Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Država finansira snimanje prvog filma o Jasenovcu

Snimanje filma "Dara iz Jasenovca", prvi koji će posle 75 godina biti snimljen o zločinima u tom ustaškom logoru, trebalo bi, ako ne bude nepredviđenih okolnosti, da bude završeno do kraja godine i da posle bude urađena produkcija i prikazan u maju 2020, najavio je reditelj Predrag Antonijević.

Fabrika "Goša" prodata za milion evra

Fabrika šinskih vozila "Goša" u Smederevskoj Palanci, koja je u stečaju četvrti put, prodata je "Želvozu 026" iz Smedereva za milion evra, objavio je RTS.

Zarada poslanika skače na 116.000 dinara

Novembarske plate predsednika države, poslanika i zaposlenih u državnoj upravi biće veće osam odsto, utvrdio je Administrativni odbor Skupštine Srbije na poslednjoj sednici u skladu sa odlukom o povećanju zarada ostalim korisnicima iz republičkog budžeta.

Ombudsman: Registrovati sve pritiske, diskriminaciju i vređanja novinara

Zaštitnik gradjana Zoran Pašalić izjavio je da ta institucija želi da zajedno s novinarskim udruženjima napravi platformu koja bi, pored napada, registrovala i sve vrste pritisaka, diskriminacije i vredjanja ili bilo kojeg drugog čina koji utiče na rad novinara i njihov osećaj sigurnosti i slobodu izražavanja.