Info
30.12.2014.
17:32 > 19:11
Svako deseto dete koje dobija dečji dodatak odrasta u najbogatijim porodicama u Srbiji, glasi jedan od najzabrinjavajućih podataka, izveden iz istraživanja čiji su autori UNICEF i Republički zavod za statistiku (RZS).
  • milena

    16.03.2015 00:56
    greska je ucinjena
    svako dete treba da ima pravo na deciji dodatak, kao svuda u svetu. nezanimaju me bogati, oni su uvek povlasceni, ali veliku grsku cinite prema deci. mnogo dokumentacije trazite koja je nebitna, zato su mnoga deca uskracena i za to malo sto dajete. moji unuci su jedni od tih.toliko od mene.pa vi gospodo razmislite sta je dobro a sta ne.
  • Shimmy

    31.12.2014 09:37
    Izvinjavam se
    Jel upitanju socijalna pomoc? Ili novcani dodatak za decu? Bez obzira na primanja, svaka porodica koja ima vise od 2 deteta bi trebala da prima ovakav vid dodatka
  • Dečije pravo

    30.12.2014 20:00
    Prava dece
    Dečiji dodatak je pravo svakog deteta bilo iz siromašne ili bogate porodice. Pogledajte Zakone u Nemačkoj, Austriji...UNICEF bi trebao ovo dečije pravo da zna.
  • 30.12.2014 19:32
    Valjda treba prvo da su državljani Srbije a za dosta njih se ne zna ni ko su ni ciji su.Kao takve su ih izjurile zemlje koje vode brigu o svojim a ne o tudjim gradjanima.
  • 30.12.2014 18:33
    Tendenciozno i zlonamerno
    Studija je izgleda rađena po narudžbi ministarstva i to da ukine i ovo malo dodatka. Razumljivo je da babe i dede ne učestvuju u prihodima roditelja deteta, pa nisu oni "pravili" njima decu. Za nauk vajnoj doktorici, zakonska je obaveza da deca brinu o roditeljima(babi i dedi) te moraju sa njima da žive i pomažu, iako bi kao i svi hteli samostalno i odvojeno živeti.
    Po unicefu bi dodatak primale samo romske porodice. Neka UNICEF istraži koliko romskih porodica u Italiji ili Francuskoj ostvaruje ovo pravo!
  • Teča

    30.12.2014 18:13
    Proverite vi prvo administrativne radnike u Upravama za dečiji dodatak i za početak ih naučite pristojnom ophođenju prema strankama, a ne da se iživljaju nad građanima kao da je to njihova privatna firma i da bezobrazno i cinično ispituju ljude dali su jutros jeli i šta jedu ako donesu iz NSZ uverenje da nemaju prihode, tj. da su nezaposleni. Druga stvar, dok ne sakupite sve papirčine od katastra preko poreske i ostalih službi presedne vam i život i dečiji dodatak - zašto te papire po službenoj dužnosti ne sakuplja sama Uprava ? To je najzad njihov posao ili ne stižu od pauza, pauzica i kafica !
  • Ćevara

    30.12.2014 17:49
    "Dečiji dodatak dobijaju i bogatije porodice u Srb
    Pa zato i jesu bogatije, logično!!!
    Samo nije normalan taj što ima ga daje...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna