Novosadski informativni portal 021

Info - Kultura i umetnost

FOTO: Otvorena izložba o Novom talasu u Beogradu

Izložba fotografija "Novi talas u Beogradu: Paket aranžman (1981-2021)", autora Zorice Kojić i Dragana Ambrozića, otvorena je večeras ispred Umetničkog paviljona "Cvijeta Zuzorić" na Kalemegdanu.

Katedrala Notr Dam se ponovo otvara 2024. godine

Katedrala Notr Dam u Parizu, teško oštećena u požaru pre dve godine, biće ponovo otvorena 2024, obećala je danas francuska ministarka kulture Rozlin Bašlo i objavila da prikupljeno dovoljno sredstava da se to sprovede.

U julu master klas violine Stefana Milenkovića

Svetski poznati violinista Stefan Milenković i nacionalna platforma "Srbija stvara", uz podršku Turističke organizacije Čačka, u julu će organizovati međunarodni master klas violine u Srbiji namenjen talentovanim učenicima i studentima klasične violine širom sveta.

Otkriven portret Fragonara koji je nestao pre 200 godina

Remek delo francuskog slikara Žan-Onore Fragonara koje predstavlja "Filozofa koji čita" pronađeno je prilikom popisa predmeta za nasledstvo, javili su francuska aukcijska kuća i stručnjaci u Parizu koji su identifikovali delo.

Upravnici uputili apel: Ne zatvarajte pozorišta

Dobar deo upravnika beogradskih i srpskih pozorišta uputilo je otvoreno pismo Kriznom štabu uz molbu da razmotre mogućnost izuzimanja pozorišta iz mera po kojima se zatvaraju sve ustanove kulture, usled pandemije.

Filmski nestvarno: Bolja prošlost u zamenu za kvalitetnu sadašnjost

"Za kralja i otadžbinu", "Zaspanka za vojnike", "Kralj Petar I", "Ime naroda", "Dara iz Jasenovca", "Nemanjići - rađanje kraljevine" i "Aleksandar od Jugoslavije" - sve su to naslovi koje smo prethodnih godina mogli da gledamo na našim televizijskim ekranima i u bioskopima, a mnogi od njih bili su sponzorisani iz naših džepova, čak i u vreme velikih ekonomskih teškoća.