Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Država postaje titular preostalih banja

Država je u ovoj godini objavila oglase za prodaju tri banje, a sudeći po iznosu novca koji će Republička direkcija za imovinu dobiti naredne godine, prodavaće i preostale, koje, inače, čekaju na privatizaciju.

Za učenike su vitezovi i Toplica Milan i Bosiljčić Ivan

Profesori istorije na času čuju da je "Jusein želeo da obnovi Rimsko carstvo", da je "Leonardo di Kaprio naslikao Monalizu", a revolucionar "Lav Troicki se borio protiv Staljina", jer mnogi mladi zbog oskudnog znanja brkaju istorijske i poznate ličnosti.

LSV najavljuje Memorandum o budućnosti Vojvodine

Liga socijaldemokrata Vojvodine saopštila je da "pozdravlja jučerašnje potpisivanje Daklaracije o političkoj budućnosti evropske Srbije, kojom se grupa poslanika demokratske orijentacije i predstavnika civilnog društva obavezala na očuvanje i uspostavljanje evropskih vrednosti u Srbiji".

Đukić Dejanović: U planu subvencije za otvaranje vrtića u firmama

Dilemu koji vrtić da odaberu i da li će za njihovo dete biti mesta nemaju jedino roditelji kojima čuvanje dece obezbeđuje firma u kojoj rade, a ministarka zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović kaže da će se sledeće godine na tome raditi sa poslodavcima.

RTS u 2020: Više novca od pretplate, manje iz budžeta

Ako budu usvojeni predlozi za povećanje pretplate na 255 dinara i smanjenje subvencije iz budžeta za Radio-televiziju Srbije (RTS) od 950 miliona dinara za 2020. godinu, ovaj javni servis biće finansiran prihodima građana sa više od 60 odsto, pokazalo je istraživanje Udruženja novinara Srbije (UNS).