Info
03.06.2013.
07:23
Svaki treći objekat ne izdaje fiskalne račune, pokazale su kontrole Poreske uprave.
  • Perica

    03.06.2013 14:13
    @Laza
    @Laza

    Hej Lazo, izgleda da su ti oči krvave, pa ne vidiš dobro, ili si nepismen, ili si maliciozna NeserBaraba...

  • lokkero

    03.06.2013 12:53
    ...
    Znaci treba puniti budzet.PU je pustio svoje kerove sa lanca pa ce napasti male poslovne subjekte koji koliko-toliko placaju svoje obaveze,doprinose i razne namete dok pored tih radnji na pijacama svako moze prodavati sta god hoce a oni su zasticeni kao beli medvedi,radi socijalnog mira.
    Inace porez se placati mora ali i drzava mora shvatiti da to,u ovaj drzavi rade uglavnom mali preduzetnici i ako i njih uniste nece imati ni toliko prihoda.Situacija je takva bas na pomenutim malim mestima jedna mandatna kazna od 50 do 100 crvenih znaci zatvaranje radnje ili lokala pa evo jos dva tri coveka na birou...
  • jo

    03.06.2013 11:49
    Jes da je tako
    Ako će to da popuni rupu u budžetu nek im je alal.Ali svaki taj kako ga zovu " lopov " mora da utaji 1200 evra prosečno mesečno da bi pokrio samo jednog zaposlenog na budžetu koji čeka svoju platu i doprinose.A njih ima 400 hiljada pa vi sabirajte da li se tolika količin love ukrade mesečno na kiflama i pivu.Ne znam za vas ali mene kao gradjanina više kradu državne firme,javna preduzeća i budžetlije nego pekari i frizeri.Svaka šuša ima klimu u kancelariji pa sabirajte,svaki gol...an se vozika službenim kolima pa sabirajte.Da ne pišem da je danas najmanje 150 hljada ljudi otišlo na posao u stilu " ni brige ni pameti "
  • Jovanka Orleanka

    03.06.2013 11:48
    pekara
    Prodavacica u pekari "Kao nekad" u Radnickoj ulici me pre 2 meseca zamalo nije prebila kada sam zatrazila fiskalni racun. Pocela je da mi preti da ce pozvati vlasnika i da ce on onda "meni pokazati".
  • Laza

    03.06.2013 11:46
    @Mile - Ha,
    Da, samo kad su tvoje srBske radnje sve postene i uvek izdaju racune.
    Ko te uopste tera da ides u kinesku radnju?
  • 03.06.2013 11:25
    Ne može tu ništa poreska. Mi građani treba da počnemo da koristimo svoje pravo po kom nismo u obavezi da platimo uslugu ukoliko ne dobijemo račun.
  • Milos

    03.06.2013 11:15
    Sitne Ribe
    Kao po obicaju,u ovoj zemlji se uvek kola lome na slabijem.Opet ostre onu stvar na sitnim prodavnicama,str-ovima i slicnoj"boraniji",jer su oni valjda najveca "pretnja"ekonomskoj stabilnosti drzave.
    Opet ce se znati vec unapred kod koga ce doci inspekcija,a kod koga nece smeti ni da poviri.Slicno ce biti kao i sa osnivanjem komunalne policije,koja je bombasticno najavljivana,a na kraju se svela da juri prodavce cveca oko pijace i izigravaju neku altropsku modifikaciju "prave"policije.
    "KO IMA,DACE MU SE,KO NEMA,UZECE MU SE I ONO STO IMA..."
  • -

    03.06.2013 10:35
    -
    @Mile
    ha, evo ja sam dobio fiskalni racun kod kineza.
    na sajmu, vule vu i norku.
    na novom naselju kod pijace su bili zatvoreni zbog neizdavanja racuna.

    ja bih radije da lekari,popovi i advokati izdaju racune. da i njihiva mati crnu vunu oprede koji put
  • 03.06.2013 10:23
    Pre neki dan sedi nas cetvorica u kaficu. Narucimo tri piva i jednu koka kolu a konobar sa narudzbom donosi TRI fiskalna racuna umesto jednog. Pogledamo racune, na jednom otkucano dva piva, na drugom jedno pivo i na trecem otkucana jedna kola. Pogledamo vreme izdavanja racuna i uopste se ne poklapa sa vremenom u kojem smo mi narucili turu. Izmedju dva racuna ima cak dva sata razlike. Eto tako zaradjuju kafedzije pare ne crno. Obicno kada platimo ceh nikada sa sobom ne ponesemo racun vec ga ostavilo na stolu. Te racune posle pokupe konobari i odnesu za šank pa kada neko nesto naruci onda medju tim racunima traze sta mogu da iskoriste a da ne moraju da kucaju nov racun. Za jednu turu ti tako donesu nekoliko racuna, sve se poklapa, sva pića su na broju i sve cene su OK a ti svakako moras turu da platis pa ti je u principu sve jedno sto ti konobar donosi gomilu starih racuna.
  • 03.06.2013 08:10
    Osim ovih sto treba da izdaju racune i kontrolisu se, mene zanima kako to da neki, kao npr. taksisiti, ne treba da izdaju fiskalne racune, ustvari ikakve? U kakvoj crnoj rupi sistema se oni nalaze?
  • Mile

    03.06.2013 07:59
    Ha,
    A da li je neko bar jednom dobio fiskalni u kineskoj radnji? Da li je neko video da je kineska radnja zatvorena zbog neizdavanja fiskalnog računa?
  • Preduzetnik

    03.06.2013 07:37
    Jednakost
    A kako bi bilo da advokati konačno podlegnu obavezi izdavanja fiskalnih računa? Time bi država dobila lepu sumu...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna