Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Srbljanović: I pre "Beograda na vodi" bilo je "Beograda na vodi"

Investicioni urbanizam nije od sada, nije od Vučića, izjavila je dramaturškinja Biljana Srbljanović u emisiji "Utisak nedelje" i naglasila da bi u Srbiji i Beogradu trebalo da se promeni mehanizam i uspostavi sistem koji ne bi dozvolio da svaka vlast koja dođe "gura" neki svoj projekat.

Nemački dnevnik: Srbiji nije mesto u EU

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govori da svoju zemlju vodi u EU, a istovremeno mediji koji su oslonac njegove vlasti koriste svaku priliku da huškaju protiv Evrope, i zato takvoj Srbiji nije mesto u Uniji, piše danas nemački dnevnik Frankfurter algemajne cajtung (Frankfurter Allgemeine Zeitung – FAZ).

Izveštaj ESI: EU da zatvori Pandorinu kutiju ideja o promeni granica

Evropska unija treba da zatvori Pandorinu kutiju ideja o promeni granica na Zapadnom Balkanu i da ponudi verodostojan plan u cilju postepenog uključivanja svih zemalja regiona u jedinstveno evropsko tržište do 2025. godine, navodi se u izveštaju instituta Evropska inicijativa za stabilnost (ESI).

Brkić o korupciji: Nema razlike između "Miloševićeve" i "Vučićeve" Srbije

U pogledu korupcije, "nema nikakve razlike" između Srbije pod Miloševićem i Srbije pod Vučićem, izjavio je novinar Miša Brkić i ocenio da je članom 234. Zakona o zdravstvenoj zaštiti "država zakonski priznala da je korupcionaška", dok je kafanu na Pančićevom vrhu i Beograd na vodi označio kao najdrastičnije primere korupcije vlasti.

Pad sa skele - najčešća povreda na radu

"Najugroženiji radnici su oni koji nisu osposobljeni za rad, nemaju zaštitne kacige i opremu, nezgode se najčešće događaju na gradilištvima, u saobraćaju, industriji i poljoprivredi, a jedna od najčešćih povreda je pad sa skele gde su povrede uglavnom fatalne", kaže stučnjak za bezbednost na radu i profesor u penziji Fakulteta zaštita na radu Milutin Jelić.

Priveden napadač na aktiviste SNS u Nišu

Policija u Nišu privela je muškarca od 37 godina zbog sumnje da je u tom gradu napao aktiviste Opštinskog odbora SNS-a Pantelej i brojne prolaznike tokom uskršnje akcije kod pijace u Durlanu, rečeno je "Tanjugu" u Policijskoj upravi Niš.

Na granici bez zadržavanja dužih od pola sata

Posle mirnog i oblačnog uskršnjeg jutra, koje prolazi u znaku slabijeg intenziteta i uz dobru pohodnost puteva, očekuje se blago pojačan saobraćaj prvenstveno na putevima koji vode ka omiljenim izletištima.

Hristos vaskrse

Hrišćani obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista, praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću.

Stranke iz budžeta i dalje crpe najviše novca za rad i izbore

Ni pret­hod­na 2018. go­di­na ni­je pro­šla bez iz­bo­ra ko­ji su "na­zi­da­li" i pri­hod­nu i ras­hod­nu stra­nu go­di­šnjih fi­nan­sij­skih iz­ve­šta­ja po­li­tič­kih stra­na­ka, či­me su ob­u­hva­će­na sred­stva i za re­do­van rad i za tro­ško­ve iz­bor­nih kam­pa­nja.