Autor: 021.rs

Novi Sad
24.05.2019.
09:00 > 20:15
Policija intenzivno traga za osumnjičenim za trostruko ubistvo koje se jutros dogodilo na Telepu.

Komentari 110

  • Gaga

    26.05.2019 13:28
    Zabraniti ALKOHOL i CIGARETE
    Glasam da se uvedu BATINE i LEČENJE za nasilnike.Očigledno je da su bolesni mnogo i da je to razlog nasilja.Takođe se zna da je ALKOHOL široko rasprostranjen i da se prave raznorazne BRLJE OD RAKIJA po dvorištima koje ti isti nasilnici konzumiraju od malena kao tradicionalno PIĆE za smirivanje živaca.U nedostatku iste te BRLJE oni polude i dolazi i do ubistava? Nije isključeno ni da se ubacuju ČUDNI OTROVNI ADITIVI U CIGARETE.
    SVE ŠTO JE SUMLJIVO TREBA ZABRANITI.
    SVAKI ŽIVOT JE VREDAN.
    NE MOŽE SE LEČITI POSLEDICA !
    TREBA LEČITI UZROK DEŠAVANJA ! ! !
  • Zora

    26.05.2019 11:14
    Prestanimo se prepucavati
    Molim Vas, prestanimo se prepucavati oko nas domacih i pridoslih. Zar je to bitno? U celom svetu su migracije.

    Nego, ugasena su tri zivota a dvoje male decice je ostalo bez majke.
    Nesto opasno ne stima u nasem drustvu jer gotovo svakodnevno nastrada zena.

    Nije losa ek situacija okidac. Posle II svetskog rata je bilo gladi, sirocadi, neimastine ali muskarci nisu ubijali zene.

    Treba pronaci uzroke jer ako se ovako nastavi, zene ce se iseljavati i traziti azil vani. Vec sam citala u stranim novinama kako su zene u Srbiji ugrozene.




  • Bane

    25.05.2019 22:25
    Užas
    Sve je to još tito poremetio
  • Duda

    25.05.2019 15:57
    Ljudi
    Ja sam ovog lika videla jutro na Novom naselju preko puta crkve, usao je u pekaru, progutao burek sav je izbezumljen bio i muvao se oko crkve i seo na bicikli i otisao. Jako se bojim da ne audi nekome, a policije nigde
  • nasilje baz kraja

    25.05.2019 15:26
    Upravo sam čula da je muž , suprugu 47 godina, polio benzinom i zapalio. Razrušili su sistem u Srbiji., nasilnici ćetaju i pored zabrane prilaska bivšik supruzi.
    Dobio papi o zabrani, i ništa. Za smrt 3 nedužne osobe propust je socijalne službe i policije.
  • Mikonos

    25.05.2019 14:49
    Tuga
    Velika tuga i jako mi je zao. Umesto komentara i kretenskih rasprava organizujte se da pomognete deci. Njima treba ljubavi i paznja.
  • Znakovi

    25.05.2019 11:02
    Folklor nasilja
    Majica sa likom Ratka Mladića, Baje malog Knindže i sl. , tetovaže, kajle, pištolji, krst na retrovizoru su detalji koji sve govore. Pametnoj i pametnom dovoljno. Takvi su rođeni i vaspitani da budu ratoborni i agresivni a šuplji. Po pravilu sa jedva završenom srednjom školom. Nema veze odakle su došli.
  • Vojvosadjan

    25.05.2019 08:00
    Jel moguće da ste toliki imbecili i da se na ovu ˝vest˝ prepucavate ko je odakle i kad je došao? Nikad ovde pameti, jbm vas sve redom...
  • Anonimus

    25.05.2019 07:50
    a ubica nosi majice sa natpisom Ratko Mladić , Srbska čast, Putin i sl. Mediji to neće da objave
  • dragan perković

    25.05.2019 07:46
    Dadada
    Tipični "srpski domaćin",patriJota, "glava kuće".Mislim da su u većini vlast kriva. Promovišu rađanje a ne promovišu normalnu porodicu. Pogledajte ponašanje u Farmi, Parovi gde vrvi od nasilja i niko ne preduzima ništa. Tkzv dođoši su isto krivi doneli iz drugih republika oružije, šumske običaje, zatucanost. Još je moja profesorka sedamdesetih hovorila da ne treba svakod da živi u gradu. U gradu živiš okružen ljudima od kojih de deli zid, kod seljaka možeš živeti izolovano od okoline. Pravi građani izađu sa celom porodicom u šetnju, restoran, pozorište, gradski seljaci su po kockarnicama, društvom, pecanje, žene ma čašici ogovaranja a sa decom se čuju samo preko mobilnog. Nasilje promoviše i pravoslavna crkva tkzv, "srpski domaćin". Smetaju im gejevi,migranti,romi a ne smeta nasilje, ne vaspitanje, bahatost.
  • @@dijasporac

    25.05.2019 07:34
    Ne od 90tih, već od polovine 80tih.
  • gg

    25.05.2019 06:39
    gg
    Opasno za građane dok se neuhapsi
  • bananarama

    25.05.2019 02:22
    U normalnim državama kada se nešto ovako desi, policija odmah preko svih sredstava informisanja obaveštava narod šta da rade a šta da nikako ne rade. Odmah se u svim novinama, na televizijama objavljuje fotografija osobe koja se goni. Sa podacima tipa koliko je visok, težak, boja kose i očiju, osobeni znaci. Da se građani obaveste na koga možda mogu da nalete, ko može silom da im uđe u auto, kuću, stan kako bi pobegao od policije. Da građani nikako ne stupaju u kontakt sa tom osobom, da odmah pozovu policiju čim je ugledaju... Na svakih pola sata se prekida TV program, preko celog ekrana stavlja fotografija, čita saopštenje policije. Ovo je ozbiljna stvar. Onaj ko je u stanju da macolom ubije majku dece koju mu je rodila i još dvoje ljudi, spreman je i da ubije bilo koga drugog na ulici, na putu, u ataru samo da izbegne hapšenje. Ovde se postupa kao da je u pitanju teži saobraćajni prekršaj. Blokirani izlazi iz grada, ali u gradu sve i dalje normalno kao da se ništa nije desilo. Ovo je ubica, psihopata, opasan čovek, naoružan. Građani se moraju non stop obaveštavati. Neko će možda negde naleteti na njega, neće znati o kome se radi i to će platiti glavom.
  • @dijasporac

    25.05.2019 01:26
    Nismo se razumeli ja i ti dobro, mada nije ni bitno. Vucic je samo nastavak one "serije" koje se promovise od 90tih na ovamo. Kada u nekoj zemlji su popularni (promovisane i neosudjivane od javnosti) kriminalci, pevaljke, nasilje, prostakluk, psovanje, naglo bogacenje otimanjem od drugih,.... Sta onda ocekivati od obicnog coveka? Da se bavi naukom, razvojem svoje zemlje, kulturom, da zna da kaze "hvala, izvini,..."! Ja sam pricao da se sistematski ovaj narod truje i psihicki unistava. Vucic je tu samo deo price koja traje i dan danas!
  • h

    24.05.2019 23:59
    Vulkanizer iz Veternika.
  • dijasporac

    24.05.2019 22:29
    Sine, kad prebrojis komentatore koji ovde opravdavaju monstruma sa postapalicama tipa "sto nije pazila sa kim ide u brak", "mora da ga je izazivala" ili koji sve to pravdaju brdsko-planinskim mentalitetom dodjosa medju njih pitome starosedeoce ispada da toj zemlji nema spasa... ko zna koliko potencijalnih napasnika i ubica pise ovde komentare, ko zna koliko pritajenih fasista seje mrznju po pripadnicima drugih grupacija ( nesrna, dodjosa, invalida, bolesnih, crnih, Jevreja..).

    Ovakve teme su lepak za takce slucajeve, isplivaju svom svojom snagom.
  • Banstol

    24.05.2019 21:32
    Kako nema policije..eno ceo dan na Banstolu kontrolisu sva vozila..prosto neprijatno..tri puta me zaustavili..
  • Kabadahija

    24.05.2019 21:23
    Izvuci pouke iz tragedije
    Nas narod je glup i zaostao , ovo je uzasna tragedija i unisteno je mnogo vise od 3 zivota.
    Socijalna sluzba sa minimalnim zaradama i bolom u onoj stvari ne moze i ne zeli da resi bilo sta. Najlakse je prepisati zabranu prilaska , osujetiti oca da vidja decu nakon samo jedne reci zene koja se ne proverava . Licemerje na delu , od krajnjeg sovinizma smo ipak feministicka drzava , Otac\suprug je lisen svog roditeljskog prava , bez prava glasa , izbacen iz kuce.
    CzSR mora da shvati ozbiljije svoju ulogu , bitniji su i od policije u ovom slucaju ali ne donesenjem preventivnih&inertnih odluka nego sagledavanjem cinjenica.
    Prevara nije u svetu razlog za tuzbu ali se to mora Balkancu objasniti..
    Razvedi se brale , nemoj pretiti i praviti najvecu glupost sto ziv covek moze.
    Osudjujem coveka potpuno ali mu je juce MOGAO neko pomoci.. Drugari , psiholog , Centar za socijalni rad..Ovo je krivica svih nas i nemojte pametovati sa dozivotnim .. Ne morate i necete nikog ubiti ali je gotovo sigurno da cete u ovom sistemu biti i sami u slicnoj prici. Zdravo
  • porodičan čovek

    24.05.2019 21:16
    pitam se!!!!
    Uz iskreno saučešće porodici nastradalih,moram konstatovati da se niko nije upitao šta je dovelo do ove tragedije? Svi smo brzi da osudimo ako možemo da razapnemo počinioca ovog strašnog zločina. Na žalost iz ugla nekoga ko ima sličnu situaciju sa bivšim zetom koji je pretio i mojoj ćerki i mojoj porodici (dobićemo metak...baciće bombu..)i koji ima zabranu prilaska i kontakta ipak razmišljam šta je izazvalo ovu tragediju. Opet iz ličnog iskustva pišem,kad sam se rastao od prve žene ,lažno me je prijavljivala za nasilje u porodici,branila mi da viđam dete,pa se sastajala sa mnom te se miri te me opet lazno prijavljuje,pa opet ne dozvoljava da vidim dete....ludeo sam ,mislim u onim trenucima da sam bio u stanju da je nema...hvala Bogu mislio sam samo na dete,dobio sam starateljstvo za dete i odselio se iz NS. Rezultat svega...ozenio sam se ponovo imam ženu deset puta bolju nego što sam želeo...troje zajedničke dece,a ona?bivša?pet puta se udavala posle mene...jbg ni jedan ne valja...ona je savršena.....zato...PITAM SE...Znam ....nema opravdanja ni ošamariti ženu. i to je nasilje,OK zabraniti kontakt i komunikaciju sabivšom ženom,ali manipulisati decom i braniti ocu da viđa svoju decu je van pameti.Verovatno je došao na telep da bi video decu a ona nije dozvolila i ko zna šta mu je rekla da bi uradio ovako strašan zločin. Ne branim ga,rekao sam imam istu situaciju u kući,ali učim svoju ćerku da deca nisu samo njena nego i njegova i da nema prava da brani ocu da ih viđa.
  • @Marko

    24.05.2019 20:15
    Tvoje pravo da zivis kao tipican Novosadjanin, da ne spremas ajvar, jagnje (ne videh da ga neko pece u gradu na otvorenom) itd, ali cemu kritika onih koji to rade, pa i upraznjavaju svoje obicaje? U tome je lepota grada, da vidis i upoznas sve i svasta. Ako nekad odes u pravu metropolu, videces na svakom koraku razne zavicajne restorane (od italijanskih do kineskih), pa razne vidove zabave iz svih krajeva sveta itd. Ovde u NS mozes da vidis kola i kulturno umetnicka drustva iz citave ex-Yu, mozes i hranu da probas... Zar to nekoga ugrozava? Ili neciji naglasak? Sto se tice bahatosti i slicnih stvari, to se ne moze generalizovati na odredjenu etnicku grupu.
  • dijasporac

    24.05.2019 20:12
    @Mirjana
    Mirjana, ja sam rodjen u NS ali moj otac i deda nisu, rodjeni su 35km dalje u Sremu pa sam ceo zivot bio od likova koji su bili frustrirani sto sam imao bolji prosek od njih u gimnaziji, zato sto sam zavrsio fakultet, zato sto je taj fakultet u Beogradu, zato sto sam se ozenio tvojom imenjakinjom, zato sto sam napravio nesto u zivotu, dakle, ceo zivot sam od tih neuspesnih i zlobnih ljudi bio prozivan kao dodjos. Ok, kazu mi, nisi bosanchero ali tvoji nisu iz Novog Sada i ti si manje vredan...

    To je palanacki mentalitet, mentalitet ljudi koji svoje zivotne neuspehe i komplekse lece kroz paranoju i negaciju drugih, onih koji su im oduzeli neko samo njima dato pravo rodjenjem.
    I gle, 30-tih godina proslog veka u Nemackoj je izrasla generacija ljudi koji su isto tako govorili o nekoj drugoj naciji, ljudima drugacijih obicaja pa se desila Kristalna noc i dalje istorijom koja je poznata celom svetu. Dakle, ti danasnji l;judi su vrlo blizu svojim uzorima iz Nemacke.

  • Mama

    24.05.2019 20:09
    Ceo dan sam potrešena ovom objavom i tugom jednom ogromnom! Nadam se da se samoubio u nekoj jaruzi. A te zabrane prilaska mi nikad neće biti jasne. I šta ti u socijalnim službama rade? Sta ces sad službo da uradiš da toj deci život olaksas i kad ce suze da im stanu?
  • dijasporac

    24.05.2019 19:55
    @kimi
    Eto Kimi sinko, Vucic je i kriv sto neki ludak macolom umlati sve zivo u kuci zato sto sumnja da ga supruga vara i sto ne moze da pretpi cinjenicu da ona nije njegova svojina... a mozda je kriv i za to sto nisi zavrsio skolu, ozenio se prelepom devojkom o kojoj si mastao, zato sto nisi postao fudbaler Juventusa.

    Ovakva ubistva, ubistva "iz ljubavi", masakriranje zato sto nastupi ludilo iz posesivnosti koju nije moguce vise hraniti jer se ONA usudila da pruzi otpor imaju veze samo sa glavama tih monstruma, nemaju nikakve veze sa Vucicem.

    Vucic jeste kriv za mnoge stvari, za finansijsko stanje drzave, nefunkcionisanje drzavnih instirucija, samovlasce ali suludo je sve negativnosti koje postoje u toj drzavi i medju populacijom prebacivati na njegov konto. Vec jednom smo to uradili sa Slobodanom M., sve negativno sto se desilo 90-tih smo prebacili na njegov racun, bio je kriv za bas apsolutno sve a kad je on otisao nista nije stalo, ubistva su nastavljena, korupcija je postala jos gora, moral i dalje opada. Jednostavno, mnogo je lakse okriviti nekoga drugoga, pogotovo konkretnu osobu i tako "oprati" svoju savest.
  • Igor

    24.05.2019 19:55
    Policija mora da ga trazi po sluzbenoj duznosti, ali i oni kontaju sad da ga nece vise naci. Vreme za hvatanje, a pogotovo vreme za razmisljanje o postupku ako je do toga uopste doslo je ucinilo svoje. Skonto covek sta je napravio, pa se recikliro negde. Mozda postoji neka sansa jer, ide lepse vreme kako visi na nekom stablu na Fruskoj gori. Mozda ...
  • Sin

    24.05.2019 19:49
    @lala
    Znaci tvoj deda i pradeda su bili domacini imbecili??? Niko ovde ne pominje da muskarci domacini treba da lupaju po kuci a zene da im robuju i radjaju. Jel si ti krsten ili si se prejeo slanine?? Zene ne radjaju samo muskarcu nego i sebi! Domacin je postena radna vredna i prema svojoj porodici pazljiva osoba, zastitnik,
    a ne neko ko mlati pije i nema pameti. Nažalost u nasem drustvu se samo misli na
    stalno pijane kretene-domacine. I super evo ja sam zaostala osoba sto mislim da muskarac treba da bude muskarac i zena zena (oba u pozitivnom smislu! da nebi opet pobrkao, vidim da je slanina bila masna) al vidim kako je srbija uznapredovala i kolko je pobijenih zena od kako nam je moderno...
  • UFO

    24.05.2019 19:49
    I, naravno, da je dođoš. Slučajnost je baš velika da probleme prave oni i to u 80% slučajeva. To govori da vaš mentalitet nije za ovaj grad. Naravno da ima izuzataka, ali su baš retki.
    Svako je dobrodošao, ali moraš se adaptirati.
    P.S. Saučešće porodici. Dece mi jako žao.
  • Bojana

    24.05.2019 19:41
    Zasto
    Zasto zene nasedaju na veridbe posle par vidjanja, radjanje dece posle obecanja o udaji. Edukujte se zene, oni sto Vam skidaju zvezde sa neba i odmah zele svadbu pa kada se vencate onda krece zlostavljanje . A gde je ova kukavica sto pobi porodicu, sta god da se medju njima desavalo on nema pravo ni ruznu rwc da kaze,a kamoli da ubija.Lud covek na slobodi...seta gradom...jezivo
  • pa

    24.05.2019 19:15
    U pravcu Kamenice niko nije zaustavljao. Sta ako je otišao u Banoštor? Glupi policajci... Na mostu slobode nikog ne zaustavljaju... Bas je lako počiniti zločin i pobeći. Sigurno koristi kođbi ili je otišao busom. Baš su glupi..
  • dijasporac

    24.05.2019 18:53
    Strasna tragedija, jadni ti decaci koji su prisustvovali tom monstruoznom ludilu.

    Procitah da je prosle godine prijavljeno preko 23 hiljade slucajeva nasilja u porodici, ili 63 dnevno, na 6,5 miliona stanovnika Srbije. Stravicna brojka, brojka koja govori koliko su zene u toj zemlji ugrozene od svojih partnera.

    Da se ne lazemo, glavni razlog tome je mentalitet patrijarhalnog muskarca na Balkanu, zena je u kuci da slusa, da ne gleda okolo, da ne prica previse i da uvek bude na raspolaganju.. ako iskace iz okvira koje je zadao takav macho onda obicno krecu od "vaspitne" sljage, maltretiranja, pa ako nesrecnica pruzi otpor neretko prelaze na motke, kamenje, nozeve, macole i pistolje (sve ovo su "orudja" kojima su manijaci u zadnje 2 godine umlatili svoje bivse "voljene").
    Bilo jer toga mnogo i u proslosti, no policiji su se recimo 1985 prijavljivali samo premlacivanja supruga, "vaspitne" sljage nisu, ljudi su se tome smejali, govorili su da je verovatno to zasluzila ili se jednostavno to se nije iznosilo iz porodice. Secam se par takvih porodica u komsiluku gde su nasilnici s' vremena na vreme "prevaspitavali" zvoje supruge, nesrecnice su morale skokom gde je pijani kabadahija pogledao okom..
  • kimi

    24.05.2019 18:53
    Posledica niskog moralnog stanja nacije i Vuciceve propagande nasilja na Pinku i Happyju koji vec vise desetina godina "truju" mozgove ovog naroda. Ovo je samo posledica ludila koje se promovise!
  • Komsija

    24.05.2019 18:52
    Moze biti i ovo
    Boze me prosti, ako gresim, ali ljudi danas i zene maltretiraju i tuku muzeve, samaraju, najstrasnije provociraju, ne treba ni to iskljuciti kao mogucnost...
  • Strašno

    24.05.2019 18:43
    Pamet u glavu, devojke!
    Muškarac koji može da naudi svojoj deci i majci SVOJE dece je najobičniji slabić, idiot.
    Ljubomora je neizlečiva. Bežite devojke od takvih likova. Ti koji vas tako "jako" vole , koji vam kažu "bićeš moja il ničija" oni su zlo.
    Gde je njegova porodica u ovoj nesreći?
  • Mirjana

    24.05.2019 18:21
    Izvinjenje
    Prvo se izvinjavam porodici nastradalih, što njihovu trgediju danas koristimo za naše frustacije. Velika tragedija...

    Drugo izvinjenje upućujem Vama, koji niste dodjoši ( ma šta ta riječ značila), što smo došli sa "planine" i ne znamo se ponašati kao Vi, što se nismo prilagodili Vašim navikama i običajima...
    Moj prijedlog je formirajte geta ili rezervate za nas dodjoše da biste Vi mogli nastaviti " normalno" živjeti. Geta i rezervati isto su za ljude.
    Čekajući bus svako jutro slušam ljude koji pored mene prolaze kako razgovaraju na različiti jezicima i srećna sam što sam došla da živim u kosmopolitski Novi Sad.
    Bez obzira na Vašu netrpeljivost, mislim da smo moja porodica i ja izabrali pravi grad za život.
  • Lala

    24.05.2019 18:11
    Crnjak
    Kako objasniti pojedinim imbecilima i tzv domacinima da zena nije vlasnistvo muza? Citam pojedine komentare i ne mogu da verujem sta pojedinci pisu..nije trebala da ga izaziva,trebao je lupi sakom u sto i slicno. Alo bre idioti,niste u sredmjem veku da bi vam zena sluzila i radjala!!! Onaj debil od popa na sav glas urla da je obaveza zene da radja!?!?
  • @Slavija

    24.05.2019 18:04
    Planina
    Nisam rekao da su ljudi ovde zli, prozivam pojedince koji prozivaju SVE nas na skoro svakoj vesti godinama unazad. Ima cak i pacenika koji pisu nekom tarzan ijekavicom (ne znaju u kom slogu ide "ij") i glume da su jedni od nas. Odgovor na pitanje: planina je unistena u ratu, a ja proteran. Infrastruktura (struja, vodovod...) je tamo bila bolja pre 50 godina nego danas. Namerno ne zele da poprave tamo gde su bila srpska naselja. Prirodne resurse koriste politicki puleni pri vrhu drzavne vlasti i stranci. Uz to, u danasnje vreme trend odlaska sa sela u velike gradove postoji u citavom svetu. Razlozi su posao, infrastruktura, fakulteti...
  • Marko

    24.05.2019 18:01
    Dođoš
    Mada je neprimereno u ovom kontekstu govoriti odakle je ko, zagolicalo me, pa da kažem. Ja sam jedan od dođoša. Došao sa da studiram i ostao, i to ne zato što sam morao nego zato što mi je ova sredina odgovarala, zato što me plenila svojom kulturom, odmerenošću, predusretljivošću, koje su izgrađivane vekovima. Došao sam da bih se prilagodio i postao Novosađanin, a ne da bih ovde preneo "lepote" svog zavičaja iz koga sam pobegao (da se više nikada ne vratim). Zato nikada neću razumeti ljude koji u Kanadi peku ajvar, okreću jagnje na ražnju ili se mole u džamiji. U Kanadu se valjda ide radi Kanade, a ne radi ajvara, pečene jagnjetine ili džamije. Valjda bi se u tom smislu i u Novi Sad trebalo dolaziti radi Novog Sada, a ne zato da bismo Novosađanima otkrivali lepote Romanije, Durmitora, Zlatibora ili Plandišta. Zainteresovani Novosađani mogu posetiti ova mesta, ako su za njih zainteresovani. Dragi Novosađani, eto ima nas i takvih dođoša. Ja sam došao da bih bio Novosađanin i nadam se da mi na tome ne zamerate.
  • Nebojša

    24.05.2019 17:46
    Mediji
    Ono sto je okidač za monstrume su svakako mnogi naši mediji koji kada nema ubistva u Srbiji prenose ubistva sirom sveta sveza ili stara po nekoliko godina a uocavate u naslovima reči JEZIVO, MONSTRUOZNO i slične reči.
    Rijaliti programi su prepuni nasilja i čak i ja koji ih ne gledam citajuci novine ne mogu listajuci da izbegnem naslovne strane ili naslovebtekstova koji sire nasilje radi tiraža.
    A onda dolazimo do katastrofalnog ponasanja centra za socijalni rad ali i policije i tuzilastva da cak i kada postoji zabrana prilaska a ona se dogodi plus slanje poruka policija i tuzilastvo konkretno ovde u Novom Sadu kazali su zrtvi da poruke nisu preteće zaboravljajuci da ih ne sme biti a pogotovo ne prilaska i dolaska na vrata zrtve. A morao je odmah u zatvor na 30 dana. I najveca fora je kada se odredi zabrana prilaska zrtvi verovali ili ne a svedok sam toga onda ona po misljenju policije ne vazi a sudije ne pisu nigde da zalba ne odlaze izvršenje. Znaci nema klauzule izvrsnosti. Sramno.
    Ako nasilnik ima i prijavu za nelegalno posedovanje oruzja onda takav mora na hlađenje 30 dana sto u ovom slucaju nije urađeno.
    I na kraju zabrana prilaska zrtvi je samo forma i papir i ne ugrađuje se nekakva nanogica kod nasilnika a kod zrtve nekakav uređaj koji registruje da je nasilnik prisao na manje od 100m a sve to bi se moglo pratiti softverom i alarmom u nekom centru za nadzor i kada se upali alarm da odmah intervenise najbliza pokicijska ekipa. Kao sto vidite resenje postoji ali ....
  • fer

    24.05.2019 17:17
    @Sin
    Ne postoje domacini i lupanje rukom o sto. Muz i zena su u braku ravnopravni partneri. Ako zena "iskace iz sina" posaljes je kod doktora (a mozete i zajedno da odete na terapiju). Ako nece ili ne zelis time da se bavis - razvedes se.
    Ako ti se ta pravila ne svidjaju - ni ne ozenis se.

    Ljudi nisu pudlice, nemaju prava da grizu
  • Dušan

    24.05.2019 17:13
    Fotografija je ključ
    telefona se sigurno odmah rešio, toliko je naučio iz hiljadu članaka o ubistvu Jelene Marjanović, kod prijatelja otišao jedino ako je glup, tako da je najvažnije da svi mediji fotografiju objave kako b ipolicija dobila dojavu prilikom kupovine hrane bez koje ne može niko pa neće ni on moći
  • Vazduplohov

    24.05.2019 16:46
    Verovatno je pobegao kolima, pa se nadaju da će iz helikoptera pronaći sumnjivo vozilo. Nemojte stalno preispitivati rad policije...
  • @Drr

    24.05.2019 16:44
    U fudbal se svi razumeju
    Sledeći put kada budeš hteo da ispadneš pametan - bolje ćuti.
  • Sugradjanka

    24.05.2019 16:39
    Tuga
    A da za promenu vlast obrati paznju na sve te ugnjetavane zene, koje ne mogu sebi da priuste da napuste nasilnika, koje nemaju gde da pobegnu i samo trpe i trpe, zbog dece. I da te prve komsije ne cute vec zovu nadlezne. Da pocnemo da se brinemo jedni za druge, a ne da bacamo smece komsiji na vrata.
    Srce mi se slama zbog ove dece, kod koga ce oni jadni sada...
  • Vojvosadjan

    24.05.2019 16:34
    Helikopteri??? Uživeo se Slinavi gledajući CNN. Treba neko doktoru da objasni da su pandurski helikopteri najupotrebljiviji u praćenju već lociranog vozila na zemlji tj u poteri po gradovima i putevima a ne traženju vulkanizera iz Veternika koji se krije u kukuruzima oko Bačkog Monoštora ili vinogradima na Fruškoj Gori.
  • Slavija

    24.05.2019 16:19
    @Neko sa planine
    Neverovatno je kako se osećate prozvanim u svakoj vesti. Ako je bolje na planini, ako su ljudi bolji tamo, zašto onda svi dolazite ovamo u prljavu ravnicu sa zlim ljudima? Ovo je iskreno pitanje, a ne molba da odete. Stvarno je degutantno da se u ovakvoj tragediji prepucavamo.
  • Ftn

    24.05.2019 16:10
    Ne
    A zasto su nasilnici u majcama Mladica Karadzica crvenih beretki?
  • Drr

    24.05.2019 16:06
    Leteći cirkus
    Helikopteri!!!? Ovi stvarno misle da su ljudi imbecili. Mogli su npr da objave ime i prezime osumnjičenog, ili ne daj bože sliku?! Dobro je da vulin nije digao migove na nebo, da ga ulove u brišućem letu. Samo da se ne sruši negde, kao prošli put kada su hteli da koriste helikopter za političku reklamu.
  • @Neko sa planine

    24.05.2019 15:57
    A ko to VAS proziva?! Lepo vam covek nacrta da su dodjosi neprilagodjeni, necivilizovani pojedinci, odakle god dosli (ima i takvih starosedelaca ali oni jel ne mogu biti dodjosi vec izrodi) a VI se svi popalili ko Beogradska novogodisnja rasveta.
    Sta je u pitanju, preosetljivost, (funkcionalna) nepismenost ili mentalitet copora/stada, gde se drzite zajedno ma kakvi pojedini bili?
    E mi se ne drzimo svojih (makar nam bili najrodjeniji), ako su stetocine onda su izopsteni.
  • Sekretar Dejan

    24.05.2019 15:55
    Nije pas kriv kada nekoga ujede, nego gazda koji ga je takvim napravio. Pitanje je dana kada ce sledeci pas puci i ujesti nekog.
  • hm?

    24.05.2019 15:36
    Kakvo hapsenje, pa treba jos da padne na teret poreskih obveznika... to se kaze da je pruzao otpor prilikom hapsenja, posegnuo za oruzijem....
  • Sin

    24.05.2019 15:26
    Hmmmm
    Dzaba komentara oni su mrtvi!!! Ko redovno deli batine ženi on to jedino i razume! Znači nalupas ga i mir! Drugo ovi zakoni su kao sto se vidi bezkorisni jer su ljudi mrtvi. Trece napravljeni tako da nesmes da budeš domacin i lupis rukom u sto kad žena iskače iz šina. Treće zene nebudite naivne da ce slovo na papiru da vas zastiti i birajte normalne! Ali ga nedrkajte i pudlica bi poludela i pocela da grize kad ga iritiras svaki dan. Jadna deca. Zbog matorih iskompleksiranih konja i kobila sada ispastaju neduzna
  • Vlada

    24.05.2019 15:08
    Ubio troje ljudi tupim predmetom usarcima u glavu pred dvoje dece. Eto prvog kandidata za kaznu po novoizglasanom zakonu. Za ovog rehabilitacija nije. Njega samo skloniti iz društva trajno da ne unesreći još nekog ovako.
  • Doktor

    24.05.2019 14:56
    Milan
    Ovakvi se Milane ne prepoznaju lako i u tome je problem. Godinama je radio i bio normalan dok mu crv nije ušao u glavu u vezi neverstva supruge. I sve to nema veze sa politikom...da li je Tramp na vlasti ili Vučić ili Milo ....to je poremećaj kod čoveka. Ubiti majku na očigled svoje dece...to je strašan poremećaj u glavi. Dobio je zabranu prilaska ženi...znači sud je uradio svoje...drugo nešto nije se moglo. Ali pomućen um, bolestan um. Verujem da je oduzeo sebi život negde ....
    Priroda čoveka je čudna...ubistava svuda i u miru i u ratu...strašne stvari se dešavaju. Žalosno....
  • ...

    24.05.2019 14:54
    @Opšnbb

    Moze li bar jedan dan bez speleologije?
  • Telep

    24.05.2019 14:54
    Kkao sprečiti ovakve slučajeve
    Strašno. Ogromna tragedija. Žao mi je ljudi stradalih u svojoj kući na ovako svirep način. Žao mi je dece koja su ostala sama.
    Na žalost, svedoci smo da ovo nije usamljen slučaj. Ne retko se dešava da muž izvrši ubistvo žene, a često potom i samoubistvo.
    Pitanje svih pitanja je kako sprečiti ovakve slučajeve? Jedan od načina svakako je suzbijanje nasilnog ponašanja od najranijeg uzrasta. Kroz obrazovanje i kaznenu politiku.
    Ipak je pitanje da li je to dovoljno, jer u ovakvim slučajevima vidomo da su ubice muškarci, spremni na totalnu propast, jer se ne plaše ni smrti ni bilo čega. Očito su dovedeni u bezizlaznu situaciju.
    Moguće je da opšta doktrina, da je sud, nakon razvoda bezuslovno na strani žene, nije baš pravedna, jer dovodi do krajnje frustracije. Trebalo bi je preispitati.
  • Ja

    24.05.2019 14:52
    Predstava za bezzube
  • Aleksandar

    24.05.2019 14:52
    Njegova slika, na fejsbuk profilu, u majici sa Mladićevim likom i porukom ispod, sve govori...
  • djak one

    24.05.2019 14:45
    .
    Koja je svrha tih helikopter. Baš će ga iz helikopter ugledati. Nego to eto da se malo čuje i vidi kako policija nešto radi.
  • Sdragan

    24.05.2019 14:43
    Kazna?
    Covek koji se probudi ujutru, popije kafu i podje da ubije troje ljudi...Ne razmislja o kazni. Bas ga briga za to. Sto je veca to bolje...On je vec samog sebe kaznio...
  • Neko sa planine

    24.05.2019 14:43
    Ovi sto nas prozivaju da mi otimamo, vrsimo nasilje, deremo se itd, neka bar jednom u zivotu odu u planinsko selo, bar na nekoliko sati. Mozete cak da se pravite kako ste gladni ili kako vas boli nesto, da se auto pokvario... Pa isto to probajte pred komsijom iz vase zgrade koga poznajete "iz vidjenja" godinama. Iznenadicete se ko ce vam prvi pomoci. Najgori ljudi su oni koji su silni, nesrecni, bahati, a takvih procentualno ima vise u gradu (racunajuci i nekadasnje seljake) nego na selima.
  • ns

    24.05.2019 14:43
    novosadjan
    vidim nosi majicu haskog optuzenika.Samim tim cinom sve mi je jasno koje to i sta je to.Pozdrav i puno srece vam zelim sa takvima.
  • 99999999999999999999

    24.05.2019 14:43
    Igra robova, a ne prestola
    Dobro je što svi znaju da su za nasilje krivi pojedinci, a ne država, sistem, i specijalni rat u koji su nas stavili.
    I dok se vi bavite jednim, a ono trojica niču!
    Ako ništa, a ono u kockarnicama, dok gube.

    Nasilnika će svakog dana biti sve više, a kako primećujete i poruke sa svih strana iz medija imate - razvijajte nasilje.

    Diskretne poruke, sa reklama, filmova.... itd.
    Zar nije medijsko propraćanje jedne stoke kao glavnog junaka nekoliko dana- stimulacija nasilja?

    Neće vam helikopteri pomoći, niti prijave, niti sudovi - da se spreči nešto ako vi ceo narod stimulišete na agresiju konstantno.

    Agresivni uslovi života, situacija da stalno moraš da nasrćeš negde.... stvaraju nasilno društvo.
  • Stela

    24.05.2019 14:33
    Profil govori sve
    Pogledala sam upravo profil čoveka koga traži policija tj. koji je izvršio masakr i našla tačno ono što sam očekivala (sem redovnih porodičnih slika i uobičajenih poslovnih i ostalih interesovanja (sport, muzika, putovanja):

    FB stranice specijalnih - paravojnih jedinica, Crvene beretke, slika u majici s likom Ratka Mladića na kojoj piše "Zar je zločin braniti2, zatim slike ispred manastira Ostrog, lajkovane stranice sa redovnim i posebnim vrstama oružja, navijačke grupe, srbovanje, pit bul terijeri...

    Čuvajmo se ljudi oko nas koji vole sve gore nabrojano, makar nam bili i najrođeniji.
  • Majka

    24.05.2019 14:14
    *
    Stradalo je 5 života zbog toga što nasilje u porodici niko neshvata ozbiljno. Dokle ljudi, dokle?!?!?!?!
  • zoki ns

    24.05.2019 14:13
    ludilo
    I sad ce se opet danima da se raspreda o tome kako "mi kao drustvo moramo da radimo vise na edukaciji i prevenciji nasilja, da ne odgajamo sinove muskarcine, itd itd". Pa gosti psiholozi, psihijatri, analiticari... I tako opet do narednog pokolja. Ovom sumanutom nasilju prema zenama i porodici mora da se stane na put na drugaciji nacin. Ovde nije dovoljan samo ostar zakon protiv nasilnika.. Vrednosti moraju da se menjaju iz korena, a sa tim i vaspitavanje muske dece. Da se ti decaci od najranijih dana nauce da postuju i vrednuju zenu na pravi nacin, a ne da se zene tretiraju kao necije vlasnistvo
  • Com

    24.05.2019 14:08
    A sta ako je ostao u gradu ?
  • Simba

    24.05.2019 14:07
    @Joca
    Zasto bi se tebi iko javio sa dobar dan komsija? Zasto bi ti odredjivao kako ce neko da se ponasa? Neka ljudi zive kako hoce i ako neko ne zeli da ti se javi sa ''dobar dan, komsija'' to je njegova stvar. Cuj, sada njega brine dobar dan komsija. Sta si ti mislio da ce ovaj grad da bude mali ceo tvoj zivot? Ovaj grad svakako raste, dolazili ljudi sa sela okolnih ili drugih gradova i sada ti si kivan sto ti se neko ne javlja sa dobar dan komsija i sto je nekulturan mozda. XD Daj bre Joco, ne lupetaj. Ovaj grad ce biti toliko velik, da neces znati ko ti je komsija. Dobro dosao u buducnost, dobro dosao u globalizaciju. Uskoro ces i Poljake, Ruse, Francuze vidjati, pa kad ti dodju Britanci da bleje, videces sta je kultura :D
  • jedan od nadleznih

    24.05.2019 14:04
    @Mileko
    Psiholozi i psihijatri, ili popularno nazvani (od strane neobrazovanog polusveta dok bistri politiku u kafani ili na sajtovima) "dr.mr.fr", kad pregledaju ljude za dozvolu za oruzje, mogu da ga oduzmu samo dusevnom bolesniku, sto je suvisno jer dusevni bolesnici ni ne cine ovakva dela, niti uopste zele da imaju oruzje. Cine ih psihopate, u drustvu i pomenutoj kafani poznati kao muskarcine, cenjeni u svojim kafanskim krugovima kad pametuju, npr. o "dr.mr.fr", o tome cemu zene sluze samo, o tome da o svemu znaju najbolje... Nema zakona kod nas niti bilo gde u svetu koji takvima moze oduzeti pravo na oruzje iako nam je sasvim jasno za sta su sposobni. Pa podjimo od toga da neko uopste zeli da ima oruzje, to nije normalno samo po sebi, normalan covek ne zeli nikakav kontakt s oruzjem ikad. I na kraju, mozel' u sto maraka da ovaj nije ni imao dozvolu, nego mu to babo don'o znamo odakle i kad...
  • @Eo malo

    24.05.2019 14:03
    Objasnjenje
    Nemas pojma.

    Dodjosi nisu "Srbi iz hrvatske/bosne koji su dosli u vreme rata" nego svi oni koji su dosli od nekud (odavde pa do Kine i Rusije ili Juzne Afrike) a koji odbijaju da se prilagode (i jos namecu svoje "obicaje" galame, nasilja, otimacine i sl.).

    To nije nikakav lokal-patriotizam nego civilizacija i kultura. Dakle stvar vaspitanja i postovanja. Ne moras se asimilovati, mozes cuvati svoje obicaje ali bez divljanja i narusavanja lokalnih.
    Ne mozes ziveti u Njujorku a ponasati se kao u Texasu, u Londonu a ponasati se kao u Beogradu, ne mozes u Beogradu/Novom Sadu a ponasati se kao u nekoj zabiti/sumi.
    Tj. mozes ali onda si dodjos i odlicno si prosao ako te samo prozivaju
  • @Joca

    24.05.2019 14:00
    Novi Sad nije tvoj, nego svih gradjana koji zive u njemu. U svojoj kuci si glavni i iznad svojih gostiju, ali ne i u gradu, a ako hoces da te neko postuje i pozdravi sa "dobar dan komsija" - i ti njega tako pozdravi, uzvratice ti. I naravno da sad ima vise ovakvih stvari, grad je duplo veci i ljudi vise ne zive u doba socijalizma nego najgoreg oblika kapitalizma.
  • Nebojša

    24.05.2019 13:52
    A slika
    Zasto nema slike ubice da gradjani prijave ako uoce
  • NIA

    24.05.2019 13:44
    I to pred decom. Strasno. Koliko zivota unustio.
  • ma neverovatno

    24.05.2019 13:44
    helikopteri su prvenstveno dosli je je “Neša” dosao da ispolitizuje borbu za kaznjavanje ubica i silovatelja dece, okupljanje danas na Trgu kod gimnazije
    a bas su dobro cucnuli uz ubistvo
  • nesa

    24.05.2019 13:30
    bezite mladi odavde na vreme
    i dace nam neko 1000 eura plate ovakvima kakvi smo sa mentalnim sklopom plemena iz 13 og veka sigurno.
  • Zla...

    24.05.2019 13:29
    Tuga jedna
    Tek sto je usvojen Tijanin zakon, trebalo bi ga prosiriti. Naime, kakva je razlika izmedju ubice dece i ovog ubice koji je dvoje dece ostavio bez majke, dede i babe ? Ta deca su ziva, a "ubijena". I njihovom nazovi ocu bi trebala dozivotna !
  • zlocin i kazna

    24.05.2019 13:19
    oran
    24.05.2019 • 11:46
    dozivotna robija ce vratiti troje ljudi u zivot ?

    Pa da ga ostavimo onda 3 meseca sa nanogicom? Nece vratiti ali ce spreciti da izadje 15-20 godina ili ranije i povredi ili ne daj Boze ubije jos nekoga.
  • NIA

    24.05.2019 13:17
    Gde su deca? Strasno. Unisteno toliko zivota.
  • Joca

    24.05.2019 13:09
    @anonimus
    Vidi ovako, tvoja primedba je na mestu i razumem da ti smeta. Meni isto tako mnogo toga smeta, kritikujem ja i onog Srbina sto krade po Nemackoj ,ubija po Austriji,Diiuje po Spaniji, i mogu ti reci da ga se gadim i odricem, kao sto bi se i svog deteta odrekao da je takvo ma kojiko puta bilo Srpsko. Cinjenica je da dok se ovaj grad nije uvecao nakon ratova nije bilo toliko nesigurnosti u njemu. Domacini su ugrozeni i normalno je da cujes ovakve komentare jer okreni se malo oko sebe ako si razuman. Nisam ja hteo da ti dodjes ovde vec si to ti hteo, pa onda se prilagodi mojoj kuci nemoj mene terati da te opominjem i da se ja prilagodjavam tebi. Za pocetak javi mi se sa dobar dan komsija.
  • maliVUK

    24.05.2019 13:07
    Prvo da se razumemo,ovakvi stravični događaji nemaju nikakve veze sa politikom,niti sa bilo kojim političarem na Srpskoj sceni i u Srbiji. Zato i ne razumem one koji tako nešto provlače kroz priču i još daju sebi da tako komentarišu. Dakako da to ima veze sa policijom,socijalnom službom,pa čak i sa tužilaštvom-sudom. E,tu treba tražiti krivca da ne bi dolazilo do ovakvih nemilih događaja,a opet ne razumem ni tu jadnu ženu koja je stradala,pored roditelja,čemu drugo dete sa nasilnikom?! To se sve može videtijoš dok su momak i devojka. To je ustvari prava preventiva.
  • Deco...deco...

    24.05.2019 13:07
    Pre svega, žao mi je ljudi koji su nastradali. Ne postoje reči da bi se opisao užas i žaljenje koje osećam povodom cele te tragedije.
    Jadno to dvoje dece, sa kakvim traumama će se morati boriti u životu.
    Nadam se da će im neko stručan i odgovoran pružiti svu moguću pomoć, koja im je sada najpotrebnija, ako već niko nije uradio svoj posao valjano, da do ovoga ne dođe.
    A tako su mali i ranjivi...
    Ovo je previše i za odraslog normalnog i stabilnog čoveka, a za dečicu...
  • Eo malo

    24.05.2019 13:02
    Objasnjenje
    Malo objasnjenje oko komentara: "Ne znam šta se dogodilo, ali znam da su sigurno krivi dođoši i da se ovo "u normalnim zemljama ne dešava" .
    To je ironicno napisano okrenuto upravo protiv ljudi koji ovde ispoljavaju neki vojvodjanski lokal patriotizam i napadaju Srbe iz hrvatske/bosne koji su dosli u vreme rata (nadam se da niko nece biti uvredjen ovom formulacijom).
    Znaci svi smirite strasti
  • Deks

    24.05.2019 13:00
    Užasno, svaka kazna manja od doživotne kazne zatvora bi bila neprimerena u ovom slučaju. Neka mi niko ne kaže da je težina ovog zločina manja od ubistva maloletnog lica ili trudnice.
  • fer

    24.05.2019 12:56
    @Zoran: Naravno da ne, ali ce ovog ukloniti iz drustva jer nicim nije zasluzio da bude deo istog, niti je bezbedan po okolinu. 1 zivot za 3 je preblaga kazna

    @Opšnbb: Ako je zasluzan za sve dobro, onda je i kriv za sve lose. Ne moze jedno bez drugog.
  • Bora

    24.05.2019 12:54
    Nasilje i kriminal su danas ambijent na koji vlast i većina medija gledaju blagonaklono i daju tome brojne primere. Promovišu se ljudi sa moralnog dna, političari viču i vređaju, rijalitiji su najgledaniji i onda se nađu kreteni koji u tome vide dođoše. Zlo se uvuklo u
  • Branko

    24.05.2019 12:54
    Zasto niko ne postavi pitanje da li je ovaj zakon bas za nas odgovarajuci? On je prepisan odnekle gde je funkcionisao, ali kod nas izaziva drugacije posledice, jer, posteno receno, i mi se kulturoloski razlikujemo od te zemlje ili cak cele regije odakle je prepisan. Svakako da treba zastiti sve zrtve nasilja i mozda nama treba neki zagon prilagodjeniji nasoj kulturi i mentalitetu, ali i spreciti eevidentnu (da, da, da nije retko) zloupotrebu istog.
  • Mileko

    24.05.2019 12:51
    pitanje za nadlezne
    Velika tragedija bez sumnje. Postavljam pitanje,ko je sem pocinioca kriv za nastalu tragediju. Odakle oruzje, sta je policija ucinila da spreci tragediju,sta psiholozi psihijatri i ostali DR.MR.FR.
    Svi koji kipe od strucnog znanja po medijima, ali u svojim maticnim ustanovama otaljavaju posao i beze u sud da vestace za prokleti novac. Pogledajte se u ogledalo svi vi strucnjaci, sto ste radili na ovom slucaju i recite nam dali vidite sebe i dalje na tom radnom mestu. Sram vas bilo neradnici neodgovorni i bahati.
  • Tetreb

    24.05.2019 12:47
    Sta reci
    Umesto da je doticni bio u zatvoru uveliko on se setao na slobodi.Zato je i pobio celu porodicu.Nasilje u porodici kao ni silovanje i dosta drugih krivicnih prekrsaja uopste nije sankcionisano na pravi zakonski nacin.Ubijes coveka,odlezis jedva dve godine ako se "dobro vladas".Ali zato za dugove drzava nema milosti.Izvrsitelji rade kao Svajcarci.Sramota!
  • Raka

    24.05.2019 12:43
    Plašim se
    Gde su deca
  • Ljubisa

    24.05.2019 12:39
    sram
    od drzave, znao ih sve licno a Smrdija( pardon Srbija ) pusta ludake da tuku zene i decu ....zabrane nista ne vrede...sram te bilo drzavo...sram
  • Marija

    24.05.2019 12:36
    Tuga
    Ljudi koji su prijavljeni za nasilje treba da se po hitnom postupku šalju na psihijatrijsku procenu tima lekara.
  • Армаггедон

    24.05.2019 12:30
    Породична трагедија која нема везе са криминалом,пошто видим одмах коментаре.Будимо реални,ово ће се дешавати и убудуће,а како спречити?то нико не зна.Ја лично мислим да се ово не може спречити.
  • VladimirNS

    24.05.2019 12:28
    držte bota!!!
    @JaDetelinarac 24.05.2019 • 11:51
    Eh
    Za Sugradjanku i ostale botove....
    Zar na ovako uzasnoj tragediji kakva je zadesila ovu familiju da vi apominjete Av i Sns?? Nemate ni srama na blama botoviJa Detelinarac 24.05.2019 • 11:51

    A što ih ne bi pominjali?
    Navedite jednu instituciju koja funkcioniše. Gde je odgovornost službi kojima je posao da zaštite ovu ženu (ubica je ima zabranu prilaza). Da li je ministar Đorđević kompetentan da vodi svoje ministarstvo i šta je on uradio na zaštiti žena koje trpe nasilje.
    Da ne pričamo o besparici, urušenim vrednostima, rasturenim porodicam, beznađu.
    Sedam godina su na vlasti šta su učinili da bi nam bilo bolje kao društvu?
    I nije me sramota u ovakvoj tragediji da ih pominjem, jer me jako pogađa svaka tragedija, izgubili smo dostojanstvo, sigurnost baš zahvaljući takvim što nas vode.
  • Perica

    24.05.2019 12:26
    Provere
    Šta policija proverava?
    Pa taj je za 5-10 min mogao da bude i 10 km od NS.
  • N

    24.05.2019 12:10
    @Anonymus
    Mislim da je komentar @Boža bio sarkazam. Kritikujuci svakog ko jedva ceka da ispolitizuje ovakvu stvar. Bar se nadam da je tako.
    Ali, cinjenica je da nam socijalne institucije ne funkcionisu, sto ne vezujem za ovu niti bilo koju vlast, to traje decenijama.
  • Orwell Vegan

    24.05.2019 12:00
    Istina
    Jeste ruzno nekog zvati dodjos. Pa ipak, taj naziv nije slucajan, on ima izvoriste u razocarenju Vojvodjana od ostalih pripadnika srpske nacionalnosti koji se nisu uklapali, ali bas jako se nisu uklapali u zivot koji se ovde vodio. Naravno, radi se o nekom procentu 'dodjosa' koji su dolazili u zadnjih 50-100 godina i cak nametali svoje obicaje i ulazili u vlast, pravili stetu Vojvodini. Ali, prethodna vlast je pokazala da ni Vojvodjani nisu vise za Vojvodinu kao takvu, unistavali je bolje od komesara sa strane. Bilo bi dobro kada bi se otvoreno pricalo o ovom problemu, stvari bi dosle na svoje mesto, jer ovako stalno tinja netrpeljivost. Narocito od kad su SNS zajasili, ima indicija da je to pretezno 'dodjoska' vlast koja ne trpi starosedeoce, i uopste naziv Vojvodina im nije nimalo simpatican.
  • JaDetelinarac

    24.05.2019 11:51
    Eh
    Za Sugradjanku i ostale botove....
    Zar na ovako uzasnoj tragediji kakva je zadesila ovu familiju da vi apominjete Av i Sns?? Nemate ni srama na blama botovi
  • Zoran

    24.05.2019 11:46
    dozivotna robija ce vratiti troje ljudi u zivot ?
  • Munja

    24.05.2019 11:42
    Tragedija je strašnaTreba preispitati Zakon i njegovu primenu jer očigledno u ovom socijalnom ambijentu izaziva negativne reakcije
  • Ivan

    24.05.2019 11:38
    Dođoš
    Ovaj što se potpisao kao "Boža" sigurno nije dođoš (nova nazovi srpska reč), ali je sigurno ološ, oooooo loš (stara srpska reč).
  • Bat

    24.05.2019 11:29
    Svakim danom sve bolje i bolje
    Pa zar ne vidite ljudi da nam je svakim danom sve bolje i bolje? Zar ne vidite da naša zemlja toliko napreduje da se zapad uplasio od naseg napretka? Zar ne osetite boljitak? Pogledatje u novcanik mora da ste zaboravili na jos jednu pregradu koja je puna para!
  • Opšnbb

    24.05.2019 11:25
    Klio
    I za ovo je naravno AV kriv. Kakvih paćenika ima ovde.
  • Veza

    24.05.2019 11:22
    Neuravnoteženost
    Kakve veze imaju kriminal i psihički nestabilne osobe? Država mora hitno da uvede više mera i stručnog kadra koji će se ozbiljno baviti preventivom da do ovoga ne dolazi. Ljudi se stide ili što je jednako tužno, ne haju kada primete da neko ima problema. Mora se ozbiljno raditi na promociji prevencije da ne dolazi do ovakvih tragedija.
  • Sugradjanka

    24.05.2019 10:55
    Razocarenje
    Tuga do neba...
    Zar jedan ludak da zatre postenu porodicu?
    Svaki dan ubistvo,silovanje,tuca...
    To se po novom zove Zlatno Doba kako kaze nas AV.
  • Anonymus

    24.05.2019 10:37
    U vezi dodjosa
    Ponekad procitam neku vest na ovom portalu, i vrlo cesto procitam nesto u vezi dodjosa. Bas zbog toga i prestajem da citam vesti ovde jer se objavljuju ovakvi komentari. Kakav je to nacin i kakav je to izraz? Svako ko je gradjanin ove zemlje ima pravo da zivi gde god zeli na podruciju te iste zemlje. I to je ne samo njegovo pravo, vec jedna normalna stvar. Zasto se ovakvi komentari dopustaju i objavljuju? Sramota me je da zivim u Novom Sadu gde se ovakve stvari govore za ljude koji pripadaju mom narodu. To nigde nema, samo kod nas u Novom Sadu se takav izraz koristi. I to nigde ne vidim, vec samo na 021 portalu. Verovatno ovaj komentar nece biti pusten, ali je vazno da se odobrio komentar Boze - dodjos. Kakav je to izraz,za ljude koji traze srecu u nekom drugom gradu, regionu, delu nase zemlje Srbije i umesto da im pozelimo srecu, mi im govorimo kako ne pripadaju ovde. Uzas. Bukvalno vaspitanje tih ljudi jedva prelazi osnovu.
  • Lex

    24.05.2019 10:31
    @Hm...
    Jedva si docekao ovakvu vest da bi to napisao. Otkucao je i cekao da se desi neko zlo da vest politizujes.. Si sad srecan, sramota...
  • Biba

    24.05.2019 10:07
    Uzas
    Uzas zaista,te zabrane prilaska ocigledno za ludake nemaju efekta,da je normalan ne bi imao zabranu prilaska...
  • Boža

    24.05.2019 10:07
    Čekajući komentaroa
    Ne znam šta se dogodilo, ali znam da su sigurno krivi dođoši i da se ovo "u normalnim zemljama ne dešava".
  • Sklavko

    24.05.2019 09:57
    Tragedija
    A prva vest ispod ove:
    Vučić: Kreće žestok udar na kriminal u Novom Sadu
  • Milan

    24.05.2019 09:57
    Nema države.
    Plaćaš porez da bi te neko štitio od ludaka, izmedju ostalog...
    Ludaka je uvek bilo i biće, ali nema ko da nas čuva ili ne zna ili ne želi.
    Ovakve psihopate se prepoznaju lako, ali izgleda da nema ko ni o njima da vodi računa ili ne zna ili ne želi.
  • Cale

    24.05.2019 09:54
    Tuga. Zato drzava treba da reaguje na svaku prijavljenu pretnju. Koliko je do sad bilo ovakvih slucajeva koji bivaju ignorisani od tuzilastva?
  • Hm...

    24.05.2019 09:27
    Svaki dan neke tragedije...Gde zivimo ovo? A da, zaboravio sam...Kreće žestok udar na kriminal u Novom Sadu...zlatno doba, a obećavaju nam još zlatnije...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna