srpski logor u Beogradu, smatram da ga više ne treba zvati na ceremonije o Jasenovcu koje organizuje Srbija. Jedino ga zvati samo ako če da ispravi tekst i kaže da je logor Staro Sajmište bilo u NDH i da su ga držale Ustaše.
  • Pokojni Čika Franja

    28.01.2024 23:02
    Iohannes fac totum
    G. Fon der Lajen (rođ. Albreht) je po obrazovanju lekarka, nije istoričarka. Shodno tome i lapsus calami. Pošteno je s njene strane što se ispravila — za reči se odgovara.
  • Motte

    28.01.2024 22:16
    @Samo lagano.Nisu Rusi napali trec rajh vec su sa Hitlerom napali Poljdku i okupirali je,pa su se onda posvadjali na plenu i tako se Rusija okranula protiv Nemacke.Samo da znas Nemci i Rusi su na pocetku drugoh svetskig rata bili saveznici,samo sto su to nama U skoli precutali.
  • Zemlja čudesa

    28.01.2024 20:42
    Samo lagano...
    Za par godina će biti da su Rusi ničim izazvano i iz samo njima znanih razloga napali 3. Rajh i razorili ga.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna