Info
08.09.2014.
14:42 > 15:01
Saobraćajna policija podnela je prijave protiv vozača i suvozača zbog incidenta kkoji se dogodio u nedelju oko 12:30 časova u ulici Ive Andrića na Limanu 4.
  • Cinik101

    11.11.2014 22:25
    Zakon DA, ali i za policiju
    Istini za volju jos nisam video policajca vezanog u vozilu, ali zato ih redovno vidjam da voze i telefoniraju, da zaustavljaju na kolovozu gde je puna linija, da voze sluzbena vozila sa neispravnim svetlima itd. itd. Sta vise, u jednom manjem mestu, gde se to lakse uocava nego u NS, pola godine je jedno patrolno vozilo bilo bez jednog zadnjeg svetla. Ko njima da pise prijave?
  • ja ja

    24.09.2014 18:01
    nn
    ja sam posmatrao dogadjaj,najveci je problem jer ljudi nepoznaju zakon,i neznaju da policija ima pravo da pregleda sumnjivog coveka.
  • ciciPOLICIJA

    12.09.2014 08:17
    POLICIJA
    O kakvoj policiji pricate. pre 3o i vise godina, jedan putnik u voyu NOVI SAD Bgd. nije rekao samo meni vec svima u punom kupeu voza, da se je SAV KRIMINAL iu SFRJ jos smo bili to, preselio u N. SAD.Na nase pitanje , yasto ne u BG, on ce , pa ovo je manji grad i lakse se dogovore sa ......om.Ovde vlada zakon jaceg, mi posteni gradjani, grcamo li grcamo a dokle to niko nezna. Nece pomoci ni NOVI NACELNIK jer je on samo kap u okeanu. Najbolje bi bilo da se zovemo NEBEZBEDAN SAD.
  • DonJuan

    09.09.2014 16:19
    Ma svi se vi drzite zakona ko pijan plota, narocito ovaj sto dole meni replicira, samo sto se na ulicama vidja nesto sasvim drugo!!! Jos izjednacavas pricanje mobilnim telefonom, kojim ugrozavas sve ucesnike u saobracaju, i nevezivanje pojasa, kojim ugrozavas samo sebe!!! A za savest divljaka koji se zakucaju u mene koji eventualno nisam vezan me bas zabole, divljanje i imbecilna voznja koju praktikuje 90% napaljenih Sumahera je daleko opasnije od mog nevezivanja pojasa, tako da opet kazem, vrlo licemerna pravna norma i izgovor za uzimanje para!!!
  • Poštovalac zakona

    09.09.2014 09:42
    @ Razum
    Konačno jedan razuman komentar.Agencija za bezbednost saobraćaja i policija su najavili da od ponedeljka počinje rigorozna kontrola i da je OBAVEZNO vezivanje pojasa i na ZADNJEM sedištu. Nisam bio prisutan, ali su im panduri rekli da im deca na zadnjem sedištu nisu vezana i onda su ovo dvoje počeli da pametuju i histerišu. Garant da je tako bilo. E, sada će ovo dvoje da se žale raznoraznim NVO i dobiće lovu koju će, opet, izvući od nas(poreskih obveznika). Zato poručujem babama tračarama i ostalim smaračima, da počnu da čitaju vesti, a ne samo ono što se njima sviđa. Inače, ovu vest je objavio i Radio 021, evo vam link http://www.021.rs/Info/Srbija/Vezite-pojas-od-danas-rigorozne-kontrole.html Zakon je zakon i mora da se poštuje. Ako vam se ne sviđa to je vaš problem. Poštujem zakon i nikada nisam imao problema sa pandurima. Eto toliko 'ajd zdravo!
  • 09.09.2014 09:00
    Šta je novosadski?
    Da te policajac oslovljava sa bre,da te maltretira pred decom,da ti šalterski radnik prevrće očima,da sugrađanin pogazi komšiju i pobegne,da te komšijin pas napadne pa si ti kriv,da manijaci i kriminalci slobodno i podignute glave šetaju ovim gradom koji treba da promeni ime...
  • razum

    09.09.2014 07:46
    aman ljudi!
    Kontam ja da niko ne voli policiju, ne slazem se sa time ali razumem. Ali komentari tipa "Saobracajna policija samo ceka da nas uhvati kad prekoracimo brzinu ili nemamo vezan pojas!" su imbecilni. Postuj zakon, neces imati problem. I ja sam vozac, i zaustavljen sam 2 puta u zivotu, oba puta u subotu vece zbog rutinske kontrole alkohola, i oba puta su me zadrzali manje od 2 minuta.

    E sad, Ima bahatih pandura, mnogo, ali ovi nisu bili bahati vec su bili napadnuti (bar tako tvrde, istraga ce pokazati, super sto ima snimak).

    ako su te zaustavili i nemas pojas - plati kaznu. KRAJ!
    Ako te legitimisu a nemas licnu - plati kaznu. KRAJ!

    Ako neces da platis kaznu, vezi pojas, nosi licnu i ne prekoracuj brzinu. Jednostavno.

    Ako ti se ne svidja zakon, peticija, potpisi, pismo skupstini, pa probaj da promenis.
  • gorki

    09.09.2014 06:48
    najzad
    nekome je dosadilo da časti pandure. ja se uvek provučem sa hiljadarkom. pomognem im u pljački i oni me puste. kao u dobra, stara, slobina vremena.
  • Mirko

    09.09.2014 06:03
    strucnjaci
    Svako jutro vozim iz pravca mornarice kroz Uve Andrica , i ne verujem sta je od te raskrsnice napravljeno, kolkone su od okretnice do ovog semafora sa Heroja Pinkija , a neki tzv strucnjak je rezervisao desnu traku za autobuse koja je potpuno prazna , pri tom cesto se desava da ti isti autobusi iz te njihove trake-desne trake ,sistemom ja sam jaci prestrojavaju se u traku za skretanje levo, prema somborskom bul. , tako da ne cudi nervoza vozaca , obzirom na sacekuse posle novog semafora...
  • Jovana

    09.09.2014 00:20
    @Bahati Novosadjani I Ostali
    Sinak, jel' imaš ti dokaz da se sve dogodilo kako rekoše ova dvojica, koji nisu hteli da ih snimaju "dok rade po zakonu"?
    Ili samo pričaš onako napamet, na časnu policijsku?

    Čoveče da li ti znaš da je u Republici Srbiji dozvoljeno snimanje policije dok obavlja svoj posao?
    Nemam ovde mogućnost da ti prikačim taj dokument, ali isti je dobio policijski sindikat iz ministarstva unutrašnjih poslova.

    Objasni ti nama što je smetalo tim policajcima da ih građanin snima na zadatku?
    Morali su nešto da kriju, inače ne bi tako postupili?


    P.S.
    Evo šta je o ovome rekao 2012. godine Rodoljub Šabić, poverenik za informacije od javnog značaja Republike Srbije:
    "„Policajac nema pravo da zabrani građaninu da ga snima ili fotografiše, niti može da traži da se snimak obriše, odnosno da oduzme kameru, foto-aparat ili mobilni telefon kojim je snimak napravljen. Što se tiče lica koja snimaju, ona ne treba da se na bilo koji način mešaju u službenu radnju koju obavlja policajac niti da postavljaju pitanja njemu ili licu koje on ispituje. Osim toga, lice koje snima ili fotografiše ne sme da ulazi u prostor ograđen policijskom trakom, a ako to čini ili na neki drugi način ometa vršenje policijskih istražnih radnji, prema njemu u tom slučaju mogu da budu primenjena sredstva prinude”, kaže se u odgovoru poverenika."
  • Gari

    08.09.2014 23:07
    OK, brinete za našu bezbednost,terate nas da vezujemo pijas.Sve je to lepo ali bi trebalo prvo da pohapsite dilere , ubice ,tajkune,neke nazovi pevaljke...I da ih trpate u zatvor a ne da se sa njima družite i puštate ih sa nanogicom.E kada to počnete da sprovodite kako treba onda ću da Vas posmatram pozitivno i da mislim kako stvarno brinete za bezbednost svojih građana.

    PS. Redovno vezujem pojas
  • Slanina

    08.09.2014 21:04
    Lepo
    Lepo, divno, krasno, policija na ulici radi svoj posao. Jos im samo treba objsniti da postoji i nesto izmedju zabusavanja i izivljavanja.
  • Sey

    08.09.2014 20:30
    Bitno da ste VIŠESTRUKOG ubicu i revolverasa pustili uz nanogicu...
  • Emi

    08.09.2014 20:22
    samo po zakonu Odlično
    A sada sklonite za početak sva zaprežna kola iz saobraćaja u gradu i sklonite sve skupocene nepropisno zaustavljene ili parkirane automobile ispred poznatih kafića i restorana ako smete gospodo iz policijeili možemo sve ovo do sada smatrati selektivnom primenom zakona.
  • Slina

    08.09.2014 20:07
    koja je razlika između pandura i huligana?
    Uniforma
  • inače

    08.09.2014 19:24
    ako su liku bez lk obrisali snimak neka se javi redakciji, ja ću mu povratiti to nazad.
  • tja

    08.09.2014 19:20
    šabani pandurski, šta imate vi civile da smarate koji ne voze, to nije vaš posao. napunili gaće čim su videli kamere.
  • Tin

    08.09.2014 19:11
    balkanski
    A onda ce Djura da ti oprosti sto te je tukao
  • 08.09.2014 18:50
    svedok
    ima samo jedan sitan detaljčić..........muškarac je u kolima bio sa dva mala deteta koja su gledala kako mu 4 policajca maltretiraju, šamaraju, šutiraju oca i majku. elem, i pored pokušaja da se operu ovom vešću, ima i ''olakšavajuća'' okolnost za oholog policijskog predvodnika....gospodin je bio van dužnosti u uniformi i u vidno alkoholisanom stanju.
  • @DonJuan

    08.09.2014 18:48
    Podseticu te na nedavnu saobracajnu nesrecu sa smrtnim ishodom gde je vozac preminuo jer je udaren od nazad na bulevaru (od povrede glave, jer nije bio vezan). Krivica je na onom pozadi, ali ishod bi bio drasticno drugaciji i bolji po sve da je ovaj prednji bio vezan. Zivot je izgubljen, a neko je u zatvoru i bori se svojom savescu jer ovaj DonJuan nije smatrao da je pojas vazan. Dakle, sto se mene tice, svoju ludu glavurdu razbijaj koliko hoces, a zakon je tu da zastiti sve nas koji bi mogli stradati u tom procesu. Policijo, odvaljuj nevezane, mobilne pricace i slicne u saobracaju, za sve pare.
  • ilija Čvorović

    08.09.2014 18:43
    nešto smrdi
    Da li je baš tako bilo? Hm. Iz ličnog neprijatnog iskustva sa novosadskim saobraćajcima, mislim da tu ima još nešto. Bilo bi im bolje da jednom za svagda nauče gde i kako se zaustavljaju vozila. Rašire se na dve trake, otvore širom vrata vozača, iskoče ispred kola u treću traku itd., a da ne nabrajam tek koliko su bahati u vožnji. Ko im dozvoljava da puše u državnim vozilima?? Itd, itd...
  • 08.09.2014 18:35
    @RZ - Da mi je znati..
    Lako je to saznati ,premotacemo "satelitski" snimak kao kod G-djice Pink Petre i eto...cas posla do istine :P
  • bahati novosadjani i ostali

    08.09.2014 18:21
    Pogledajte samo komentare! Je li po zakonu obaveza da se ima licna karta kod sebe? Jeste! Molim lepo. Kazna!
    Da li je obavezno vezati pojas? Jeste! Nisi vezan? Molim lepo, evo ti kazna!
    Napadas sluzbeno lice? Kazna.
    Ne vidim nikakav problem u celoj prici.
    Kako se meni ovako nesto ne desi? Jer postujem pravila. Postujte svi, a ako necete, sta ocekujete?
    Bahati, bezobrazni, nekulturni!
  • milicija

    08.09.2014 17:59
    trenira strogocu
    Inace su bahati i bezobrazni kao da su oslobodili grad,mogli bi i oni za sve te prljave rabote da popasu disciplinsku letvu od raje jako ali jako su bezobrazniii
  • 08.09.2014 17:58
    stoka bahata
    bio sam juce tamo i mogu reci da su zasluzili batine!
  • 08.09.2014 17:36
    Tek sada sam procitao ovu vest, ali sam pre sat vremena cuo od prijateljice gotovo istovetnu pricu koja se desila juce na Limanu. Njenog brata, sa zenom i decom su zaustavili zbog pojasa, ali su se ponasali uzasno .... lupali u auto, vredjali, psovali .... i isto je neko prisao i pitao "zasto to radite?" ... odmah je dobio lisice. Ne znam sta se desava ... Novi nacelnik ili sta?
  • Licna

    08.09.2014 17:31
    karta
    Nemaju ni oni pedigre pa nikom nista.
  • Adv

    08.09.2014 16:53
    Krivična prijava zbog vike?Voleo bih da vidim tužioca koji će to da dokaže.
  • 08.09.2014 16:20
    SNS bot
    Odma se vidi kako dobro radi novi nacelnik novosadske policije iz beograda. Mislim da samo tako treba da nastavi i da se ulgeda na preCednika vlade
  • vera

    08.09.2014 15:35
    hahahah
    "...zbog neposadovanje licne karte..." mobilnim snimao...pa isto sam ja prosla jer sam mobilnim uslikala pandura kako stoji autom na polovini pesackog. I sta??? Posto nisam imala lk,on mi se majke &%$/#$. I podneo prijavu...E da bog da mu trebalo za lek onoliko koliko sam ja platila kaznu na pravdi boga....Gospodo iz clanka....naleteli ste na bezobrazne,samozive....Ja sam dozivela ozbiljan stres....hoces da ukazes na prekrsaj i dobijes po dzepu...a mogla sam i po glavi....ali bio beli dan,na njihovu zalost.
  • 08.09.2014 15:31
    Rd je red
    Vozač sam i uvek me nervira saobraćajna policija. Čekaju nas u hladu kada vozimo preko dozvoljene brzine, čini mi se da preteruju sa zaustavljanjem zbog nevezivanja pojasa, ALI znam da oni rade svoj posao i ne bih ih NIKAD napadala ili omalovažavala.
    Ovo je nedopustivo i aktere treba procesuirati,
  • DonJuan

    08.09.2014 15:30
    Nisam pristalica bahatog ponasanja ali kaznjavanje zbog nevezivanja pojasa je toliko licemerno i podlo, prvo od strane zakonodavca a potom i od izvrsne vlasti, da nemam reci. Kao brinete o nasoj bezbednosti... Ma nije valjda... Cilj je da se uzmu pare i nista drugo.
  • limanoid

    08.09.2014 15:29
    perfektno uređen sistem
    Najbolje mi je što je protiv žene podignuta prijava zbog vike. Pretpostavljam da je atestirani merač buke zabeležio nedozvoljeni broj decibela, pošto saobraćajna policija sigurno takav merač poseduje. A snimač nije imao LK, u okove s njim. A i ovi bez pojasa, tera ih đavo da izginu pa da ih naši čuvari reda nose na savesti. Sve je u državi super, samo pojasi fale.
  • NS65

    08.09.2014 15:23
    Aaaaaaaaaaaaaaaaaaa..
    Kameru imaš, a ličnu kartu nemaš!!!
  • Inge

    08.09.2014 15:20
    ?
    Ovo je najbolje morali su da kazne lice koje ih je snimalo kako primenjuju silu, jer im iu snimak ova priča možda ne bi prošla u javnosti.

    Pošto nema snimanaja kao u američkim policijskim kolima (koja moraju da se parkiraju iza zaustavljenog vozila), mi ne znamo da li je priča policajaca tačna.
    Najpre ne znamo da li su oni možda psovali vozača, ili bili neljubazni i grubi, da li su oni inicirali i sam sukob (ako je istog uopšte i bilo).
    Ovako možemo verovati njima na reč, na onu "časnu policijsku"?
    Mi takođe ne znamo da li je čovek imao ličnu kartu ili nije, je opet moramo verovati na reč policijacima vinovnicima ovog incidenta.
    Šta ako je on imao, a oni su samo rekli da je nije imao, da bi ga kaznili što ih je snimao?
    Kakav je to razlog za legitimisanje, ako ih je snimao, kada oni moraju transparentno da rade?
    Već tu postoji zla namera kod ovde pomenutih policajaca.

    To je ovaj deo iz gornjeg teksta:
    "Takođe, kako 021.rs saznaje, policajci su legitimisali i četrdesettrogodišnjeg Novosađanina koji je bio svedok i sve je snimao mobilnim telefonom. Protiv njega je podneta prijava zbog neposedovanja lične karte."
  • Bob

    08.09.2014 15:16
    Udri milicijo!
    Tako i treba sa bahatim gradjanima, nema vise zajebancije u saobracaju, dosta mi je tih bahatih vozaca koji misle da su jaci od boga. Ima svi da budu mirni ko bubice! Ako mogu ja da ispostujem pesake, bicikliste i druge vozace, kao i zakon mogu svi.
  • svako ima pravo da snima

    08.09.2014 15:11
    Svako moze i ima pravo da nacini video zapis javne imovine kao i njihovih sluzbenika u ovom slucaju policije, ali iste ne sme nigde javno da objavi, ali se zato mogu koristiti kao dokaz na sudu.
    Dakle, gospodin bez licne karte ce da odgovara preksrajno, ali cete vi gospodo policajci izgleda da najebete zbog tog snimka koji je verovatno snimio vase bahato ponasanje i verovatno ne postovanje procedure il ko zna sta vec.

    Najebaste ga rodjaci :*
  • Nenad

    08.09.2014 15:07
    ...
    A podneta je i prijava protiv četrdesetdvogodišnjeg A.N., koji je posmatrao incident, zbog neupasane majice.
  • 08.09.2014 15:03
    čl. 65. st. 3. ZOP
    čl. 144. KZ
    čl. 21 ZOLK
  • RZ

    08.09.2014 15:01
    Da mi je znati..
    ..šta se stvarno dogodilo?
  • Pera

    08.09.2014 14:59
    Proveriti da li su policajci radili po pravilima. Snimak postoji pa se verujem moze videti da li je postupanje policajaca bilo profesionalno kao i da se vidi sta su privedeni zgresili ako su nesto zgresili.
  • igor

    08.09.2014 14:58
    hoćemo da vidimo snimak tog ćoveka! jer ovde nešto smrdi.
  • Novosadjanin

    08.09.2014 14:57
    .....
    Nisu znali kako da sakriju bahatost pa su napisali prijavu zbog nemanja licne karte u nadi da ce se covek uplasiti i obrisati snimak..... jedva cekam da se pojavi snimak na YT da pogledamo kako se sve odigralo....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna