Autor: 021.rs

Novi Sad
17.01.2020.
12:32 > 17:13
Na prvom u nizu razgovora iz ciklusa "Govorim, dakle postojim", Vesna Ždrnja i Vladislava Gordić Petković govorile su o tome koliko nas je internet promenio i koliko smo zbog njega postali gori ili bolji ljudi.
  • @a gde je pecat

    22.01.2020 23:21
    A zašto to ne shvatiti kao poziv sociolozima da se na sličan način javno oglase?
  • a gde je pecat

    18.01.2020 19:17
    dijagnoza: neo-frau-Gabrijela
    Obe gospodje predstavljaju socijalne diskurse kao opste prihvaceno stanje a trebalo bi, izmedju ostalog, da se pozabave malo socioloskim pristupom aktivizmu kao i sta isti podrazumeva i kako se deli - na licni i kolektivni.
    Sadnja drveta je sjajna ali da bi kao aktivna jedinka drustva mogli da funkcionisemo i doprinesemo zajednici u kojoj zivimo, bavimo se stvarima koje su nam bliske i placamo porez da bi se stvari poput sadnje drveca planski desile. Zato i izlazimo na ulice jer smo nezadovoljni kako se nas odvec tesko odvojeni novac preraspodeljuje. Na sta bi licilo kada bi svi isli i sadili stabla gde i kako se kome dopadne...
    Takjodje teza da se ne sme izraziti negativno misljenje o "main-stream" kulturoloskim fenomenima kao sto je "Dzoker" samo ukazuje na to da je sredina socioloski zatvorena i da je neophodno podsticati razvoj kritickog misljenja i asertivne komunikacije a ne sedeti poput navedene Frau Gabrijele u lokalnom kafeu i upirati prstom u svima vec ocigledan fenomen!
    Zato iskrena preporuka gospodjama tj. "neo-frau-Gabrijelama" da se drze svojih struka a socioloske fenomene i diskurse ostave ljudima koji su se za identifikaciju/kreiranje/podrsku istih i skolovali.
  • Mhm...

    17.01.2020 17:33
    Jedan dobar svetski rat, jedan opšti prekid komunikacija, jedna blokada operativnog sistema upućena od velikih brendova, jedna blokada rada telefona i baznih stanica upućena od velikih brendova - i brzo ćemo se odvići te zavisnosti od mašina.
    I počeće komunikacija sa ljudima oko sebe.
    A koliko je sve to blizu i moguće, ni ne shvatate i ne verujete.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna