Autor: Tanjug

Info
29.04.2024.
09:29
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ugostiće predsednika Kine Si Đinpinga, koji će boraviti u zvaničnoj poseti Srbiji 7. i 8. maja, saopšteno je iz Kabineta predsednika Republike.
  • Zamenik zamenika

    29.04.2024 20:50
    Samo nam je on još falio.
  • zztop

    29.04.2024 13:00
    Deco učite kineski ako mislite ostati u srbiji , a za ruski deke će vam pomoći ...
  • vitamin

    29.04.2024 12:44
    Pa to je manje-vise nasa 'bednoca', to sto je sve sto mozemo da ponudimo ili primarna sirovina ili 'jeftina radna snaga'. Kina je 2. najveca ekonomija i prva najveca proizvodna ekonomija na svetu.

    A to sto Drug Xi dolazi licno, to nije mala stvar...

    Da se podsetimo:
    - Jozef Borel, hteo da ode tamo, obavestili ga da nijedan Kinez uopste nema vremena da ga primi, a kamoli Drug Xi
    - Ursula fon der Layen - vracala se sve sa pasoskom kontrolom, verovatno bi gazila i u onu baru za sap i slinavku da je bilo potrebe
    - Olaf Solc - primio ga otpravnik poslova stanice, uz niz diplomatskih ponizenja
    - Toni Blinken - ista prica oko prijema, a na povratak ga pratilo samo osoblje americke ambasade
    - Zanet Jelen - otprilike isto prosla

    ...i to rade samo diplomatama SAD i ideolozima EU. Inace im je protokol izuzetno vazan.

    Sad sto smo mi jadni i glupi - da se vratim - pa ne uspevamo da nadjemo poslove na kojima bi zaradili i mi i oni, to je problem nas. Sve sto bi imali da im ponudimo, mi unistavamo (poljoprivreda, stocarstvo). Vucic ce opet da kuka da kupe nekog naseg gubitasa, tipovao bih na Zastavu - a i kad bi pravili ona svoja jeftina kola ovde bilo bi dobro. Makar da ne placamo Talijane da ovde rade biznis...
  • B R I C S

    29.04.2024 12:29
    Srbija što pre treba da traži članstvo u BRICS i da se više ne gubi vreme! Najbolje bi bilo u toku posete Predsednika Sija objaviti da Srbija aplicira za članstvo u BRICS i tako ući u društvo moćnih država od kojih ćemo imati mnogo političke i ekonomske koristi. Ako to neće Vučić posle poglavlja 35 odmah ga oterati, i dovesti onog ko hoće nema tu šta više da se čeka !
  • Lala®

    29.04.2024 11:19
    Auu kanda smo mi postali kineski i ruski bez da nas to obaveste.
  • Milan

    29.04.2024 11:00
    Poseta
    Drug Si nam dolazi posle Đurđevdana, ako vec ne stize na krsnu slavu, ostace sarme i pečenja za sutrdan da ponudimo ali sve po obicajima, znamo mi kako
  • Iguman

    29.04.2024 10:46
    Da li posetiti i poklonjeni svoj rudnik zlata u Boru?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna